Πούτιν: "Δεν θα είχε συμβεί η τραγωδία εάν η ειρήνη κυριαρχούσε στην Ουκρανία"

Η συντριβή του μαλαισιανού αεροπλάνου με 298 επιβαίνοντες, σε εμπόλεμη ζώνη της Ουκρανίας, δείχνει την επείγουσα ανάγκη διευθέτησης της κρίσης…

poutin 251497302

Η συντριβή του μαλαισιανού αεροπλάνου με 298 επιβαίνοντες, σε εμπόλεμη ζώνη της Ουκρανίας, δείχνει την επείγουσα ανάγκη διευθέτησης της κρίσης στη χώρα αυτή, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, χαρακτηρίζοντας “τραγωδία” το γεγονός.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας “επεσήμανε το γεγονός ότι η τραγωδία αυτή αναδεικνύει την ανάγκη επείγουσας και ειρηνικής διευθέτησης της οξείας κρίσης στην Ουκρανία”, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής του επικοινωνίας με τον Πρωθυπουργό της Ολλανδίας Μαρκ Ρούτε, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Κρεμλίνο.

Χθες, ο Πρόεδρος της Ρωσίας κατηγόρησε την Ουκρανία ότι “φέρει την ευθύνη για την τρομερή τραγωδία”.

“Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το Κράτος στο έδαφος του οποίου συνέβη αυτό, φέρει την ευθύνη για την τρομερή αυτή τραγωδία. Αυτή η τραγωδία δεν θα είχε συμβεί, εάν η ειρήνη κυριαρχούσε στη χώρα αυτή, εάν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις δεν είχαν επαναληφθεί στη νοτιο-ανατολική Ουκρανία”, δήλωσε χθες ο Πρόεδρος της Ρωσίας στο πρακτορείο ειδήσεων RIA-Novosti, χωρίς να επιρρίψει στις ουκρανικές στρατιωτικές δυνάμεις την άμεση ευθύνη για την καταστροφή ανταποδίδοντας τις κατηγορίες του Κιέβου.

Το Κίεβο επέρριψε την ευθύνη για την κατάρριψη του μαλαισιανού αεροσκάφους στις φιλορωσικές αυτονομιστικές δυνάμεις που υποστηρίζονται από τη Μόσχα. Ωστόσο, μηνύματα που αναρτήθηκαν -και αμέσως εξαφανίσθηκαν- σε ιστοσελίδες των φιλορώσων ανταρτών και συνομιλίες που καταγράφηκαν από τις ουκρανικές δυνάμεις ασφαλείας αφήνουν να διαφανεί ότι το αεροσκάφος είναι πιθανόν να κατερρίφθη από τους αντάρτες, οι οποίοι το εξέλαβαν για ουκρανικό στρατιωτικό αεροπλάνο.

Εάν επιβεβαιωθεί αυτή η υπόθεση -η οποία πρέπει να εξετασθεί με προσοχή εν μέσω μίας συγκυρίας ανοικτής πολεμικής σύρραξης που συνοδεύεται από έναν πόλεμο προπαγάνδας και παραπληροφόρησης- η θέση των αυτονομιστών, αλλά και του συμμάχου τους Βλαντίμιρ Πούτιν, θα ήταν εξαιρετικά δυσχερής απέναντι στη διεθνή κοινότητα.

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

σεισμός

Διπλός ισχυρός σεισμός ταρακούνησε τη μισή Ελλάδα: Τι είναι γνωστό μέχρι τώρα – Οι πρώτες εκτιμήσεις

Δύο ισχυροί σεισμοί σημειώθηκαν στην Ηλεία - Οι πρώτες εκτιμήσεις από τους σεισμολόγους