«Πού είναι τώρα το δρεπάνι; Γεννημένος δολοφόνος» – Ξέσπασε η μητέρα του Άλκη Καμπανού

Ένταση κατά την αποχώρηση των γονιών του αδικοχαμένου νεαρού από το δικαστήριο. Αποχώρησαν από την πίσω πόρτα οι «12» μετά τη διακοπή.

5782396

Με ολιγοήμερη διακοπή ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία του ‘Αλκη Καμπανού – Συγκλονίζει η αντίδραση της μητέρας του όταν αντίκρισε τους 12 κατηγορούμενους μέσα στο δικαστήριο.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα ορισμένων εκ των συνηγόρων για ολιγοήμερη διακοπή της διαδικασίας λόγω κωλυμάτων που επικαλέστηκαν για άλλη δίκη σε εξέλιξη. Ως εκ τούτου, η νέα δικάσιμος για τη δολοφονία του Άλκη Καμπανού ορίστηκε για τις 23 Ιανουαρίου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι εκτός της επόμενης δικάσιμου, η πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου ανακοίνωσε το πρόγραμμα των συνεδριάσεων έως τον Μάρτιο. Προς ώρας έχουν προγραμματιστεί 23 δικάσιμοι, τέσσερις εξ αυτών εντός Ιανουαρίου.

Τεταμένο είναι το κλίμα έξω από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης 

Η μητέρα του 19χρονου, όπως ήταν λογικό, βρισκόταν σε έντονη συναισθηματική φόρτιση, ειδικά όταν στην αίθουσα βρέθηκαν για πρώτη φορά μπροστά της οι 12 κατηγορούμενοι για τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του γιου της.

Η ίδια μάλιστα, σύμφωνα με το Thesstoday, ζήτησε από τους από αστυνομικούς που βρίσκονταν εντός της αίθουσας να κάνουν στην άκρη για να τους αντικρίσει και να τους μιλήσει όπως και έκανε.

Όταν τους είδε, ξέσπασε λέγοντας προς έναν εκ των κατηγορούμενων: «Μισή πιθαμή είσαι και χτυπούσες τον γιο μου;», αποκαλώντας τον στη συνέχεια “γεννημένο δολοφόνο”.

Λίγο αργότερα, όταν στη δικαστική αίθουσα εισήλθε ο 21χρονος που κατηγορείται ότι μαχαίρωσε τον Άλκη Καμπανό με δρεπάνι, η μητέρα του Άλκη του απηύθυνε τον λόγο και τον ρώτησε: «Πού είναι τώρα το δρεπάνι;».

Κατά την αποχώρηση των 12 κατηγορουμένων, άτομα που βρίσκονταν έξω από το δικαστήριο φώναζαν συνθήματα, ενώ για λίγη ώρα υπήρξε και ένταση. Οι 12 κατηγορούμενοι μετά τη διακοπή της δίκης, αποχώρησαν από την πίσω πόρτα και κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Στο σημείο βρίσκονταν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ενώ διμοιρίες της ομάδας ΟΠΚΕ βρίσκονταν στην πίσω πόρτα του κτιρίου, από όπου αποχώρησαν οι κατηγορούμενοι.

Μάλιστα κάποια άτομα προσπάθησαν να τους προσεγγίσουν την κλούβα των ΜΑΤ, φωνάζοντας “κάτω το κεφάλι” και “Δολοφόνοι, ισόβια”.

Νωρίτερα το πρωί, όταν προσήλθαν οι γονείς του αδικοχαμένου νεαρού, έκαναν δηλώσεις στους παριστάμενους δημοσιογράφους.

«Τα ισόβια να είναι πραγματικά ισόβια. Όλη τους τη ζωή μέσα στη φυλακή και οι δώδεκα. Είναι μία πολύ δύσκολη ημέρα. Ξέρει η δικαιοσύνη», σημείωσε η μητέρα του Άλκη Καμπανού, προσερχόμενη νωρίτερα στο δικαστικό Μέγαρο υπογραμμίζοντας το αίτημα της οικογένειας για απόδοση δικαιοσύνης.

«Τώρα μιλάει η Δικαιοσύνη, θα μιλήσει η Δικαιοσύνη», αρκέστηκε να πει ο πατέρας του Άλκη Καμπανού.

Υπενθυμίζεται ότι οι δώδεκα κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένης (για τον Άλκη Καμπανό) και σε απόπειρα (για τον πρώτο τραυματισμένο φίλο του), από κοινού. Ένας εξ αυτών κατηγορείται επιπλέον για απόπειρα ανθρωποκτονίας για τον δεύτερο νεαρό που τραυματίστηκε, ενώ οι υπόλοιποι έντεκα για την περίπτωση αυτή διώκονται ως απλοί συνεργοί στη συγκεκριμένη πράξη. Περαιτέρω, και οι δώδεκα κατηγορούνται για επίθεση με οπαδικά κίνητρα, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο και τον τραυματισμό ανθρώπων, κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, με τις επιβαρυντικές διατάξεις που προβλέπει ο Αθλητικός Νόμος, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Στέφανος Κασσελάκης: Στείλτε μήνυμα στη κυβέρνηση – στις 9 Ιουνίου η Ελλάδα θα μείνει έκθαμβη

κασε περιοδεια 1

Στέφανος Κασσελάκης: Στείλτε μήνυμα στη κυβέρνηση – στις 9 Ιουνίου η Ελλάδα θα μείνει έκθαμβη

Ο κ. Κασσελάκης πραγματοποίησε περιοδεία στην Ηλιούπολη και απευθύνθηκε στους συγκεντρωμένους ασκώντας κριτική στην κυβέρνηση

Σε απόγνωση οι Θεσσαλοί οκτώ μήνες μετά την καταστροφή – Ολα στο μηδέν, λένε στο Documento οι πλημμυροπαθείς

λαρισα πλημμυρες

Σε απόγνωση οι Θεσσαλοί οκτώ μήνες μετά την καταστροφή – Ολα στο μηδέν, λένε στο Documento οι πλημμυροπαθείς

Ολα στο μηδέν, λένε στο Documento οι πλημμυροπαθείς: ούτε αποζημιώσεις ούτε αποκατάσταση ούτε καν υπόσχεση…

Νέο «χαστούκι» για την Κυβέρνηση Mητσοτάκη σε δημοσκόπηση της ALCO: Ένας στους δύο δηλώνει πολύ δυσαρεστημένος (video)

Δημοσκόπηση

Νέο «χαστούκι» για την Κυβέρνηση Mητσοτάκη σε δημοσκόπηση της ALCO: Ένας στους δύο δηλώνει πολύ δυσαρεστημένος (video)

Η νέα δημοσκόπηση φέρνει τον ΣΥΡΙΖΑ να σταθεροποιείται στη δεύτερη θέση, και το ΠΑΣΟΚ να…

ΒΙΟΜΕ: Το μοναδικό κατειλημμένο εργοστάσιο της Ευρώπης γίνεται 11 ετών και το γιορτάζει

ΒΙΟΜΕ

ΒΙΟΜΕ: Το μοναδικό κατειλημμένο εργοστάσιο της Ευρώπης γίνεται 11 ετών και το γιορτάζει

Όταν πριν από 11 χρόνια οι εργάτες της ΒΙΟΜΕ άνοιγαν τις πύλες του εγκαταλελειμμένου εργοστασίου…