Newsroom

Newsroom

Προφυλακιστέα η Πόλα Ρούπα και η 25χρονη – "Το παιδί μου είναι αιχμάλωτος πολέμου"

«Κρατάνε το παιδί μου φρουρούμενο στο Παίδων τα σκουλήκια. Είναι αιχμάλωτος πολέμου, έξι χρονών παιδί», φώναξε η Πόλα Ρούπα, εξερχόμενη από το γραφείο του εισαγγελέα, ενώπιον του οποίου βρέθηκε το πρωί για να απολογηθεί, μετά τη σύλληψή της χθες σε σπίτι στην Ηλιούπολη.

586f70ba1dc524f7128b527b

Το απόγευμα της Παρασκευής, η Πόλα Ρούπα και η 25χρονη που συνελήφθη μαζί της κρίθηκαν προφυλακιστέες αφού πέρασαν από τον εισαγγελέα και τον ανακριτή. Οι δύο γυναίκες αρνήθηκαν να απολογηθούν και δέχθηκαν τη συμμετοχή τους μόνο στον «Επαναστατικό αγώνα». 

Και στις δύο ασκήθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών ποινική δίωξη για δύο κακουργήματα και δύο πλημμελήματα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως κατηγορούνται μεταξύ άλλων για συμμετοχή σε νέα τρομοκρατική οργάνωση, και όχι στον “Επαναστατικό Αγώνα”.


Ειδικότερα, η δίωξη αφορά στα κακουργήματα της:

1. συγκρότησης τρομοκρατικής οργάνωσης με την επιβαρυντική περίσταση της κατασκευής προμήθειας και κατοχής όπλων και εκρηκτικών με τρόπο έκταση και υπό συνθήκες που είναι δυνατόν να βλάψουν σοβαρά μια χώρα με σκοπό να εκφοβίσουν σοβαρά ένα πληθυσμό, να βλάψουν σοβαρά και να καταστρέψουν τις θεμελιώδεις, συνταγματικές ,πολιτικές και οικονομικές δομές.

2. διακεκριμένης κλοπής με σκοπό την τέλεση τρομοκρατικών πράξεων, καθώς και στα πλημμελήματα της πλαστογραφίας και της άρνησης δακτυλοσκόπησης.


Η Πόλα Ρούπα αλλά και ο κρατούμενος σύντροφος της ανακοίνωσαν χθες μέσω της αδελφής της 48χρονης, ότι ξεκίνησαν απεργία πείνας και δίψας καθώς όπως υποστηρίζουν “απήγαγαν το παιδί τους” και δεν γνωρίζουν που βρίσκεται από την στιγμή της επιχείρησης στον ‘Αγιο Δημήτριο. Σε απεργία πείνας και δίψας με το ίδιο αίτημα προχωρά και η 25χρονη συλληφθείσα, όπως έγινε γνωστό σήμερα. 

Χθες υποβλήθηκε αίτημα στην Εισαγγελία Ανηλίκων προκειμένου να αναγνωριστούν ως προσωρινοί επίτροποι του 6χρονου αγοριού η μητέρα και η αδελφή της Ρούπα ώστε το παιδάκι να μην αντιμετωπίσει κίνδυνο στην ψυχική υγεία του από την παρατεταμένη παραμονή του σε ίδρυμα, ενώ σήμερα η 48χρονη υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά για αρπαγή ανηλίκου κατά παντός υπευθύνου.

Το 6χρονο αγόρι σύμφωνα με εισαγγελικές πηγές βρίσκεται σε ειδικό χώρο με την παρουσία ειδικών και Εισαγγελέα Ανηλίκων ενώ όπως τονίζεται η διαδικασία για την επιμέλεια του απαιτούν χρόνο καθώς πρέπει να ερευνηθεί αν οι προτεινόμενοι συγγενείς του πληρούν τις προϋποθέσεις για το αναλάβουν.

Επικοινωνία Κοντονή – Παφίλη

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Δικαιοσύνης, Σταύρο Κοντονή, είχε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΚΚΕ, Θανάσης Παφίλης.

Οι δύο άντρες συζήτησαν για το ζήτημα που έχει ανακύψει με το 6χρονο παιδί της Πόλας Ρούπα. Ο κ. Παφίλης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΚΚΕ, ζήτησε να επισπευστούν οι διαδικασίες, ώστε το παιδί να μεταφερθεί το ταχύτερο σε ασφαλές οικογενειακό περιβάλλον.

