Προαγωγή για την Ελένη Ράικου

Σε εισαγγελέα Εφετών προήχθη σήμερα η τέως αντεισαγγελέας Εφετών, Ελένη Ράικου, κάτι που ήταν βέβαια και αναμενόμενο.

NewsRoom 17/07/2020 | 20:08

Με τη μόνη διαφορά ότι η Ελένη Ράικου ερευνάται για τα αδικήματα της ψευδούς κατάθεσης και ψευδούς καταμήνυσης κατά συρροή καθώς επίσης και της αποσιώπησης λόγω εξαίρεσης, μετά και τη διαβίβαση του πορίσματος του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Λάμπρου Σοφουλάκη στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών, Βαγγέλη Ιωαννίδη. Δηλαδή την ίδια ώρα που προάγεται η ίδια ερευνάται κάτι που εκπέμπει αντιφατικά μηνύματα στην κοινωνία για την εικόνα της Δικαιοσύνης.


Ο Ιωαννίδης ξεκίνησε προκαταρκτική εξέταση για ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες όλων των προσώπων τα οποία με βάση το πόρισμα του έτερου ανώτατου εισαγγελικού λειτουργού Λάμπρου Σοφουλάκη, πρέπει να ελεγχθούν ποινικά.

Να σημειωθεί ότι κατά την πρώτη συνεδρίαση του Δικαστικού Συμβουλίου στις 30 Ιουνίου η άποψη του εισηγητή ήταν αρνητική για την προαγωγή της Ελένης Ράϊκου.

Υπενθυμίζεται ότι η Ελένη Ράικου είναι ένα από τα βασικά πρόσωπα που κατέθεσαν στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής στους οποίους στηρίχθηκε η προαποφασισμένη παραπομπή του Δημήτρη Παπαγγελόπουλου.

Η κατάθεση Ράικου αποτέλεσε και ένα από τα βασικά νομικά επιχειρήματα που οδήγησαν τον έναν από τους δύο αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου στην κρίση περί ενοχής της νυν εισαγγελέως κατά της Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη.