Newsroom

Newsroom

Πρεμιέρα σήμερα για τις καταθέσεις στην Προανακριτική

Το σίριαλ της λίστας Λαγκάρντ ταλαιπωρεί εδώ και αρκετούς μήνες την εγχώρια πολιτική σκηνή. Τα φώτα της δημοσιότητας έχουν πέσει…

Το σίριαλ της λίστας Λαγκάρντ ταλαιπωρεί εδώ και αρκετούς μήνες την εγχώρια πολιτική σκηνή. Τα φώτα της δημοσιότητας έχουν πέσει εδώ και πάρα πολύ καιρό πάνω στους βασικούς πρωταγωνιστές της υπόθεσης. Πολιτικά πρόσωπα, πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ, συνεργάτες πρώην υπουργών αλλά και νυν και πρώην πρέσβεις.

Σήμερα αναμένεται να περάσουν το κατώφλι της προανακριτικής επιτροπής η οποία διερευνά τυχόν ποινικές ευθύνες του Γιώργου Παπακωνσταντίνου οι πρώτοι μάρτυρες.

Μεταξύ αυτών ο πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ Κωνσταντίνος Μπίκας, ο πρώην πρεσβευτής στη γαλλική πρωτεύουσα Κωνσταντίνος Χαλαστάνης, αλλά και ο επικεφαλής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, Μανώλης Σφακιανάκης.

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να καταθέσουν και τα υπόλοιπα πρόσωπα που εμπλέκονται στην υπόθεση. Ανάμεσά τους ο πρώην γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλίας Πλασκοβίτης, οι τρεις υπάλληλοι του υπουργείου Οικονομικών, που φέρονται να παρέλαβαν το επίμαχο «στικάκι» καθώς και ο πρώην πρέσβης Ηλίας Κλης. Ο τελευταίος εμφανίζεται από καταθέσεις ορισμένων μαρτύρων ως ο άνθρωπος που παρέλαβε το CD με τα ονόματα των ελλήνων καταθετών από τις γαλλικές αρχές πριν από τρία χρόνια.


ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανησυχητική η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ – Αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα;

ypes3

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανησυχητική η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ – Αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα;

«Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν χάνει ευκαιρία να μας υπενθυμίζει το πραγματικό πρόσωπο της "αριστείας"…

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

δικαιοσύνη 1

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

Ο 64χρονος δικηγόρος από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τις αποδιδόμενες σε βάρος του κατηγορίες, ισχυριζόμενος…