Newsroom

Newsroom

Προφυλακιστέα η Αρετή Τσοχατζοπούλου

Προφυλακιστέα κρίθηκε η κόρη του ‘Ακη Τσοχατζόπουλου, Αρετή, μετά την απολογία της ενώπιον του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, κατηγορουμένη στην υπόθεση…

Προφυλακιστέα κρίθηκε η κόρη του ‘Ακη Τσοχατζόπουλου, Αρετή, μετά την απολογία της ενώπιον του ανακριτή Γαβριήλ Μαλλή, κατηγορουμένη στην υπόθεση νομιμοποίησης παράνομων αμοιβών του πατέρα της από προμήθειες όπλων για το υπουργείο Εθνικής ‘Αμυνας

Η Αρετή Τσοχατζοπούλου παρέδωσε απολογητικό υπόμνημα στον ανακριτή της υπόθεσης, στο οποίο διατυπώνονται οι θέσεις της για την κατηγορία που αντιμετωπίζει. Όπως αναφέρεται στο εισαγγελικό πόρισμα για την κατηγορουμένη, «η συμμετοχή της στην ανωτέρω οργάνωση δεν έχει πλήρως διευκρινιστεί και η οποία όμως επωφελήθηκε από τη δραστηριότητά της, ενώ λόγω της συγγενικής της σχέσης με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει την υποδομή της οργάνωσης στην αλλοδαπή».

Το ακίνητο στην οδό Δεινοκράτους πέρασε στην κατοχή της Αρετής Τσοχατζοπούλου, αφού πρώτα πέρασε στην offshore Bluebell, διαχειριστής της οποίας φέρεται να ήταν ο ξάδελφος του πρώην υπουργού Νικόλαος Ζήγρας και πραγματικός δικαιούχος ο Άκης Τσοχατζόπουλος. Η Bluebell απέκτησε το ακίνητο το 1998 από ιδιώτες έναντι του ποσού των 288.852,87 ευρώ και τον Ιούνιο του 2005, το σπίτι μεταβιβάστηκε έναντι 559.845,87 ευρώ από την εταιρία στην κατασκευαστική Αrcon του Αστέριου Οικονομίδη. Η Αρετή Τσοχατζοπούλου σφέρεται να πλήρωσε 627.942 ευρώ για την αγορά του σπιτιού το 2006 αλλά ύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα, δε δήλωσε την πληρωμή ενοικίου ενοίκιο για πέντε μήνες, μέχρι δηλαδή την αγορά του ακινήτου. Στο πόρισμα αναφέρεται πως για το διάστημα που η μεζονέτα ανήκει στην Αrcon, η κόρη του πρώην υπουργού δηλώνει ότι καταβάλλει ενοίκια μόνο στη Bluebell και μόνο για όσο η εταιρεία ήταν ιδιοκτήτρια του ακινήτου. «Όλα τα χρήματα για την αγορά του σπιτιού στη Δεινοκράτους προέρχονται από την προσωπική εργασία της Αρετής Τσοχατζόπουλου και τα πάντα είναι δηλωμένα στην ΅Εφορία», δήλωσε ο δικηγόρος της κόρης του πρώην υπουργού, Μιχάλης Δημητρακόπουλος. Ο κ. Δημητρακόπουλος είπε επίσης ότι η πελάτισσά του δεν έχει καμία σχέση με τις offshore εταιρείες.

Πάντως, στις έρευνες εξετάζεται και το δάνειο του 1,3 εκατ. ευρώ που είχε λάβει η Αρετή Τσοχατζοπούλου και φέρεται να έβαλε υποθήκη το διαμέρισμα στην συμβολή των οδών Νίκης 13 και Πλουτάρχου, το οποίο αγόρασε τον Ιούνιο του 1996.

Εντωμεταξύ, την Παρασκευή αναμένεται να απολογηθεί και η σύζυγος του πρώην υπουργού, Βίκυ Σταμάτη, η οποία ζήτησε νέα προθεσμία που δεν της χορηγήθηκε.

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

astynomia skai

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

Επίθεση σε τρεις 18χρονους έκαναν άτομα με κουκούλες στο Αγρίνιο

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

1291496

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

«Ήμουν απέναντι. Έπεσαν οι μηχανές, σερνόντουσαν οι αναβάτες. Φωνές, πανικός, ουρλιαχτά», περιέγραψε για ο Αλέξανδρος…