Πόσοι είναι οι νεκροί, οι εγκλωβισμένοι και οι αγνοούμενοι – Η κυβέρνηση πρέπει να δώσει απαντήσεις

Δεν ξέρει; Δεν θέλει να μάθει; Η μήπως το 2023 πρέπει να περιμένουμε να βγει ο ήλιος και να υποχωρήσουν τα νερά για να μάθουμε την αλήθεια

Καταγραφή 7

Η κακοκαιρία Daniel διέλυσε ότι βρήκε στο πέρασμα της με τη χώρα να έχει υποστεί ανυπολόγιστες καταστροφές, με ανθρώπους να έχουν χάσει τη ζωής τους, άλλους να αγνοούνται και άλλους να παραμένουν εγκλωβισμένοι ενώ καταγγέλλουν πως είτε δεν υπάρχει ενημέρωση είτε ότι οι μόνοι που τους βοηθούν είναι οι εθελοντές.

Εδώ όμως προκύπτουν μια σειρά από ερωτήματα που απαιτείται η κυβέρνηση να απαντήσει άμεσα.

Πόσοι είναι αυτοί που ανήκουν σε κάθε μία από αυτές τις τρεις κατηγορίες.  Πόσοι είναι οι νεκροί; πόσοι αγνοούνται; πόσοι είναι οι εγκλωβισμένοι;

Αυτά που μαθαίνουμε από τις επίσημες ενημερώσεις είναι προφανές πως δεν αντιστοιχούν στα πραγματικά δεδομένα.

Είναι σαφές πως αυτή τη στιγμή δεν γίνεται να υπάρχει ξεκάθαρη εικόνα για νεκρούς, αγνοούμενος και εγκλωβισμένους. Αλλά είναι επίσης και απολύτως φανερό πως η κυβέρνηση για ακόμα μια φορά κάνει «παιχνίδια με νούμερα».

Η χθεσινή ενημέρωση από τον Βασίλη Κικίλια εκτός απο εξαιρετικά «φτωχή», είναι ενδεικτική. Ο υπουργός δεν βγήκε για να ενημερώσει αλλά για να κάνει damage control, εξού και η έμφαση στις διασώσεις και στο επιχειρησιακό κομμάτι.

Οι μόνοι που δίνουν πληροφορίες για το τι ακριβώς συμβαίνει είναι οι συγγενείς όλων αυτών των ανθρώπων που βγαίνουν στα κανάλια αναζητώντας τους δικούς τους ανθρώπους ή μεταφέροντας μέσω των τηλεοπτικών σταθμών ότι υπάρχουν εγκλωβισμένοι σε κάποια σημεία… ακόμα για νεκρούς που επιπλέουν δίπλα τους.

Ακούμε συνεχώς κατοίκους, τοπικούς παράγοντες, γείτονες, συγχωριανούς να λένε πως υπάρχουν εγκλωβισμένοι σε διάφορα σημεία, πως γνωρίζουν ότι υπάρχουν νεκροί, πως έχουν ώρες να δουν το γείτονα τους, το φίλο τους, δημιουργώντας έτσι ένα τραγικό παζλ του οποίου όλοι ελπίζουμε να μην ταιριάζουν τα κομμάτια.

Τι γίνεται λοιπόν; H κυβέρνηση δεν έχει απολύτως καμία ιδέα για να δώσει μια εικόνα αυτών των στοιχείων; Γιατί αν ισχύει κάτι τέτοιο μιλάμε για πλήρη διάλυση του κράτους που δεν μπορεί να καταγράψει τα δεδομένα μιας καταστροφής στο κέντρο της χώρας.

Από την άλλη, αν η κυβέρνηση γνωρίζει και αποκρύπτει τι μέλλει γενέσθαι με αυτούς τους ανθρώπους εκεί μάλλον οδηγούμαστε στο χείριστο σενάριο που κάνουμε λόγο για ένα τραγικό νούμερο που κανείς δεν θα ήθελε ποτέ να ακούσει ή ακόμα και πολιτικές σκοπιμότητες και χειρισμούς στην πλάτων των νεκρών και των συγγενών τους.

Βέβαια εδώ πρέπει να σημειώσουμε ότι ένα ας πούμε αξιοπρεπές κράτος, αυτό το κράτος που φαντασιώνεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν γίνεται να περιμένει υπομονετικά πότε θα «πέσουν τα νερά», «πότε θα σταματήσει η βροχή», «πότε θα βγει ήλιος» για να καταγράψει τι έφερε η καταστροφή, αλλά πάει στην περιοχή κάνει το καθήκον του, απομακρύνοντας τον κόσμο που έχει καταφέρει να διασωθεί, αντλεί τα ύδατα και μετά κάνει τον απολογισμό.

Δυστυχώς, φαίνεται πως κάτι τέτοιο δεν σκοπεύει να το κάνει η κυβέρνηση γιατί… και μακάρι να μην είναι έτσι… ούτε αυτή θέλει να δει τι βρίσκεται κάτω από το νερό και τη λάσπη.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Άστον Βίλα: Φίλαθλος έπαθε ανακοπή στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό – Η γυναίκα διασώστης που του έσωσε τη ζωή

Καταγραφή 2

Άστον Βίλα: Φίλαθλος έπαθε ανακοπή στο παιχνίδι με τον Ολυμπιακό – Η γυναίκα διασώστης που του έσωσε τη ζωή

Δραματικές στιγμές στο Villa Park πριν το παιχνίδι της Άστον Βίλα με τον Ολυμπιακό

Κρήτη: Βίντεο ντοκουμέντο «καίει» τον νονό που ασελγούσε στο βαφτιστήρι του – «Είμαι άρρωστος αλλά με προκάλεσε»

Krhtht

Κρήτη: Βίντεο ντοκουμέντο «καίει» τον νονό που ασελγούσε στο βαφτιστήρι του – «Είμαι άρρωστος αλλά με προκάλεσε»

Ο 50χρονος ισχυρίστηκε ότι τον προκάλεσε ο νεαρός και δήλωσε ότι είναι συντετριμμένος και άρρωστος

Γιάννα Τερζή: Απαντά μέσω ανάρτησης σχετικά με την κακοποίηση που υπέστη στην Eurovision – «Ναι, τώρα μπόρεσα…» (video)

image 7

Γιάννα Τερζή: Απαντά μέσω ανάρτησης σχετικά με την κακοποίηση που υπέστη στην Eurovision – «Ναι, τώρα μπόρεσα…» (video)

Ανάρτηση για την κακοποίηση που υπέστη πριν από 6 χρόνια έκανε η Γιάννα Τερζή