Πόσο woman friendly είναι οι αυτοδιοικητικές εκλογές;-Δύο υποψήφιες μιλούν στο Koutipandoras για την ενασχόληση τους με τα κοινά

Κόντρα στην απογοήτευση και στον μηδενισμό που επικρατούν στην εποχή μας. Πέρα από τις επαγγελματικές και οικογενειακές υποχρεώσεις,γυναίκες εργαζόμενες αφιερώνουν μέρος του χρόνου τους για το κοινό καλό. Κι αυτό τις τιμά. Δύο υποψήφιες μιλούν στο Koutipandoras για την ενασχόληση τους με τα κοινά

thema

Aντίστροφα μετρά ο χρόνος για τις αυτοδιοικητικές εκλογές, μέσα σε περίεργο κλίμα, μετά και τις καταστροφικές πλημμύρες. Την ίδια στιγμή η κοινωνία βάζει όλο και ψηλά τον πήχη για το πολιτικό προσωπικό. Το αίτημα της κοινωνίας για αποτελεσματικούς τοπικούς άρχοντες αναγκάζει τους υποψηφίους, να είναι επαρκείς για τις ανάγκες της ομολογουμένως ανδροκρατούμενης,τοπικής αυτοδοίκησης.

Πόσο εύκολο είναι όμως για μία γυναίκα να ασχοληθεί με την τοπική αυτοδιοίκηση και πόση θέληση υπάρχει; Εν αντιθέσει με τους άντρες, οι γυναίκες είναι αυτές που σκέφτονται περισσότερο προτού κατέλθουν στον δημοτικό στίβο κι ο λόγος δεν είναι άλλος από τα αυξημένα καθήκοντα και υποχρεώσεις τους σε καθημερινή βάση, χωρίς να έχει εκλείψει παντελώς η νοοτροπία της ανδροκρατούμενης κοινωνίας

Για τον λόγο αυτό μίλησαν  στο Koutipandoras, δύο νεοφερμένες στον πολιτικό στίβο…γυναίκες που πήραν την απόφαση να αφιερώσουν μέρος του χρόνου τους για το κοινό καλό. Κι αυτό τις τιμά.

lena argdimitra

Ο λόγος για τις Λένα Αργυροπούλου (υποψήφια με τον συνδυασμό ”Καθαρή Πρόταση”) και την Δήμητρα Κασκάνη (με τον συνδυασμό του Αντρέα Παχατουρίδη). Και οι δύο τους, γυναίκες της διπλανής πόρτας, εργαζόμενες και με αγάπη για τον δήμο τους. Η πρώτη δραστηριοποιείται εδώ και χρόνια στον χώρο της εστίασης, στον Δήμο Αγίων Αναργύρων, η δεύτερη καθηγήτρια χωρού στο Δήμο Περιστερίου.

Τί είναι αυτό όμως που τους οδήγησε να πάρουν την απόφαση να ασχοληθούν με τα κοινά δρώμενα, και ποίες είναι οι δεξιότητες που έχουν για να προσφέρουν και αν αισθάνονται ότι οι γυναίκες πρέπει να αποδείξουν περισσότερα και εντός των δήμων.

λενα

-Γιατί αποφάσισατε να μπείτε σε έναν χώρο τόσο περίπλοκο όσο είναι αυτός της τοπικής αυτοδιοίκησης;

Και οι δύο τους απαντούν, γιατί αγαπούν την πόλη που μεγάλωσαν, την πόλη που πήγαν σχολείο, την πόλη που έχουν τις επιχειρήσεις τους. Αμφότερες, θέλουν και νιώθουν την ανάγκη να συνεισφέρουν με όποιον τρόπο μπορούν στους δήμους τους. Ξέρουν καλά ότι ο αγώνας είναι σκληρός, αλλά η εμπειρία ανεπανάληπτη.

KASKANI photo

-Ποιές είναι οι δεξιότητες που διαπιστώνετε ότι σας έχουν φανεί απολύτως χρήσιμα στην ενασχόληση σας με τα κοινά;

lena paroysiasi

Λένα Αργυροπούλου και Δήμητρα Κασκάνη έχουν ως όπλο την καθημερινή επαφή με την κοινωνία. Όπως λένε: «Με τους πελάτες στα καταστήματα μας έχουμε καθημερινή επαφή. Μαθαίνουμε από «πρώτο χέρι» τα θέματα που αντιμετωπιζαν στην πόλη μας και βλέπουμε την εξέλιξη των δήμων μας μέσα σε αυτή την τετραετία. Έχοντας απόλυτη επικοινωνία με τους ανθρωπους, μπορούμε να ανταποκριθούμε σε δύσκολες καταστάσεις. Τα προβλήματα δεν τελειώνουν αλλά θέλουμε πολύ να μπουμε και εγώ σε αυτόν τον αγώνα και να βάλουμε το λιθαράκι μας. Άλλωστε οι γυναίκες που εκλέγονται δεν αξιοποιούνται, όπως οι άνδρες και επειδή υπάρχουν ακόμα κάποια στεγανά που κανείς δεν τα παραδέχεται ανοιχτά κι όμως υπάρχουν, εμείς από την μεριά μας θα προσπαθήσουμε να το αλλάξουμε αυτό… »

dimitra xeir

Στο ερώτημα αν οι γυναίκες πρέπει να αποδείξουν περισσότερα και εντός των δήμων, οι δύο υποψήφιες απαντούν και στέλνουν ταυτόχρονα και ένα μήνυμα

«H γυναίκα από την φύση της είναι δυναμική. Μπορεί να ανταποκριθεί σε οποιαδήποτε δοκιμασία. Δεν έχουμε να αποδείξουμε τίποτα και σε κανέναν. Σε κανέναν χώρο. Το τι προσφέρουμε στην κοινωνία είναι γνωστό. Είμαστε μανάδες, εργαζόμενες, νοικοκυρές. Είμαστε η ραχοκοκαλιά της κοινωνίας και αυτό δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς. Για αυτό χρειαζόμαστε περισσότερες γυναικείες φωνές να ακουστούν στον δημόσιο λόγο.»

– Τι έχετε να πείτε στις γυναίκες που όπως κι εσεις, δίνουν τη δική τους μάχη στις δημοτικές εκλογές;

«Καλή επιτυχία! Να μην πτοούνται, να είναι μαχητικές και να μην διστάζουν να διεκδικούν.»

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

δικαιοσύνη 1

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

Ο 64χρονος δικηγόρος από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τις αποδιδόμενες σε βάρος του κατηγορίες, ισχυριζόμενος…