Πρόεδρος οικογενειών θυμάτων των Τεμπών: Περιμένουμε να πληρώσουν όσοι έφταιξαν (video)

«ΕΡΓΟΣΕ, Hellenic Train, ΡΑΕ, υπουργός, πρωθυπουργός έχουν ευθύνη», είπε η Μαρία Καρυστιανού λίγες ώρες μετά τη συγκλονιστική κατάθεσή της ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά το έγκλημα των Τεμπών

μαρια 1

Με πίκρα, παράπονο και διαμαρτυρία μίλησε την Πέμπτη το πρωί στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», η Μαρία Καρυστιανού, πρόεδρος του Συλλόγου Θυμάτων και Πληγέντων του Σιδηροδρομικού Δυστυχήματος Τεμπών.

Λίγες ώρες μετά τη συγκλονιστική κατάθεσή της ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής που διερευνά το έγκλημα των Τεμπών, η μητέρα της 20χρονης Μάρθης Ψαροπούλου, η οποία άφησε την τελευταία της πνοή στα Τέμπη, ζητά δικαίωση.

Διαβάστε επίσηςΗ Μαρία Καρυστιανού μίλησε από τη ψυχή της για τους νεκρούς και την κυβέρνηση – Τα #Τεμπη τρεντάρουν ξανά

«Πώς θα λειτουργήσει αυτή η Εξεταστική Επιτροπή; Τα μέλη της δεν ξέρουν καν τα δεδομένα. Τι ερωτήσεις θα κάνουν; Αυτό που στην πραγματικότητα συνέβη είναι ότι οι δολοφόνοι έκλεισαν τα σπίτια μας», τόνισε.

Ερωτηθείσα για τις προσδοκία της σημείωσε: «Η προϊστορία τέτοιων Εξεταστικών Επιτροπών δείχνει ότι δεν αποδίδεται δικαιοσύνη. Όμως εδώ τα πράγματα είναι αλλιώς. Πολλοί βουλευτές δεν ξέρουν καν το μέγεθος της ακαταλληλότητας. Κανείς δεν έκανε το καθήκον του. ΕΡΓΟΣΕ, Hellenic Train, Ρυθμιστική Αρχή Σιδηροδρόμων, Υπουργός Μεταφορών αλλά και Πρωθυπουργός, όλοι όσοι εγγυώνταν γι’ αυτή τη μεταφορά, έχουν ευθύνη. Άφησαν να κυκλοφορήσουν οι συρμοί ενώ δε δούλευε κανένα μέρος του συστήματος ασφάλειας και επέλεξαν να προσλάβουν και να τοποθετήσουν αυτό τον σταθμάρχη χωρίς εκπαίδευση και πείρα».

 

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

δικαιοσύνη 1

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

Ο 64χρονος δικηγόρος από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τις αποδιδόμενες σε βάρος του κατηγορίες, ισχυριζόμενος…