ΓΜ

Γιάννης Μυλόπουλος

Το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι η πανδημία…

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη απέτυχε οικτρά να διαχειριστεί την πανδημία. Τα δεκάδες χιλιάδες καθημερινά κρούσματα και οι εκατόμβες των νεκρών είναι η απόδειξη της παταγώδους αποτυχίας της να προστατέψει τη δημόσια υγεία και τη ζωή των πολιτών.

1000 4 1

Η σύγκριση, άλλωστε, με τις επιδόσεις των κρατών της υπόλοιπης Ευρώπης, σε ό,τι αφορά στους σκληρούς δείκτες της πανδημίας, στις απώλειες δηλαδή από τον θανατηφόρο ιό, είναι αποκαλυπτική της ανεπάρκειας, της ανικανότητας αν όχι και της σκοπιμότητας της ελληνικής κυβέρνησης να μην παίρνει εγκαίρως μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης και να μη στηρίζει το σύστημα υγείας.

Δεν τους ενδιαφέρει να περιορίσουν την εξάπλωση της αρρώστιας και να προστατέψουν τη δημόσια υγεία και τις ζωές μας. Το μόνο που τους νοιάζει είναι να δημιουργήσουν ψευδείς εντυπώσεις ότι όλα είναι υπό έλεγχο και ότι η πανδημία τελειώνει.

Την έχουν τελειώσει, άλλωστε 5 ή 6 φορές μέχρι τώρα… Κι ας πηγαίνουμε από το κακό στο χειρότερο.

Κι ας έχουμε διπλάσιους θανάτους καθημερινά από τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά κράτη που ανταποκρίθηκαν στην ανάγκη ενίσχυσης των συστημάτων υγείας τους.

Κι ας εκτοξεύονται τα κρούσματα καθημερινά σε δυσθεώρητα ύψη, επειδή δεν πήραν εγκαίρως τα ενδεδειγμένα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης.
Από το καλοκαίρι ακόμη επιστήμονες και αντιπολίτευση επιμένουν τόσο στην ενίσχυση του ΕΣΥ, όσο και στη λήψη μέτρων στους τόπους υπερμετάδοσης της νόσου, όπως στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, στις εκκλησίες, στα σχολεία, στα πανεπιστήμια, στην αγορά, στα μαγαζιά, στην εστίαση και στους χώρους ψυχαγωγίας.

Αντί αύξησης των ΜΕΘ και του νοσηλευτικού προσωπικού στα νοσοκομεία, εισπράξαμε ψέματα για την προοπτική επιβίωσης των διασωληνωμένων εκτός ΜΕΘ. Σε μια ενορχηστρωμένη επικοινωνιακή προσπάθεια παραπλάνησης της κοινής γνώμης ως προς τον ρόλο της επιστήμης και των σύγχρονων τεχνολογιών στη φροντίδα και τη θεραπεία όσων νοσούν.

Κι όταν φτάσαμε να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός του 2022, διαπιστώσαμε ότι είμαστε η μόνη ευρωπαϊκή χώρα που περιμένοντας το 5ο κύμα της πανδημίας, μειώσαμε τις δαπάνες για την υγεία.

Και δεν είναι μόνον αυτά. Αντί να λάβουν εγκαίρως μέτρα αποστασιοποίησης στους χώρους υπερμετάδοσης της πανδημίας, ώστε σήμερα να μην έχουμε τα δεκάδες χιλιάδες νέα κρούσματα καθημερινά, εισπράξαμε μια εκστρατεία παραπληροφόρησης ότι δήθεν η πανδημία τελειώνει και ότι το επερχόμενο 5ο κύμα είναι αποκύημα της νοσηρής φαντασίας του Αλέξη Τσίπρα.

Κι ακόμη, ότι η νόσος δεν μεταδίδεται στα ΜΜΜ κι ότι οι συνωστισμοί στις σχολικές αίθουσες, στα πανεπιστημιακά αμφιθέατρα και στις εκκλησίες δεν υπάρχουν μελέτες που να αποδεικνύουν ότι δεν… ωφελούν τον αγώνα ενάντια στην πανδημία.

Δεν τους νοιάζει η εξάπλωση της αρρώστιας. Δεν τους νοιάζουν ούτε οι ανθρώπινες ζωές.

Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να εξαπατήσουν τον κόσμο και να παραπλανήσουν την κοινή γνώμη για δικό τους πολιτικό όφελος.

Ακόμη και χτες, με περισσότερα από 28.000 νέα κρούσματα στη χώρα, ο υπουργός υγείας χαμογελαστός, δήλωσε αισιόδοξος.

Και μόλις προχτές ο υπουργός Ανάπτυξης παραδέχονταν κυνικά από τον ΣΚΑΙ ότι ναι, ο πρωθυπουργός λέει ψέματα, που όμως είναι για το… καλό μας. Υπενθυμίζοντας εκνευρισμένος στη δημοσιογράφο που τόλμησε να του υποβάλει την απαγορευμένη ερώτηση ότι τόσο το κανάλι της όσο και εκείνη είναι συνένοχοι, μια και επιχορηγούνται με το δημόσιο χρήμα που προέρχεται από τα ψέματα του πρωθυπουργού.

Είναι βέβαιο ότι αν η πανδημία ήταν τηλεθεατής θα την είχαν ξεγελάσει. Θα είχαν καταφέρει από καιρό να την πείσουν ότι βρισκόμαστε στο τελευταίο μίλι της.

