Newsroom

Newsroom

Πωλητήριο στο λεωφορείο της προεκλογικής εκστρατείας της Θάτσερ το 1983

Στο «σφυρί» βγαίνει το λεωφορείο που χρησιμοποίησε η Μάργκαρετ Θάτσερ στην προεκλογική της εκστρατεία το 1983, σύμφωνα με δημοσίευμα της…

thatcher bus

Στο «σφυρί» βγαίνει το λεωφορείο που χρησιμοποίησε η Μάργκαρετ Θάτσερ στην προεκλογική της εκστρατεία το 1983, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Guardian.

«Είναι ένα μοναδικό κομμάτι της κοινωνικής και πολιτικής ιστορίας», δηλώνει ο ιδιοκτήτης του, Νικ Μιντ, που ζητά 34.000 ευρώ για το ιστορικό λεωφορείο.

Ο ίδιος υποστηρίζει πως το λεωφορείο είναι ακόμη εν ενεργεία και παρότι δεν παρουσιάζει την καλύτερη εικόνα αυτές τις μέρες, κάποιος που θα το ήθελε θα μπορούσε να το επιδιορθώσει εύκολα. 

«Το αγόρασα επειδή ήταν ένα εντυπωσιακό όχημα αλλά είναι μεγάλο, άσχημο και τώρα το ‘χω μέσα στα πόδια μου. Επομένως θέλω πολύ να του βρω το κατάλληλο σπίτι. Δεδομένης της λατρείας των Αμερικανών για την Μάργκαρετ Θάτσερ, θα μπορούσε να πουληθεί εκεί, αλλά θα προτιμούσα να μείνει στη Βρετανία», σημειώνει, και προσθέτει: «Το λεωφορείο είναι ακριβώς όπως ήταν εκείνη την περίοδο. Μέχρι και μία γυναικεία ομπρέλα βρήκαμε μέσα. Αν είναι της Μάργκαρετ Θάτσερ ή όχι δεν το γνωρίζω, αλλά θέλουμε να πιστεύουμε ότι είναι».

Μεταξύ των προηγούμενων ιδιοκτητών του πούλμαν είναι η Μητροπολιτική Αστυνομία, ενώ έχει χρησιμοποιηθεί και για τη μεταφορά της φιλαρμονικής ορχήστρας των Βασιλικών Πεζοναυτών.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…