"Πόλεμος" κυβέρνησης-ΝΔ με φόντο τη φοροδιαφυγή – Σκληρή απάντηση Αλεξιάδη στην αξιωματική αντιπολίτευση

«Πόλεμος» ανακοινώσεων μεταξύ ΝΔ και κυβέρνησης, ξέσπασε με αφορμή συνέντευξή του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.

Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί συγκεκριμένα τον κ. Αλεξιάδη ότι με τα λεγόμενά του σε συνέντευξη που παραχώρησε στο iefimerida.gr «παραδέχεται ότι η κυβερνητική πολιτική της φοροεπιδρομής ενισχύει τη φοροδιαφυγή, αντί να την περιορίζει» και προσθέτει ότι «την ίδια στιγμή, οι φοροφυγάδες, με τις κυβερνητικές ευλογίες, συνεχίζουν το πάρτυ».

Η ΝΔ αναφέρει περαιτέρω στην ανακοίνωσή της ότι «η αλλαγή του μείγματος πολιτικής με μείωση φόρων και δαπανών είναι αναγκαία προϋπόθεση για να περιοριστεί η φοροδιαφυγή και να αυξηθούν τα έσοδα με βιώσιμο και δίκαιο τρόπο». «Αυτή την πολιτική δεσμεύεται να υλοποιήσει η ΝΔ» σημειώνει το γραφείο Τύπου του κόμματος.

Απαντώντας στην ανακοίνωση της ΝΔ, ο Τρύφων Αλεξιάδης επισημαίνει ότι «προκαλεί τουλάχιστον καλοκαιρινή θυμηδία η ανακοίνωση της ΝΔ σχετικά με τη συνέντευξη που παραχώρησα στο iefimerida.gr, η οποία αποδεικνύει ότι… δεν διάβασαν τη συνέντευξη».

«Αντιλαμβάνομαι πως η συγγραφή του κυβερνητικού τους προγράμματός, τους απασχολεί πάρα πολύ και τους αναγκάζει να εκδίδουν δελτία Τύπου που βασίζονται σε σχόλια φιλικών τους ΜΜΕ και όχι στα πραγματικά δεδομένα», σημειώνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών και προσθέτει: «σχετικά με την αναφορά τους για ‘’το πάρτι που συνεχίζουν οι φοροφυγάδες’’, τους καλώ να μας δείξουν, οποιαδήποτε περίοδο στη διακυβέρνησή τους, κατά την οποία να έγιναν περισσότεροι έλεγχοι ή περισσότερες δράσεις κατά της φοροδιαφυγής, από όσες έγιναν αυτή την περίοδο».

«Καταλαβαίνω πλήρως το τι ενοχλεί τη ΝΔ στα όσα κάνει η κυβέρνηση στον τομέα της φοροδιαφυγής, του λαθρεμπορίου και της διαφθοράς. Το μόνο για το οποίο μπορώ να δεσμευθώ, είναι πως στο άμεσο μέλλον θα ενοχληθούν ακόμα περισσότερο», καταλήγει το σχόλιο του κ. Αλεξιάδη. 

Καμπανάκι από Μπάιντεν: «Ο Πούτιν δεν αστειεύεται όταν μιλάει για πυρηνικά όπλα»

Καμπανάκι από Μπάιντεν: «Ο Πούτιν δεν αστειεύεται όταν μιλάει για πυρηνικά όπλα»

Ο αμερικανός πρόεδρος προειδοποιεί ότι οι απειλές της Ρωσίας εγείρουν κίνδυνο «αποκάλυψης» για τον κόσμο