«Πώς να τη βγάλετε καθαρή σε μια γυναικοκοκτονία»: Οργή από τις απίστευτες δηλώσεις Μπαλάσκα (video)

«Συμβουλές» για το τι θα έπρεπε να κάνει ο γυναικοκτόνος της Καρολάιν για να γλιτώσει τη φυλακή on air από τον Μπαλάσκα

NewsRoom 18/06/2021 | 13:23

Με υπεροπτικό ύφος για την «επιτυχία» της ΕΛΑΣ μετά την εξιχνίαση της γυναικοκτονίας της 20χρονης Καρολάιν από τον 32χρονο σύζυγό της εμφανίστηκε το πρωί της Παρασκευής ο συνδικαλιστής αστυνομικός, Σταύρος Μπαλάσκας, στην εκπομπή «Κοινωνία Μega».

Με πρωτοφανή έπαρση, ακόμα και για τα δεδομένα του, ο κ. Μπαλάσκας χαρακτήρισε «ανοησίες» τα όσα είχαν κυκλοφορήσει μέχρι χθες στη δημοσιότητα, ενώ σημείωσε ότι η ΕΛ.ΑΣ ήξερε από την αρχή ότι αυτός είναι ο δολοφόνος.

Ωστόσο, αυτό που προκάλεσε διάχυτη οργή σε όσους τον άκουσαν στη συνέχεια, ήταν η εξοργιστική του προσπάθεια να δώσει... οδηγίες διαφυγής σε επίδοξους γυναικοκτόνους.

Όταν λοιπόν ρωτήθηκε από την Ανθή Βούλγαρη για το τι δείχνει η στάση του να κάνει 8 ώρες να ομολογήσει την αποτρόπαια πράξη του, εκείνος απάντησε με την εξής προκλητική φράση:

«Είναι βλάκας. Εκείνη τη στιγμή που σκότωσε τη γυναίκα του, εάν ήταν ατυχές γεγονός μέσα στο θυμό του, αν ήταν "τά 'χασε και τρελάθηκε", εάν έπαιρνε τηλέφωνο την αστυνομία, δεν θα πήγαινε ούτε τέσσερα χρόνια φυλακή. Θα πήγαινε εν βρασμώ ψυχής, σε ενδοοικογενειακό καυγά, "χωρίς να το θέλω", "πρότερος έντιμος βίος", χιλιάδες πράγματα. Θα πήγαινε πέντε, έξι χρόνια φυλακή; Είναι νέο παιδί. Τώρα θα πάρει δόλο, τη σκηνοθεσία. Δεν έχει κανένα ελαφρυντικό. Τι ελαφρυντικό μπορεί να έχει τώρα; Τώρα θα σαπίσει μέσα στη φυλακή. Έκανε όλη τη σκηνοθεσία, σκότωσε το σκυλί του, προσπάθησε να μπερδέψει, έβγαλε κάρτες από κάμερα, τώρα τέλειωσε.». 

Δηλαδή, ούτε λίγο ούτε πολύ, ο συνδικαλιστής αστυνομικός, προχώρησε σε μια επικίνδυνη κίνηση, μιλώντας μέσα από τηλεοπτικό σταθμό πανελλήνιας εμβέλειας. Ηθελημένα ή όχι, συμβουλεύει on air τους επίδοξους γυναικοκτόνους για το ποιές είναι αυτές οι κινήσεις που θα τους κάνουν να έχουν μικρότερες ποινές, αφού σκοτώσουν μια γυναίκα.