Πώς έζησε τον ισχυρό σεισμό στην Ιαπωνία o Γεράσιμος Παπαδόπουλος

Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος βρέθηκε στην Ιαπωνία για το νέο έτος και έζησε τον μεγάλο σεισμό των 7,6 Ρίχτερ που ταρακούνησε τη χώρα.

σεισμος ιαπωνια

Στην Οασάκα της Ιαπωνίας βρίσκεται ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος, ο οποίος βίωσε τον μεγάλο σεισμό των 7,6 Ρίχτερ που ταρακούνησε ολόκληρη τη χώρα το πρωί της Δευτέρας (1/1) και προκάλεσε μεγάλες ζημιές όπως επίσης και προειδοποίηση για τσουνάμι.

«Βρισκόμασταν σε καφετέρια με συνεργάτες από το πανεπιστήμιο λόγω της Πρωτοχρονιάς. Ξαφνικά άρχισαν να χτυπούν τα κινητά όλων των ανθρώπων που εκείνη τη στιγμή ήταν στην καφετέρια. Ήταν η επίσημη κρατική προειδοποίηση ότι έρχεται ισχυρός σεισμός και μας έδινε την προτροπή, το μήνυμα να μείνουμε ήρεμοι αλλά να καλυφθούμε. Πράγματι μετά από 1 λεπτό κατέφθασαν τα σεισμικά κύματα που μας δόνησαν για αρκετή ώρα» είπε ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος από την Ιαπωνία, μιλώντας στα κεντρικά δελτία ειδήσεων στην Ελλάδα

 

«Λειτούργησε σαν το 112 αλλά πριν καταφθάσει το σεισμικό κύμα. Αυτό είναι μία τεχνολογική πρόοδος η οποία έχει γίνει τα τελευταία χρόνια στην Ιαπωνία και εφαρμόζεται με έναν τρόπο όποιος έχει γίνει ρουτίνα πλέον εδώ. Παράλληλα μέσα σε 3 λεπτά η κρατική τηλεόραση παρουσίασε την προειδοποίηση για το τσουνάμι, με χάρτες και με οδηγίες» συνέχισε ο σεισμολόγος

«Ο κόσμος έμεινε πολύ ήρεμος και όταν αντιλήφθηκε το σεισμό – ο οποίος δεν ήταν ιδιαίτερα έντονος στο σημείο που βρισκόμασταν εμείς – δεν έτρεξαν έξω, ήταν ψύχραιμοι. Παρατηρούσαμε και βλέπαμε με τους συνεργάτες μου ότι όλοι έσπευσαν να μπουν στα τηλεοπτικά δίκτυα για να ενημερωθούν.

Αμέσως με την καταγραφή του πρώτου σεισμικού κύματος, σε τρεις μεγάλες περιφέρειες της Ιαπωνίας σταμάτησαν αυτόματα τα τρένα που τρέχουν με μεγάλες ταχύτητες και αυτό είναι μία επίσης πρακτική εφαρμογή η οποία εφαρμόζεται πολλά χρόνια στην Ιαπωνία».

Ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι «έγινε αμέσως επιθεώρηση στους κοντινότερους πυρηνικούς σταθμούε» ενώ συμπλήρωσε ότι η μετασεισμική δραστηριότητα μπορείς να διαρκέσει έως και εβδομάδες.

Για το αν η Ελλάδα μπορεί να μάθει κάτι από τα σημαντικά τεχνολογικά επιτεύγματα που εφαρμόζουν στην Ιαπωνία. ο κ. Παπαδόπουλος τόνισε ότι αρχικά για να δημιουργηθούν χρειάζονται δεκαετίες αλλά και «να το βάλει κάποιος στόχο». Επιπλέον, σημείωσε είναι αναγκαία η ψυχραιμία, η υπευθυνότητα αλλά και η εκαπιδευμένη αντίδραση των πολιτών.

«Χτύπημα» του Εγκέλαδου στην Ιαπωνία: Ένας νεκρός, κομμένοι δρόμοι και εκκενώσεις – Πώς το βίωσε ο σεισμολόγος Γ. Παπαδόπουλος

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανησυχητική η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ – Αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα;

ypes3

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανησυχητική η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ – Αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα;

«Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν χάνει ευκαιρία να μας υπενθυμίζει το πραγματικό πρόσωπο της "αριστείας"…

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

δικαιοσύνη 1

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

Ο 64χρονος δικηγόρος από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τις αποδιδόμενες σε βάρος του κατηγορίες, ισχυριζόμενος…