Η 6η μέρα πολέμου στην Ουκρανία: Οι Ρώσοι βομβαρδίζουν το Κίεβο (Video)

[ΒΙΝΤΕΟ από τον βομβαρδισμό] Συνεχίζεται η ολομέτωπη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, με τη Μόσχα να εντείνει την επίθεσή της στο Κίεβο - Τα ρωσικά στρατεύματα πλήττουν το Χάρκοβο με πυραύλους MLRS. Πληροφορίες κάνουν λόγο για αρκετούς νεκρούς και σοβαρά τραυματίες, κάποιοι εκ των οποίων έχουν υποστεί ακρωτηριασμούς. 

Σε περιοχές του Βορρά, της Ανατολής και του Νότου έχουν πλέον εξαπλωθεί τα ρωσικά στρατεύματα που συνεχίζουν τις επιθέσεις για έκτη ημέρα στην Ουκρανία, με τους συνεχείς βομβαρδισμούς και άρματα μάχης να “ανοίγουν” δρόμο για την προώθηση των ρωσικών δυνάμεων.

Συνεχίζεται η ολομέτωπη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, με τη Μόσχα να εντείνει την επίθεσή της στο Κίεβο – Τα ρωσικά στρατεύματα πλήττουν το Χάρκοβο με πυραύλους MLRS. Πληροφορίες κάνουν λόγο για αρκετούς νεκρούς και σοβαρά τραυματίες, κάποιοι εκ των οποίων έχουν υποστεί ακρωτηριασμούς – Παράλληλα, ο ρωσικός στρατός έφθασε προ των πυλών της ουκρανικής πόλης της Χερσώνας, στο νότιο τμήμα της χώρας, βόρεια της Κριμαίας, δήλωσε ο δήμαρχός της τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα.

Χερσώνα: Σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης μεταφορτώθηκαν βίντεο που τράβηξαν τοπικά μέσα ενημέρωσης στη Χερσώνα που δείχνουν ρωσικές δυνάμεις να μπαίνουν στην πόλη των 290.000 κατοίκων.

Το Χάρκοβο (Χαρκίβ), η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, έχει δεχτεί τις τελευταίες δύο ημέρες συνεχείς βομβαρδισμούς. Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα Τρίτη, πύραυλος που εκτοξεύθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις ανατίναξε το κτίριο της περιφερειακής διοίκησης της πόλης την στιγμή που υπήρχε μια σχετική κίνηση στους δρόμους. Μέχρι στιγμής δεν είναι γνωστό ποιες είναι οι ανθρώπινες απώλειες ωστόσο, ήδη έχουν χάσει δεκάδες άμαχοι τη ζωή του στο Χάρκοβο αφού οι βομβαρδισμοί είναι συνεχείς από χθες. Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, χθες σκοτώθηκαν τουλάχιστον 11 άμαχοι στο Χάρκοβο και τραυματίστηκαν δεκάδες άλλοι ενώ 87 οικήματα καταστράφηκαν.

Κιέβο: Δυνατές εκρήξεις άρχισαν να ακούγονται λίγο μετά τις 17:20 το απόγευμα της Τρίτης, 01.03.2022, στο Κίεβο

Σύμφωνα με διεθνή Μέσα ενημέρωσης, ρωσικές στρατιωτικές δυνάμεις έπληξαν από αέρος την περιοχή γύρω από τον τηλεοπτικό πύργο στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας.

«Ρωσικές δυνάμεις επιτέθηκαν σε έναν τηλεοπτικό πύργο στο Κίεβο, διακόπτοντας πιθανώς το σήμα του», δήλωσε για τον βομβαρδισμό ένας σύμβουλος του ουκρανικού υπουργείου Εσωτερικών, ο Άντον Χερασένκο, σε ανάρτησή του σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Θα γίνουν εργασίες αποκατάστασης, ανέφερε το τοπικό τηλεοπτικό δίκτυο 1+1.

