«Πόρτα» από Σουνάκ σε Μητσοτάκη για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα

«Φρένο» στον Έλληνα πρωθυπουργό βάζει ο Βρετανός ομόλογός του σχετικά με το αίτημα επανένωσης των Γλυπτών του Παρθενώνα

sounak bretania

Μια ακόμη ήττα σε διπλωματικό επίπεδο, θα υποστεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Μια ημέρα πριν από την επίσημη συνάντηση με τον Βρετανό ομόλογο του, ο Ρίσι Σούναν τον «αδειάζει» για το ενδεχόμενο επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα.

Ο Βρετανός πωρθυπουργός σύμφωνα με δημοσίευμα του Independent, θα απορρίψει τις εκκλήσεις να επιστρέψουν τα Έλγιν Μάρμαρα στην Ελλάδα όταν συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της χώρας, ανέφερε η Ντάουνινγκ Στριτ.

Υπενθυμίζεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πραγματοποιεί τριήμερη επίσκεψη στο Λονδίνο, όπου αναμένεται να συναντηθεί με τον Βρετανό πρωθυπουργό και τον αρχηγό της αντιπολίτευσης Κίρ Στάρμερ, θέτοντας επί τάπητος το θέμα των Μαρμάρων του Παρθενώνα.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Βρετανός πρωθυπουργός επιμένει ότι το Βρετανικό Μουσείο είναι το «σωστό μέρος» για να παραμείνουν τα Μάρμαρα του Παρθενώνα, με τον εκπρόσωπό του να αναφέρει ότι «έχουμε μια πάγια θέση, νομίζω ότι ο πρωθυπουργός έχει επισημάνει ότι τα Γλυπτά του Παρθενώνα στο Βρετανικό Μουσείο αποκτήθηκαν νόμιμα σύμφωνα με τους νόμους της εποχής. Ανήκουν νόμιμα στους διαχειριστές του Βρετανικού Μουσείου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε επίσηςΣτα σχοινία ο Μητσοτάκης από την δημοσιογράφο του ΒΒC για το ναυάγιο στην Πύλο

Σχετικά με το ενδεχόμενο επίτευξης μιας συμφωνίας σε μορφή «δανεισμού» μεταξύ Ελλάδας και Βρετανικού Μουσείου, ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού είπε: «Δεν υπάρχουν σχέδια να αλλάξουμε την προσέγγισή μας, πιστεύουμε ότι το μουσείο είναι το κατάλληλο μέρος» δήλωσε, προσθέτοντας πως «φροντίζουμε τα μάρμαρα για γενιές και αυτό θέλουμε να συνεχιστεί. Ο κόσμος έρχεται τακτικά στο Ηνωμένο Βασίλειο για να δει τα μάρμαρα και δεν υπάρχουν σχέδια να αλλάξει αυτό ή να αλλάξει ο νόμος».

Οι δηλώσεις αυτές έρχονται μετά την συνέντευξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο BBC ο οποίος αναφέρθηκε στην ανάγκη να γίνει η επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα, ενώ συνέκρινε την διατήρησή τους στο στο Ηνωμένο Βασίλειο με το κόψιμο της «Μόνα Λίζα στη μέση».

Τραγωδία στα Τέμπη: Συντετριμμένος ο Ν. Πλακιάς μετά την αποκάλυψη ότι τα οστά στο Κουλούρι ανήκουν στα παιδιά του

temph 1

Τραγωδία στα Τέμπη: Συντετριμμένος ο Ν. Πλακιάς μετά την αποκάλυψη ότι τα οστά στο Κουλούρι ανήκουν στα παιδιά του

Στις δίδυμες κόρες του φαίνεται να ανήκουν τα οστά που πετάχτηκαν στο Κουλούρι.

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα – Οι περιοχές που βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό

fwtia 0

Πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς σήμερα – Οι περιοχές που βρίσκονται σε κόκκινο συναγερμό

Πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται σήμερα στην περιφέρεια Αττικής και σε περιοχές…