Newsroom

Newsroom

Αντιδράσεις για τον BD Foxmoor: Είδε ανθρώπινο αυθορμητισμό στον απαράδεκτο τραμπουκισμό Ρομά από τον Δήμαρχο Περάματος (video)

Παράξενα λόγια για κάποιον που έχει αφήσει το όνομα του στην ιστορία του hip hop για άλλους λόγους

Τον γύρο του διαδικτύου κάνει από το βράδυ της Τετάρτης το βίντεο που δείχνει τον δήμαρχο Περάματος Γιάννη Λαγουδάκο να τραμπουκίζει με πρωτοφανή αγριότητα άτομα της κοινότητας Ρομά και στο τέλος να καταβρέχει τον χώρο τους με μάνικα από υδροφόρα προκειμένου να τους κάνει να αποχωρήσουν από το σημείο.

Ο Γιάννης Λαγουδάκος έγινε δέκτης σφοδρών αντιδράσεων από όσους είδαν τις εξοργιστικές εικόνες στο βίντεο για τη βιαιότητα με την οποία επιχείρησε να λύσει το πρόβλημα που δημιουργούσε η εγκατάσταση οικογενειών Ρομά σε οικόπεδο της πόλης του, ωστόσο, στο δημοτικό συμβούλιο του Περάματος η ατμόσφαιρα ήταν διαφορετική.

Η πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων απέφυγε κάθε ευθεία αναφορά στις ενέργειες του δημάρχου Λαγουδάκου, επισημαίνοντας τα προβλήματα που προκαλεί η ανεξέλεγκτη εγκατάσταση οικογενειών Ρομά σε ανοιχτούς χώρους.

Ωστόσο, η ενέργεια του Γιάννη Λαγουδάκου βρήκε και χειροκροτητές. Η Ελένη Καλαϊτζάκη για παράδειγμα, πρώην υποψήφια περιφερειακή σύμβουλος με την παράταξη του Νίκου Χαρδαλιά, έλαβε τον λόγο προκειμένου να ευχαριστήσει τον δήμαρχο για την ενέργειά του τονίζοντας ότι «η λύση είναι αυτό που έκανε ο Γιάννης ο Λαγουδάκος και τον ευχαριστούμε πολύ. Χωρίς να το κάνει αυτό δεν φεύγουν. Πήρα τον λόγο για να πω ότι ευχαριστούμε πολύ τον δήμαρχο τον Γιάννη τον Λαγουδάκο και όλο το δημοτικό συμβούλιο γιατί μόνο με αυτό τον τρόπο μπορούν αν φύγουν. Δυστυχώς», είπε η κ. Καλαϊτζάκη.

Τον λόγο πήρε τότε ο προεδρεύων της διαδικασίας, Μιχάλης Μυτακίδης, γνωστός στο ευρύ κοινό ως “BD Foxmoor”, από το καλλιτεχνικό όνομα που χρησιμοποιούσε ως frontman του θρυλικού low-bap συγκροτήματος Active Member, τότε που τραγουδούσε στίχους για τους ανθρώπους που ζουν στο περιθώριο της κοινωνίας, τους φτωχούς και τους επαναστάτες.

O κ. Μυτακίδης, ο οποίος συμμετέχει στο Δημοτικό Συμβούλιο, έλαβε τον λόγο προκειμένου να σχολιάσει τα όσα είπε η Ελένη Καλαϊτζάκη και να κλείσει το θέμα και να αρχίσει η προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση.

Το σχόλιο του κ. Μυτακίδη ήταν το εξής: «Καλά, σίγουρα υπάρχει και πιο οργανωμένος τρόπος, καλύτερος». Μετά τη μουρμούρα που δημιουργήθηκε όμως, ο ίδιος σχεδόν απολογήθηκε. «Καλά, όχι, δε το συζητάμε. Ντάξει. Απλά είμαστε σε έναν τρόπο που λειτουργούμε ανθρώπινα, αυθόρμητα, όλοι παίρνουμε τέτοιες πρωτοβουλίες, φτάνει να υπάρχει μέτρο», είπε ο άνθρωπος που είχε γίνει η φωνή των κατατρεγμένων, χαρακτηρίζοντας… «ανθρώπινο αυθορμητισμό» τον αισχρό τραμπουκισμό του δημάρχου κατά μιας ηλικιωμένης Ρομά και μικρών παιδιών που βρίσκονταν στο σημείο. Μάλιστα, στο βίντεο ο δήμαρχος την απειλεί ευθέως ότι μέχρι το τέλος της η μέρας τα παιδιά θα τα έπαιρνε η πρόνοια και η ίδια θα κατέληγε στη «μπουζουρού».

Όταν μάλιστα άλλο μέλος του Δημοτικού Συμβουλίου επεσήμανε ότι σε άλλες χώρες δίνονται στους Ρομά δουλειές και όχι επιδόματα, ο κ. Μυτακίδης είπε ότι «υπάρχουν πολλοί τρόποι. Μάλλον θα έπρεπε να ρωτήσουμε και τους ίδιους τις διαθέσεις τους», υπονοώντας προφανώς ότι οι ίδιοι οι Ρομά δεν θέλουν να ενσωματωθούν στο κοινωνικό σύνολο.

Το σχετικό απόσπασμα μπορείτε να το δείτε μετά 59:14 του παρακάτω βίντεο από τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Περάματος (15/5/2024)

Ειδήσεις σήμερα:

Θανατηφόρο τροχαίο στην Τουρκία με θύματα Έλληνες (Εικόνες)

Ο Πορτοσάλτε «ξαναχτυπά»: «Έχει κι ένα όριο να λέμε συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό, είναι σαν τη συγγνώμη του Μητσοτάκη» (video)

Επικό τρολάρισμα από το Κουλούρι σε Άδωνι: «Σιγοτραγουδάω το τραγούδι του Ισραήλ, αριστούργημα»

Συναγερμός σε παιδικό σταθμό στη Θεσσαλονίκη: Πέθανε παιδάκι από παρβοϊό – Συρροή κρουσμάτων

Τούρκος Βουλευτής πρότεινε να βραβευτεί ο Αταμάν για τις σχέσεις του ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία

ergin ataman

Τούρκος Βουλευτής πρότεινε να βραβευτεί ο Αταμάν για τις σχέσεις του ανάμεσα στην Ελλάδα και την Τουρκία

Μέλος του τουρκικού κοινοβουλίου πρότεινε να τιμηθεί ο Εργκίν Αταμάν για τις σχέσεις του ανάμεσα…