Newsroom

Newsroom

Πολιτικές εξελίξεις στην Ισπανία: Παραιτήθηκε ο ηγέτης των Σοσιαλιστών

Ο ηγέτης του Σοσιαλιστικού Εργατικού Κόμματος της Ισπανίας (PSOE) Πέδρο Σάντσεθ υπέβαλε την παραίτησή του.

57f0111f1dc524862d8b480b

 Έπειτα από «μαραθώνια» συνάντηση με την επιτροπή του κόμματός του στη Μαδρίτη η οποία διήρκησε πάνω από 11 ώρες, ο Πέδρο Σάντσεθ, ηγέτης των Ισπανών Σοσιαλιστών, υπέβαλε την παραίτηση του.

«Πάντοτε πίστευα ότι το Σοσιαλιστικό Κόμμα έπρεπε να δίνει μια εναλλακτική, ωστόσο αυτό δεν κατέστη δυνατό.Είμαι υπερήφανος για την θητεία μου ως γενικός γραμματέας και υποβάλλων την παραίτησή μου. Ήταν τιμή μου» δήλωσε ο Σάντσεθ.

Ο Σάντσεθ είχε γνωστοποιήσει ότι θα παραιτηθεί αν η ομοσπονδιακή επιτροπή του κόμματος τασσόταν εναντίον του και υπέρ της αποχής στην ψηφοφορία για την χορήγηση ψήφου εμπιστοσύνης, ώστε ο υπηρεσιακός συντηρητικός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι να μείνει στην εξουσία. Τελικά συγκεντρώθηκαν 109 ψήφοι υπέρ του και 133 εναντίον του. Έτσι, ο Σάντσεθ ο οποίος δεν επιθυμούσε την συμμετοχή σε κυβέρνηση μειοψηφίας υπό τον Μαριάνο Ραχόι, παραιτήθηκε από την θέση του. 

Πλέον, ανοίγει ο δρόμος για να επιτευχθεί συμφωνία για τον σχηματισμό κυβέρνησης, έπειτα από 9 μήνες ακυβερνησίας, με παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στον Ραχόι. Αν δεν σχηματιστεί νέα κυβέρνηση μέχρι τα τέλη Οκτωβρίου, θα υπάρξουν επαναληπτικές εκλογές μέσα στον Δεκέμβριο.

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…