Προεκλογικό σόου Κασιδιάρη στο Εφετείο – Ζητούσε εξηγήσεις για την απόφαση του Αρείου Πάγου

Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής έκανε ένα προεκλογικό σόου ζητώντας από την έδρα να απαντήσει στο αν συμφωνεί ή όχι με την απόφαση του Αρείου Πάγου, για να ξέρει, όπως είπε, αν έχει νόημα να συνεχίσει την έφεση.

59198a671dc5246d448b4577

Αίτημα με το οποίο ζητά από το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων, να τοποθετηθεί σχετικά με το σκεπτικό στο οποίο βασίστηκε η απόφαση του Αρείου Πάγου για τη συμμετοχή του στις εθνικές εκλογές, κατέθεσε ο καταδικασμένος για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης, Ηλίας Κασιδιάρης, με το δικαστήριο να το απορρίπτει ως απαράδεκτο.

Ο πρώην βουλευτής της Χρυσής Αυγής εμφανίστηκε την Πέμπτη στην αίθουσα τελετών του Εφετείου Αθηνών όπου διεξάγεται η δίκη της εγκληματικής οργάνωσης σε δεύτερο βαθμό, κάνοντας ένα προεκλογικό σόου και ζητώντας από την έδρα να απαντήσει στο αν συμφωνεί ή όχι με την απόφαση του Αρείου Πάγου, για να ξέρει, όπως είπε, αν έχει νόημα να συνεχίσει την έφεση.

«Στις 2 Μαΐου κοινοποιήθηκε σε μένα ως ενδιαφερόμενο -αλλά και κάθε Έλληνας πολίτης είχε πρόσβαση σε αυτή- η απόφαση του Αρείου πάγου η οποία μπαίνει στην ουσία της υποθεσης που εκδικάζεται εδώ και περιέχει πολύ χρήσιμα στοιχεία. Ως κατηγορούμενος έχω απαραβίαστο τεκμήριο αθωότητας και ζητώ από σας να τοποθετηθείτε για το αν τελικά έχει νόημα να παραμένουμε στη διαδικασία αυτή. Ένα Ανώτερο Δικαστήριο λέει ότι δεν υπάρχει τεκμήριο αθωότητας και πως έχω καταδικαστεί για πράξεις κατά του πολιτεύματος. Λέει ακόμα ότι έχω κριθεί ένοχος ακόμα και για παράνομη οπλοκατοχή. Εγώ θυμάμαι ότι το 2022 έστειλαν στη φυλακή έγγραφο που έλεγε ότι έχω απαλλαγεί από αυτή την κατηγορία. Ο Άρειος πάγος το 2023 λέει ότι είμαι ένοχος και εκτίω 6 μήνες ποινή για αυτό», είπε σε δήλωση του ο Η. Κασιδιάρης και συνέχισε συμπληρώνοντας:

«Αποδέχεστε αυτό που λέει το Ανώτερο από εσάς δικαστήριο; Ότι δεν έχω δηλαδή τεκμήριο αθωότητας; Εγώ ήρθα εδώ θεωρώντας πως όπως όλοι οι κατηγορούμενοι διατηρώ το τεκμήριο της αθωότητας. Ισχύει ότι έχω καταδικαστεί για κάποια πράξη κατά του πολιτεύματος; Ισχύει ότι είμαι μέσα για οπλοκατοχή; Ζητώ να απαντήσετε αν αποδέχεστε όσα αναφέρει η συγκεκριμένη απόφαση. Έχει νόημα να παραμένω σε αυτό το δικαστήριο;»

Το πρώην πρωτοπαλίκαρο του Νίκου Μιχαλολιάκου ολοκληρώνοντας τη δήλωση του η οποία απευθυνόταν κατά κύριο λόγο στους υποστηρικτές του σε μια προσπάθεια να δημιουργήσει εντυπώσεις είπε πως «στο εδώλιο θα έπρεπε να είναι ο Γεραπετρίτης που πήγε να καταλύσει το δημοκρατικό πολίτευμα», κάνοντας λόγο για παρέμβαση της κυβέρνησης στην απόφαση του Αρείου Πάγου.

Μάλιστα ο ίδιος δήλωσε πως θα είναι παρών στις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Η εισαγγελέας της έδρας, απάντησε πως «το δικαστήριο δεν απαντά σε ερωτήσεις κατηγορουμένων. Το δικαστήριο αποφασίζει».

Σημειώνεται πως αποχωρώντας από την αίθουσα, το κοινό από την πλευρά των χρυσαυγιτών εξαπέλυσε ύβρεις προς την έδρα αλλά και τους δικηγόρους Πολιτικής Αγωγής αποκαλώντας μάλιστα τον Θανάση Καμπαγιάννη «συμμορίτη» ενώ εκτοξεύθηκαν απειλές όπως «θα έρθει η ώρα σας», «είστε ζωντανοί πεθαμένοι».

Αποχωρώντας φώναξαν μάλιστα πως «τα κομμούνια κυβερνάνε την χώρα».

Νωρίτερα ο Ηλίας Κασιδιάρης επιχείρησε για ακόμα μια φορά να εκμεταλλευτεί τη δικαστική διαδικασία προεκλογικά καθώς μπαίνοντας στη δικαστική αίθουσα κρατούσε και επιδείκνυε ένα φυλλάδιο του κομμάτια που υποστηρίζει για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου.

Κατά την έναρξη της διαδικασίας μάλιστα η συνήγορος του, Βάσω Πανταζή, ενημέρωσε πως θέλει να υποβάλλει ένα δικονομικό αίτημα.

«Μεταξύ των δικασίμων ξέρετε ότι βγήκαν οι αποφάσεις του Αρείου Πάγου που θίγουν το τεκμήριο αθωότητάς του. Θέλουμε να ζητήσουμε να μας απαντήσει το δικαστήριό σας, αν υιοθετείτε το σκεπτικό της απόφασης του Αρείου Πάγου που αποκλείει το κόμμα του Η. Κασιδιάρη από τις εκλογές και λέει ότι ο οποιοσδήποτε κατηγορούμενος δεν μπορεί να κατεβαίνει υποψήφιος. Αυτό είναι πολύ σοβαρό, αν αντιληφθούμε ότι συμφωνεί το δικαστήριό σας με αυτή την απόφαση του ΑΠ, τότε δεν έχει νόημα να συνεχίσουμε την έφεση», είπε χαρακτηριστικά η συνήγορος.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων εξετάζει την επίθεση ταγμάτων εφόδου ενάντια στο ΠΑΜΕ στο Πέραμα το 2013, λίγες ημέρες πριν τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, και στο βήμα του μάρτυρα βρέθηκε σήμερα για δεύτερη μέρα, ο πρόεδρος του Συνδικάτου Μετάλλου, και μέλος του ΠΑΜΕ Σωτήρης Πουλικόγιαννης.

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…