Αν η πανδημία ήταν τηλεθεατής θα την είχαν πείσει ότι νικήθηκε. Θα επιστράτευαν δημοσκοπήσεις που θα έδειχναν ότι οι πολίτες, με συντριπτική πλειοψηφία, πιστεύουν ότι η κυβέρνηση νίκησε την πανδημία. Δημιουργώντας κλίμα νίκης υπέρ της κυβέρνησης και σε βάρος της… πανδημίας.
Αν η πανδημία ήταν τηλεθεατής θα επιστράτευαν δημοσιογράφους να λένε από το πρωί μέχρι το βράδυ ότι η εκτόξευση των θανάτων είναι προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος επενδύει στην αρρώστια για κομματική εκμετάλλευση.

Εξ ιδίων τα αλλότρια…

Αν η πανδημία ήταν τηλεθεατής θα επιστράτευαν τα κανάλια να παίρνουν συνεντεύξεις από τον νικητή και τροπαιούχο πρωθυπουργό, ο οποίος με καρφωμένο στα χείλη το σαρδόνιο χαμόγελο της υποκρισίας, θα απαντούσε σε σκληρές ερωτήσεις, όπως ποιο φαγητό του αρέσει και αν τα ντολμαδάκια με σάλτσα είναι προτιμότερα από ό,τι με λαδολέμονο.

Μόνο που η αρρώστια δεν είναι τηλεθεατής να την ξεγελάσουν.

Η πανδημία είναι το πραγματικό και σκληρό πεδίο της πολιτικής αντιπαράθεσης. Ο μόνος τρόπος για να νικηθεί είναι να ληφθούν σοβαρά μέτρα πρόληψης της μετάδοσης του ιού στους τόπους συνωστισμού και να ενισχυθεί σημαντικά η ιατρική και νοσηλευτική φροντίδα για τους νοσούντες.
Αν δεν ληφθούν αυτά τα μέτρα, η πανδημία επιμένει και διογκώνεται.

Τους τηλεθεατές μπορούν να τους ξεγελάσουν, εξαγοράζοντας δημοσιογράφους και ΜΜΕ. Τους πολίτες μπορούν να τους παραπλανήσουν ότι παρά το Βατερλώ της κυβέρνησης στα πεδία της υγειονομικής και της οικονομικής κρίσης οι δημοσκοπήσεις τη δείχνουν πρώτη και με απόσταση, με δεύτερο το ΚΙΝΑΛ μετά την εκλογή Ανδρουλάκη.

Εκείνο που δεν μπόρεσαν και δεν θα μπορέσουν να παραπλανήσουν ποτέ είναι τα πραγματικά προβλήματα της ζωής. Και η πανδημία είναι ένα από αυτά. Ίσως το σκληρότερο και το δυσκολότερα αντιμετωπίσιμο.

Γι’ αυτό και όσο περισσότερο προσπαθούν να την διαχειριστούν με επικοινωνιακά μέσα διαστρεβλώνοντας την αλήθεια, δημιουργώντας πλαστό κλίμα ευφορίας και υποβαθμίζοντας τα πραγματικά προβλήματα, τόσο περισσότερο η πανδημία θα ανθίσταται και θα επιμένει.

Και όσο η πανδημία τους διαψεύδει, τόσο όλοι εμείς, είτε είμαστε τηλεθεατές, είτε πολίτες, είτε θύματα της νόσου είτε συγγενείς και φίλοι των κοντά 21.000 συνανθρώπων μας που χάθηκαν από αυτήν, έχουμε πια αντιληφθεί ότι το πραγματικό πρόβλημα της χώρας δεν είναι η πανδημία.
Το πραγματικό πρόβλημα είναι η επικίνδυνη κυβέρνηση την οποία εμπιστευθήκαμε να την αντιμετωπίσει…

Πηγή: Tvxs

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από κατάρρευση φράγματος – Υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι στη λάσπη (Eικόνες)

AP24120324819137

Τραγωδία στην Κένυα: Τουλάχιστον 45 οι νεκροί από κατάρρευση φράγματος – Υπάρχουν ακόμη παγιδευμένοι στη λάσπη (Eικόνες)

«Υπάρχουν άλλοι παγιδευμένοι στη λάσπη που εργαζόμαστε για να ανασύρουμε» - Η χώρα πλήττεται από…

Σοκάρει η Δήμητρα Λιάνη για τον Νίκο Παπανδρέου: «Έλυσε τη ζώνη και έκανε ότι θα με χτυπήσει» (video)

profile player 960x540 25

Σοκάρει η Δήμητρα Λιάνη για τον Νίκο Παπανδρέου: «Έλυσε τη ζώνη και έκανε ότι θα με χτυπήσει» (video)

«Του Ανδρέα Παπανδρέου του έλειπε η τρυφερότητα, του έλειπε η αγάπη» ανέφερε η Δήμητρα Λιάνη

Οργισμένη επιστολή των Αγγειοχειρουργών Ελλάδας κατά του Καλλιάνου – Ζητούν παρέμβαση Μητσοτάκη

6084787 2

Οργισμένη επιστολή των Αγγειοχειρουργών Ελλάδας κατά του Καλλιάνου – Ζητούν παρέμβαση Μητσοτάκη

«Με ανησυχία και απογοήτευση παρακολουθούμε τις τελευταίες ημέρες να εξελίσσεται μία απίστευτη κατάσταση ανεπίτρεπτης επίθεσης…