Πού στοχεύει η νέα Εκλογική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ

Με την συγκρότηση της νέας Εκλογικής Επιτροπής, ο ΣΥΡΙΖΑ κάνει πράξη το πρόταγμα για «αλλαγή εν κινήσει»

5710550

Φρέσκος αέρας, νέα πρόσωπα, επιστημονική επάρκεια, κυβερνητική αποτελεσματικότητα και «γείωση» με την κοινωνία. Αυτές είναι οι λέξεις με τις οποίες η Κουμουνδούρου περιγράφει την καινούργια Εκλογική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ. Πρόκειται για την «Ομάδα Κρούσης» με την οποία ο ΣΥΡΙΖΑ  κάνει το νέο του ξεκίνημα για τις εκλογές της 25ης Ιουνίου και η οποία αναμένεται να συνεδριάσει σήμερα το μεσημέρι υπό τον Αλέξη Τσίπρα.

Πηγές της Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι «με την συγκρότηση της νέας Εκλογικής Επιτροπής, ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ κάνει πράξη το πρόταγμα για «αλλαγή εν κινήσει» που διατύπωσε ο Αλέξης Τσίπρας, στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, κι ενόψει της εκλογικής μάχης». Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι η νέα Εκλογική Επιτροπή έρχεται να υπερκαλύψει την απαίτηση της κοινωνίας και των πολιτών για ανανέωση, ακόμη πιο σαφή προεκλογικό λόγο, συνοχή στον τρόπο που απευθύνεται στους ψηφοφόρους και πλήρη τεκμηρίωση των προγραμματικών του θέσεων.

Αποφασιστική ανασύνταξη με στόχο να φτάσουν παντού οι θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ

Μετά το μήνυμα της κάλπης της απλής αναλογικής, οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ προχωρά σε άμεση και αποφασιστική ανασύνταξη, αναδεικνύοντας -μέσω των προσώπων που επέλεξε- τα χαρακτηριστικά ενός κόμματος εξουσίας που παραμένει ο κορμός της προοδευτικής παράταξης και το αντίπαλο δέος στις καθεστωτικές νοοτροπίες της δεξιάς και τις ηγεμονικές της βλέψεις.

Να σημειωθεί ότι η νέα «Ομάδα Κρούσης» που θα πλαισιώσει τον Αλέξη Τσίπρα έχει πιάσει ήδη δουλειά και εργάζεται για τον βασικό στόχο που δεν είναι άλλος από το να προωθήσει στην κοινωνία το σύνολο των επεξεργασιών και των προγραμματικών θέσεων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

Πηγές της Κουμουνδούρου αναφέρουν ότι «η νέα Εκλογική Επιτροπή εκφράζει την αποφασιστικότητα του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ να θέσει την πολιτική ατζέντα στην προεκλογική περίοδο». Σχολιάζουν, μάλιστα, ότι σκοπός είναι να αναδείξει τα προβλήματα του «Σήμερα», με μια ολοκληρωμένη-τεκμηριωμένη προγραμματική απάντηση.»

Η επικεφαλής και το προφίλ των μελών 

Το προφίλ όσων μετέχουν στην «Ομάδα Κρούσης» έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Η Κουμουνδούρου αναφέρει ότι η Εκλογική Επιτροπή αποτελεί ένα άθροισμα  αισιοδοξίας που φέρουν τα νέα σε ηλικία πρόσωπα, γνώσης και εμπειρίας λόγω των προσώπων που έχουν θητεύσει σε νευραλγικές κυβερνητικές θέσεις, αλλά και επιστημονικής επάρκειας που φέρουν αυτοί που έχουν αριστεύσει στους τομείς που ασχολήθηκαν.

Τον κρίσιμο ρόλο του συντονισμού της Εκλογικής Επιτροπής έχει αναλάβει η γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, και το στοίχημα για την ίδια ορίζεται στη λειτουργία της Εκλογική Επιτροπής με τρόπο τέτοιο που θα επιτρέψει οι θέσεις και οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ να φτάσουν στα αυτιά των πολιτών, να γίνουν κατανοητές και να αποτελέσουν πειστικές απαντήσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας.

