Newsroom

Newsroom

Πόνος για τα θύματα και φόβος για αντίποινα, το κλίμα στο Παρίσι

Οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις το βράδυ της Τετάρτης έδωσαν τον τόνο της συμπαράστασης προς τα θύματα αλλά και της αποφασιστικότητας των…

536538676

Οι μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις το βράδυ της Τετάρτης έδωσαν τον τόνο της συμπαράστασης προς τα θύματα αλλά και της αποφασιστικότητας των Γάλλων κι άλλων Ευρωπαίων να περιφρουρηθεί η ελευθερία του Τύπου. 

Σήμερα Πέμπτη, οι εκδηλώσεις συνεχίστηκαν με τήρηση ενός λεπτού σιγής σε διάφορους δημόσιους χώρους. Από τα σκαλιά της Εθνοσυνέλευσης (Βουλής) μέχρι τον προαστιακό σιδηρόδρομο, τα γραφεία του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων και τα πανεπιστήμια της χώρας. Το σύνθημα “Je suis Charlie”, “είμαι κι εγώ ένας Charlie” ήταν παντού, περνώντας το μήνυμα πως ο καθένας θα μπορούσε να είναι στη θέση των ανθρώπων που χάθηκαν επειδή έγραφαν και ζωγράφιζαν με τρόπο καυστικό. Η Γαλλία κι οι Γάλλοι απέδωσαν φόρο τιμής στα θύματα του φανατισμού. 

Στο πανεπιστήμιο Paris-Dauphine εκατοντάδες φοιτητές σχηματίζουν τη λέξη “Charlie”

4429289 dauphine 0

Η πανεθνική πορεία στο Παρίσι έχει προγραμματισθεί για την Κυριακή, με την κυβέρνηση να καλεί σε συμπόρευση όλα τα κόμματα εκτός από το Εθνικό Μέτωπο της Μαρίν Λε Πεν. Η ανιψιά της και κατά πολλούς εκπρόσωπος της τρίτης γενιάς Λε Πεν, Μαριόν κατέκρινε τον Φρανσουά Ολάντ για τον αποκλεισμό του κόμματός της λέγοντας πως ο Γάλλος πρόεδρος δεν έχει αξιοπρεπή συμπεριφορά. 

Έξω από τη Γαλλική Εθνοσυνέλευση (AFP)

4428847 an1 saget

Με τη Μαρίν Λε Πεν να καταγγέλλει την ιδεολογία του φανατικού ισλαμισμού ως αιτία της επίθεσης και τα εκατομμύρια των υποστηρικτών της να εμφανίζουν έντονα συμπτώματα ισλαμοφοβίας, η Γαλλική Αστυνομία έχει ρίξει το βάρος της στη φύλαξη χώρων λατρείας του Ισλάμ και σχολείων. 

 

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανησυχητική η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ – Αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα;

ypes3

ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ: Ανησυχητική η διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του ΥΠΕΣ – Αφαιρέθηκαν υπηρεσιακά έγγραφα;

«Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν χάνει ευκαιρία να μας υπενθυμίζει το πραγματικό πρόσωπο της "αριστείας"…

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

δικαιοσύνη 1

Στη φυλακή πολύ γνωστός δικηγόρος της Αθήνας – Καταδικάστηκε για βιασμό δύο παιδιών

Ο 64χρονος δικηγόρος από την πρώτη στιγμή αρνήθηκε τις αποδιδόμενες σε βάρος του κατηγορίες, ισχυριζόμενος…