Π(ρ)ες πες… κάτι θα μείνει

Οι εθνικιστές της πΓΔΜ και της Ελλάδας, θεωρούν τη "Συμφωνία των Πρεσπών", προδοτική. Και οι δύο. Ταυτόχρονα. Δίψα για εξουσία, μισαλλοδοξία και εμπλοκή σε σκάνδαλα να υπάρχει... και όλα γίνονται.

5bb2326f1dc524c15a8b45bf

Γράφει ο Κωνσταντίνος Ταχτσίδης

Και τι δεν είχε απλώσει στο μανάβικό της, η ελληνική κυβέρνηση, για ξεπούλημα. Τι όνομα, τι ιστορία, τι γλώσσα, τι εθνικότητα. Τα «ξεπουλούσαν» όλα κοψοχρονιά «ΟΙ ΠΡΟΔΩΤΑΙΣ» με τη “συμφωνία των Πρεσπών”. Είχε συμφωνήσει ο άθεος Τσίπρας με το «γυφτοσκοπιανο» τον Ζάεφ να τα δώσει όλα, σε τιμή -πολιτικού- κόστους. Εντελώς τυχαία, επίσης, την ημέρα του δημοψηφίσματος στην πΓΔΜ, αμερικανικό υπερόπλο δημιούργησε τεχνητό κυκλώνα στη Μεσόγειο, που έπληξε και τη χώρα μας. Έχετε ξανακούσει κυκλώνα στη Μεσόγειο; Τι μας κρύβουν;

Ανοίγει, λοιπόν, Κυριακή πρωί το μανάβικο… και τζίφος. Τρία-τέσσερα άτομα όλη μέρα. Οι υπόλοιποι περνούσαν, έβλεπαν το εμπόρευμα και συνέχιζαν τη βόλτα τους. Μέχρι της 20:00, τα αγγούρια του “ξεπουλήματος”, στο ράφι. Και το Έθνος και η Γλώσσα και η Ιστορία και η περικεφαλαία του Αλεξάντερ δε Γκρέιτ. Εκεί. Ανέγγιχτα.

Mάλλον πολλοί από τους βόρειους γείτονές μας συμφωνούν με τη δήλωση του προέδρου Δημοκρατίας της πΓΔΜ, Ιβάνοφ, ο οποίος είχε δηλώσει πριν λίγες εβδομάδες πως «Η Ελλάδα κατάφερε να επιτύχει στο μέγιστο τα αιτήματά της. Δεν είναι αξιοπρεπές να γίνουν αποδεκτά όλα τα ελληνικά αιτήματα και τελεσίγραφα».

Και κοίτα να δεις σύμπτωση όμως. Και η -επίσης διεφθαρμένη- ΝΔ της πΓΔΜ (το δεξιό VMRO) και η ορίτζιναλ της Ελλάδας, πανηγυρίζουν και οι δύο γιατί δεν πέρασε η «επιζήμια και προδοτική συμφωνία των Πρεσπών». 

«Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στα Σκόπια απέδειξε ότι η εθνικά επιζήμια συμφωνία των Πρεσπών βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα», δήλωσε χθες η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ, Μαρία Σπυράκη

Άντε να το θέσουμε πιο απλά, με μια ρητορική -αλλά κατανοητή- ερώτηση (γιατί μας διαβάζουν και ψηφοφόροι του Άδωνη): Αν η συμφωνία είναι προδοτική για την Ελλάδα σε πιο παράλληλο σύμπαν μπορεί να είναι την ίδια στιγμή, προδοτική και για την πΓΔΜ;

Η απάντηση είναι απλή: Κανένας εθνικιστής δεξιός δε νοιάζεται για την πραγματικότητα, όταν αυτή δεν εξυπηρετεί τα συμφέροντά του και τα συμφέροντά του πάντα είναι η εξουσία και η χειραγώγηση των κοινωνιών, με όπλο τη μισαλλοδοξία.

Οι εγχώριοι εθνικιστές “μακεδονομάχοι”, προεξάρχοντας της ΝΔ και της νεοναζιστικής, εγκληματικής οργάνωσης, Χρυσή Αυγή, πανηγυρίζουν από χθες για την αποχή στο δημοψήφισμα της πΓΔΜ. Εξακολουθούν να κηρύττουν πως χωρίς την επικύρωση της «συμφωνίας των Πρεσπών» δε θα υπάρχει η λέξη “Μακεδονία” στην επίσημη ονομασία ενός κράτους που έχει εδώ και δεκαετίες, αναγνωριστεί από 140 χώρες ως “Δημοκρατία της Μακεδονίας” ενώ και το όνομα που χρησιμοποιούμε και στην Ελλάδα είναι το “πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας”.

YΓ. Δείτε παρακάτω ένα κολάζ με το πως παρουσίασαν το δημοψήφισμα στην πΓΔΜ, οι ιστοσελίδες των πιο έγκυρων διεθνών ΜΜΕ για το δημοψήφισμα. Όλος ο πλανήτης αποκαλεί την πΓΔΜ ως “Μακεδονία”… σκέτο. Εδώ σύσσωμη η ελληνική Δεξιά μιλάει για “ΠΡΩΔΩΤΑΙΣ” και εννοεί τη σημερινή κυβέρνηση, όχι τους υπεύθυνους που δημιούργησαν το πρόβλημα. 

Που όλως τυχαίως είναι και το σύστημα που κυβέρνησε και χρεοκόπησε τη χώρα.


Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

6167427

«Η ΛΑΡΚΟ ανήκει στους εργάτες» – Μαζικό συλλαλητήριο για τη ΛΑΡΚΟ στο κέντρο της Αθήνας

Στο μαζικό συλλαλητήριο για την ΛΑΡΚΟ συμμετέχουν και άλλα σωματεία, φορείς, συνδικάτα αλλά και φοιτητικοί…