Στην «Ομάδα Κρούσης» εντοπίζονται πρόσωπα με πολύ μεγάλη επιστημονική επάρκεια, όπως ο Δημήτρης Λυρίτσης, ο οποίος έχει ταυτίσει το όνομά του με την υπεράσπιση των  υπερχρεωμένων νοικοκυριών. Επίσης, σε θέση μάχης βρίσκεται και η Αθηνά Λινού, καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο Αθηνών με σπουδές στο Χάρβαρντ, που την περίοδο της πανδημίας υπερασπίστηκε πολύ εμφατικά τις δομές δημόσιας υγείας. Επίσης, στην «Ομάδα Κρούσης» μετέχει και ο έμπειρος εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας εξειδικευμένος σε θέματα κοινωνικής ασφάλισης.

Όμως πέρα από πρόσωπα με μεγάλη επιστημονική επάρκεια, υπάρχουν και πολύ έμπειρα στελέχη που έχουν ταυτιστεί με την «αποτελεσματικότητα» την περίοδο που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν κυβέρνηση. Σε αυτό το πλαίσιο, η Έφη Αχτσιόγλου αναμένεται να δώσει το δικό της στίγμα ως υπεύθυνη για τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ σχετικά με την Οικονομία. Επιπλέον, στην Εκλογική Επιτροπή περιλαμβάνεται και ο Ευάγγελος Αποστολάκης ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΕΘΑ και πρώην υπουργός Άμυνας που έχει διακριθεί για την αποτελεσματικότητά του στην αντιμετώπιση των τουρκικών προκλήσεων.

Παράλληλα, μετέχουν και δύο πολιτικοί της νέας γενιάς του ΣΥΡΙΖΑ που διακρίθηκαν την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο: η Κατερίνα Νοτοπουλου και ο Κώστας Ζαχαριαδης.

Πηγές της Κουμουνδούρου επισημαίνουν ότι από την Εκλογική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ δεν λείπουν τα στελέχη που πρεσβεύουν ότι η λέξη «ανάπτυξη» δεν είναι κάτι που αφορά λίγους και ημέτερους, αλλά το σύνολο της κοινωνίας. Η μόλις 27 ετών αλλά βραβευμένη διεθνώς ειδική στην ρομποτική, Διάνα Βουτυράκου και η 29χρονη διδάκτωρ πληροφορικής του ΑΠΘ Μακρίνα- Βιόλα Κώστη βρίσκονται στο πλευρό του Αλέξη Χαρίτση. Επίσης ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Πειραιά και της Ευρωπαϊκής Έδρας Jean Monnet, ειδικός στα ζητήματα της ενέργειας καθώς και η Τζένη Λειβαδάρου κορυφαίο στέλεχος της αγοράς σε ζητήματα ενεργειακών επενδύσεων. Μαζί τους ο Χάρης Μαμουλάκης ο βουλευτής Ηρακλείου που γνωρίζει πολύ καλά τα προβλήματα των ελεύθερων επαγγελματιών.

Τέλος, αξιοσημείωτη είναι η συμμετοχή του Στέφανου Κασελάκη ανθρώπου της ομογένειας που έχει θητεύσει στο επιτελείου του Προέδρου των ΗΠΑ Joe Biden αλλά και του Κινυούα Μάινα Νικόδημου καταξιωμένου στις δράσεις για την ενσωμάτωση των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία.

Τέλος, έντονη είναι η παρουσία επαγγελματιών δημοσιογράφων αφού μαζί με την επικεφαλής του Γραφείου Τύπου ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Πόπη Τσαπανίδου μετέχουν ο Γιώργος Καραμέρος και Ράνια Θρασκιά.

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…