Από τη μεριά του ο υπουργός τον διαβεβαίωσε ότι το ζήτημα θα λυθεί άμεσα. 

Υπ. Δικαιοσύνης: Κανένα παιδί ούτε συνελήφθη, ούτε κρατήθηκε ουδέποτε

Ανακοίνωση για το θέμα του 6χρονου γιου της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη εξέδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Συγκεκριμένα, το υπουργείο αναφέρει πως:

«Σε σχέση με ψευδείς και ανεύθυνες αναφορές για την τύχη εξάχρονου παιδιού συλληφθείσας, γίνεται γνωστό ότι κανένα παιδί ούτε συνελήφθη, ούτε κρατήθηκε ουδέποτε. Αντίθετα τέθηκε σε προστασία, μέχρι την οριστική ανάθεση της επιμέλειάς του, και παρακολουθείται από εξειδικευμένους επιστήμονες. Ήδη διευθετείται το ζήτημα της σταθερής επικοινωνίας του παιδιού με τους στενούς συγγενείς του. Αυτό που προέχει είναι να διασφαλιστεί το βέλτιστο συμφέρον του παιδιού, το οποίο θα κρίνουν τα θεσμοθετημένα όργανα, όπως γίνεται σε κάθε όμοια περίπτωση».

Υπενθυμίζεται ότι η Πόλα Ρούπα αλλά και ο κρατούμενος σύντροφος της ανακοίνωσαν χθες μέσω της αδελφής της 48χρονης, ότι ξεκίνησαν απεργία πείνας και δίψας καθώς όπως υποστηρίζουν “απήγαγαν το παιδί τους” και δεν γνωρίζουν που βρίσκεται από την στιγμή της επιχείρησης στον ‘Αγιο Δημήτριο. Σε απεργία πείνας και δίψας με το ίδιο αίτημα προχωρά και η 25χρονη συλληφθείσα, όπως έγινε γνωστό σήμερα.

Χθες υποβλήθηκε αίτημα στην Εισαγγελία Ανηλίκων προκειμένου να αναγνωριστούν ως προσωρινοί επίτροποι του 6χρονου αγοριού η μητέρα και η αδελφή της Ρούπα ώστε το παιδάκι να μην αντιμετωπίσει κίνδυνο στην ψυχική υγεία του από την παρατεταμένη παραμονή του σε ίδρυμα, ενώ σήμερα η 48χρονη υπέβαλε μηνυτήρια αναφορά για αρπαγή ανηλίκου κατά παντός υπευθύνου.

Εισαγγελία Αθηνών: «Στο Παίδων το παιδί της Ρούπα – Η γιαγιά και η θεία του μπορούν να επικοινωνούν μαζί του»

Aνακοίνωση για το που βρίσκεται ο 6χρονος γιος της Πόλας Ρούπα αλλά και με την διαδικασία που ακολουθείται εξέδωσε η Εισαγγελία Αθηνών.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Εισαγγελία: «Η αντιμετώπιση της συγκεκριμένης περίπτωσης έγινε με ίδια κριτήρια όπως και σε κάθε άλλη περίπτωση. Συγκεκριμένα, η προσωρινή άσκηση της επιμέλειας ανατέθηκε σε κοινωνική υπηρεσία νοσοκομείου Παίδων, αμέσως μετά τη σύλληψη της μητέρας του, περί την 15.00 ώρα της 5-1-2017.

Από την πρώτη στιγμή το παιδί συνόδευε ειδικός ψυχολόγος καθώς και η ίδια η εισαγγελέας Ανηλίκων.

Έχει υποβληθεί αίτηση από την μητέρα και την αδελφή της ανωτέρω κρατουμένους με την οποία ζητούν να αναλάβουν αυτές την προσωρινή επιμέλεια του ανηλίκου.

Η αίτηση αυτή εξετάζεται και θα κριθεί αμέσως μετά την ολοκλήρωση της κοινωνικής έρευνας όπως ακριβώς συμβαίνει σε όλες τις περιπτώσεις που για κάποιο λόγο είναι αδύνατη η άσκηση της γονικής μέριμνας από τους γονείς.

Παράλληλα έχει χορηγηθεί άδεια επικοινωνίας στις αιτούσες με το ανήλικο τέκνο.

Επισημαίνεται ότι και σε αυτή την περίπτωση, η εισαγγελία ενεργεί με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον του ανηλίκου με το περιεχόμενο που δίδεται στον όρο από το ελληνικό και διεθνές δίκαιο, αλλά και με ανθρωπιά».

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη