Newsroom

Newsroom

Πορτογαλία: Διαδηλώσεις για την επαναφορά 35ωρου

Την επαναφορά του 35ωρου διεκδικούν χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι στην τοπική αυτοδιοίκηση της Πορτογαλίας, που προχώρησαν την Τετάρτη σε μαζική διαδήλωση. «35 ώρες για όλους», «Έξω η κυβέρνηση» και «Έχουμε δικαιώματα», ήταν κάποια από τα συνθήματα που φώναξαν οι διαδηλωτές.

1 1116

Την επαναφορά του 35ωρου διεκδικούν χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι στην τοπική αυτοδιοίκηση της Πορτογαλίας, που προχώρησαν την Τετάρτη σε μαζική διαδήλωση.
«35 ώρες για όλους», «Έξω η κυβέρνηση» και «Έχουμε δικαιώματα», ήταν κάποια από τα συνθήματα που φώναξαν οι διαδηλωτές.

Περίπου 5.000 δημόσιοι υπάλληλοι από διάφορές περιοχές της Πορτογαλίας συγκεντρώθηκαν μπροστά από το υπουργείο Οικονομικών στη Λισαβόνα, όπως ανακοίνωσε το συνδικάτο τους, που επίσης ζητεί την παραίτηση της κεντροδεξιάς κυβέρνησης και το τέλος της πολιτικής λιτότητας.
Η Πορτογαλία, που είχε λάβει δάνειο από την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, αναγκάστηκε να προχωρήσει σε σημαντικές περικοπές προκειμένου να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα στο 4,5% του ΑΕΠ πέρυσι, από 11,2% το 2010.

Τα τελευταία χρόνια ελέω μνημονίων πέραν της επιβολής του 40ωρου εβδομαδιαίας εργασίας, οι δημόσιοι υπάλληλοι υπέστησαν σημαντικές περικοπές στους μισθούς τους.

 

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…