Newsroom

Newsroom

Politico: Η ΕΕ δεν θα προχωρήσει σε διερεύνηση του ναυαγίου της Πύλου

Καταγραφή των γεγονότων θα κάνει η FRONTEX

ΕΚ - ναυαγιο Πυλος

Σύμφωνα με δημοσιεύμα του Politico η  Κομισιόν φαίνεται να αποφάσισε να μην προχωρήσει σε ανεξάρτητη έρευνα για τον ρόλο των ελληνικών Αρχών, παρά την πίεση που δέχεται από διεθνείς ΜΚΟ. Ωστόσο, μία ημέρα μετά την τραγωδία, η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Ίλβα Γιόχανσον σε δήλωσή της ανέφερε ότι : «Δεν τους έστειλαν στην Ευρώπη, τους έστειλαν στον θάνατο», «δείχνοντας» τους διακινητές.

Αναφορά για το πολύνεκρο ναυάγιο στην Πύλο έκθεση αναμένεται να συντάξει  από την πλευρά της Frontex, όμως η ίδια  «δεν έχει τη δυνατότητα διερεύνησης περιστατικών, ωστόσο η εν λόγω καταγραφή θα βοηθήσει ώστε να συγκεντρωθούν όλες οι λεπτομέρειες γύρω από το ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου». Στη συνέχεια, η αναφορά αυτή μπορεί να διαμοιραστεί ακόμη και στο Ευρωκοινοβούλιο, σώμα το οποίο δύναται να ξεκινήσει έρευνα για τα αίτια που οδήγησαν στο ναυάγιο.

«Η αναφορά της Frontex μπορεί να αποτελέσει τη μοναδική ελπίδα για τη διεξαγωγή ανεξάρτητης έρευνας σχετικά με τα αίτια του ναυαγίου», δήλωσε στο Politico αξιωματούχος της ΕΕ που ασχολείται με θέματα που άπτονται του προσφυγικού ζητήματος.

«Ωστόσο παραμένει ακόμη ασαφές το πότε θα παρουσιαστεί η εν λόγω αναφορά, καθώς μπορεί να πάρει από εβδομάδες, έως μήνες για να ολοκληρωθεί».

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…