Newsroom

Newsroom

Πόσα παίρνουν οι ευρωπαίοι αξιωματούχοι που επιβάλλουν τη λιτότητα

Λαμβάνουν τις σημαντικές αποφάσεις στις πλάτες των λαών και επιβάλλουν τη λιτότητα κατά το δοκούν. Την ώρα όμως που δήθεν…

komision

Λαμβάνουν τις σημαντικές αποφάσεις στις πλάτες των λαών και επιβάλλουν τη λιτότητα κατά το δοκούν. Την ώρα όμως που δήθεν παλεύουν για να ξεπεραστεί η οικονομική κρίση, συνεχίζουν να λαμβάνουν παχυλούς μισθούς. 

Το περιοδικό European Voice δημοσίευσε έναν κατάλογο με τις ετήσιες απολαβές των υψηλόβαθμων αξιωματούχων, όπου την πρώτη θέση κατέχει ο επικεφαλής της ΕΚΤ, Μάριο Ντράγκι, με μισθό 34.124 ευρώ, δηλαδή 31.777 ευρώ την μήνα.

Οι απολαβές του είναι υπερδιπλάσιες από αυτές της προέδρου της αμερικανικής Fed, Τζάνετ Γέλεν, υψηλότερες από αυτές του γγ του ΟΗΕ, Μπαν Κι Μουν, κατά 27% αλλά και από προέδρους και πρωθυπουργούς χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο επικεφαλής της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και, ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, πληρώνονται με 321.240 ευρώ ετησίωςε, ενώ στην ίδια μισθολογική κατηγορία βρίσκεται και ο Έλληνας Βασίλειος Σκουρής, πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.

Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας, Κάθριν Αστον, κερδίζει μεικτά 24.793 ευρώ μηνιαίως, δηλαδή 297.516 ευρώ ετησίως.

Ο βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον πληρώνεται με 14.443 ευρώ μεικτά το μήνα, ο γάλλος πρόεδροςΦρανσουά Ολάντ με 14.910 ευρώ μηνιαίως, η γερμανίδα καγκελάριος,Άνγκελα Μέρκελ με 17.016 ευρώ το μήνα και ο ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι με 17.280 ευρώ.

Στην τελευταία θέση της κλίμακας, βρίσκονται οι ευρωβουλευτές, με 7.957 ευρώ μηνιαίως και ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

 

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

astynomia skai

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

Επίθεση σε τρεις 18χρονους έκαναν άτομα με κουκούλες στο Αγρίνιο

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

1291496

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

«Ήμουν απέναντι. Έπεσαν οι μηχανές, σερνόντουσαν οι αναβάτες. Φωνές, πανικός, ουρλιαχτά», περιέγραψε για ο Αλέξανδρος…