Δείτε τα βίντεο από τον βομβαρδισμό στο Κίεβο:

 

Μαρτυρίες: Χτυπήθηκε πύργος τηλεπικοινωνιών στο Κίεβο

«Τα περισσότερα τηλεοπτικά κανάλια θα είναι εκτός λειτουργίας για λίγο», ανέφερε το υπουργείο Εσωτερικών.

Οι Ρώσοι προσπαθούν να κόψουν όλες τις πιθανές δυνατότητες επικοινωνίας και σύνδεσης για τους κατοίκους του Κιέβου με σκοπό να σκορπίσουν χάος και πανικό.

 Εικόνες χάους στο σιδηροδρομικό σταθμό του Κιέβου

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι σήμερα να απαγορευθεί στη Ρωσία η πρόσβαση σε όλα «τα λιμάνια» και όλα «τα αεροδρόμια του κόσμου» σε αντίποινα για τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.

«Πρέπει να αποκλειστεί η είσοδος» της Ρωσίας «σε όλα τα λιμάνια, σε όλες τις διώρυγες και όλα τα αεροδρόμια του κόσμου», είπε ο κ. Ζελένσκι σε βίντεο που μεταφορτώθηκε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Facebook.

Κάλεσε επίσης τη διεθνή κοινότητα να «εξετάσει τον πλήρη αεροπορικό αποκλεισμό» του εναέριου χώρου της Ουκρανίας «για τους πυραύλους, τα αεροπλάνα και τα ελικόπτερα» της Ρωσίας, κάτι πάντως που η κυβέρνηση των ΗΠΑ απέρριψε χθες.

«Αυτό το κακό (…) πρέπει να σταματήσει αμέσως. Και να καταστραφεί οικονομικά, για να φανεί ότι η ανθρωπότητα είναι ικανή να αμυνθεί», πρόσθεσε ο ουκρανός πρόεδρος.

Ο ΟΗΕ και οι οργανώσεις εταίροι του απηύθυναν επείγουσα έκκληση λίγο νωρίτερα, για τη συγκέντρωση 1,7 δισεκ. δολαρίων για την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία.

“Είμαστε μάρτυρες αυτού που θα μπορούσε να γίνει η πιο σοβαρή προσφυγική κρίση στην Ευρώπη αυτού του αιώνα”, δήλωσε ο Φιλίπο Γκράντι, ο Ύπατος Αρμοστής του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

Από το ποσό αυτό, 1,1 δισεκ. δολάρια αναμένεται να βοηθήσουν έξι εκατομμύρια ανθρώπους στην ίδια τη χώρα για μια πρώτη περίοδο τριών μηνών, διευκρινίζεται σε ανακοίνωση του οργανισμού.

Ο ΟΗΕ εκτιμά πως 12 εκατ. άνθρωποι θα έχουν ανάγκη για βοήθεια στην Ουκρανία καθώς και περισσότεροι από 4 εκατ. πρόσφυγες που μπορεί να φύγουν από τη χώρα για να γλιτώσουν από τις μάχες.

Για να βοηθήσει τις χώρες αυτές να απορροφήσουν το σοκ, ο ΟΗΕ χρειάζεται 550,6 εκατ. δολάρια, προκειμένου να καλύψει τις άμεσες ανάγκες των ανθρώπων που κατέφυγαν στην Πολωνία –χώρα που έχει δεχθεί αριθμό μεγαλύτερο του 50% των προσφύγων–, αλλά και στη Μολδαβία, την Ουγγαρία, τη Ρουμανία και τη Σλοβακία. 

Το ποσό αυτό αναμένεται να εξασφαλίσει τη στέγαση, να διανείμει χρήματα και να προσφέρει ψυχολογική υποστήριξη στους ανθρώπους που αναγκάστηκαν να φύγουν από τη χώρα τους αφήνοντας τα πάντα πίσω τους.

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