Newsroom

Newsroom

Πολιτική κατάντια: Τα πάντα όλα για το…βουλευτιλίκι

Ο ηθικός ξεπεσμός του βουλευτικού αξιώματος έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη τα τελευταία χρόνια. Γι’ αυτό ευθύνονται καιροσκόποι πολιτικοί που…

samaras iatridi

Ο ηθικός ξεπεσμός του βουλευτικού αξιώματος έχει φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη τα τελευταία χρόνια. Γι’ αυτό ευθύνονται καιροσκόποι πολιτικοί που δεν διστάζουν μέσα στο ελληνικό Κοινοβούλιο να αλλάζουν ιδεολογία και θέσεις σαν τα…πουκάμισα για την εξυπηρέτηση των προσωπικών τους συμφερόντων.

Μεγάλο είναι και το μερίδιο ευθύνης των ψηφοφόρων που τους επιλέγουν για να τους εκπροσωπήσουν στη Βουλή.

Η Μίκα Ιατρίδη αποτελεί το πιο πρόσφατο παράδειγμα πολιτικού που επιδίδεται σε μία προσβλητική, για τους σκεπτόμενους πολίτες, κωλοτούμπα. Η φθίνουσα δημοσκοπική πορεία των ΑΝ.ΕΛ οδήγησε τη βουλευτίνα της Δωδεκανήσου στην ανεξαρτητοποίηση και αφού πρώτα χτύπησε όπως ακούγεται, χωρίς αποτέλεσμα, την πόρτα του ΣΥΡΙΖΑ, επέστρεψε στην πολιτική στέγη της Νέας Δημοκρατίας.

Στο μεταξύ, ψήφισε, βεβαίως, τον Σταύρο Δήμα, στη δεύτερη και τρίτη ψηφοφορία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, παρότι πριν λίγες μόνο ημέρες διαβεβαίωνε σε όλους τους τόνους π.χ στο twitter (μετά το κράξιμο έσβησε τον λογαριασμό της!) ότι δεν πρόκειται να συναινέσει στην εκλογή του.

b6lf1uvieae7vo0.jpg

Τα «παπαγαλάκια» έπιασαν δουλειά για να μας πείσουν ότι δεν είναι αυτό που…νομίζουμε. Όχι, η κ.Ιατρίδη δεν το έκανε για την πολιτική της επιβίωση και μια νέα, ενδεχομένως, βουλευτική αποζημίωση αλλά γιατί πείστηκε από το διάγγελμα Σαμαρά καθώς και από τα επιχειρήματα της κουμπάρας της Όλγας Κεφαλογιάννη!

Από την πλευρά του, ο Αντώνης Σαμαράς ήταν «κιμπάρης» και ξέχασε το τι του έσουρνε η τέως βουλευτίνα των ΑΝ.ΕΛ. Τη δέχθηκε πίσω, με ανοιχτές αγκάλες, χωρίς να έχει προηγηθεί καμία…συνεννόηση για τις ψηφοφορίες από τις οποίες κρινόταν η τύχη της κυβέρνησης.

 

10891492_1025119840847817_1164342085371162193_n.jpg

Η περίπτωσή της Μίκα Ιατρίδη είναι ιδιαιτέρως, λυπηρή, καθώς πρόκειται για μια νέα γυναίκα που μπήκε στα 32 της χρόνια στο Κοινοβούλιο, το 2009. Στην πολιτική, ωστόσο, δεν παίζει ρόλο η βιολογική ηλικία, αλλά η νοοτροπία και η παιδεία.

Η αντίληψή της για τα κοινά φαίνεται ότι διαμορφώθηκε από τον πατέρα της που υπήρξε επί 25 ολόκληρα χρόνια κοινοτάρχης Καλυθιών και δήμαρχος Καλλιθέας, στο νησί της Ρόδου. Ο Γιάννης Ιατρίδης απέδειξε, εμπράκτως, την πατρική του αγάπη όταν προσέλαβε την κόρη του στην κοινότητά που διοικούσε.

Η Μίκα ήταν τότε μαθήτρια Λυκείου, μόλις 17 ετών!

Πηγή: infocannibal.wordpress.com