«Πολεμάμε ζώα και θα φερθούμε ανάλογα» – Πλήρη πολιορκία της Γάζας, ανακοίνωσε ο υπουργός Άμυνας του Ισραήλ

O ρατσιστικός του λόγος σηκώνει νέο κύμα αντιδράσεων, καθώς η εξίσου αιματηρή πολιορκία του Ισραήλ ως απάντηση, εκτός από τη Χαμάς, πλήττει και εκατοντάδες άμαχους Παλαιστίνιους.

AP23282427508138

Ο υπουργός Άμυνας Γιοάβ Γκαλάντ ανακοίνωσε σήμερα (09/10) πως το Ισραήλ κλιμακώνει τα μέτρα του κατά της Λωρίδας της Γάζας, που ελέγχεται από το παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς.

Διαβάστε επίσης: Ποιος είναι ο «Επισκέπτης» πίσω από την αιματηρή επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε ο Ισραηλινός υπουργός άμυνας, επιβάλλεται στη Λωρίδα της Γάζας «πλήρη πολιορκία» στο πλαίσιο της οποίας θα απαγορεύονται οι εισαγωγές τροφίμων και καυσίμων. «Ούτε ηλεκτρικό, ούτε νερό, ούτε καύσιμα», υπογράμμισε, σχολιάζοντας ότι τα μέτρα αυτά λαμβάνονται στο πλαίσιο της μάχης του Ισραήλ εναντίον «ζώων» [σ.σ. αποκτηνωμένων ανθρώπων] και θα φερθούν ανάλογα.

O ρατσιστικός του λόγος σηκώνει νέο κύμα αντιδράσεων, καθώς η εξίσου αιματηρή πολιορκία του Ισραήλ ως απάντηση, εκτός από την Χαμάς, πλήττει και εκατοντάδες άμαχους Παλαιστίνιους, τη στιγμή που πάνω από 1.200 είναι ήδη οι νεκροί και από τις δύο πλευρές.

Περισσότεροι από 700 Ισραηλινοί σκοτώθηκαν, 2.000 τραυματίστηκαν και άλλοι 100 κρατήθηκαν όμηροι στην επίθεση του Σαββάτου από Παλαιστίνιους μαχητές, την πιο θανατηφόρα στο εσωτερικό του Ισραήλ από τη δημιουργία της χώρας το 1948.

Οι μαχητές της Χαμάς διέσχισαν τα σύνορα από αέρα, θάλασσα και ξηρά σε ένα κύμα επιθέσεων που έχει συγκλονίσει τη χώρα και οδήγησε σε συγκρίσεις με την 11η Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ. Σε απάντηση, το Ισραήλ βομβάρδισε περισσότερους από 1.000 στόχους στη Γάζα κατά τη διάρκεια της νύχτας, καθώς επιστράτευσε ενισχύσεις για να πολεμήσει τους μαχητές στο νότο και αύξησε την άμυνα γύρω από τα βόρεια σύνορά του με τον Λίβανο, όπου η μαχητική ομάδα Χεζμπολάχ εκτόξευσε όλμους σε μια ισραηλινή στρατιωτική βάση στα κατεχόμενα Υψίπεδα Γκολάν την Κυριακή.

Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι της Γάζας δήλωσαν σήμερα ότι πάνω από 500 άνθρωποι σκοτώθηκαν στη Λωρίδα και 2.751 τραυματίστηκαν. Αξιωματούχοι του ΟΗΕ δήλωσαν ότι περισσότεροι από 123.000 άνθρωποι έχουν εκτοπιστεί στη Γάζα από το βράδυ του Σαββάτου μετά τις αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ, μερικά από τα οποία έπληξαν κτίρια κατοικιών.

Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν χθες ότι θα μετακινήσουν ένα αεροπλανοφόρο και μαχητικά αεροσκάφη στην ανατολική Μεσόγειο και θα προμηθεύσουν το Ισραήλ με πυρομαχικά για να υποστηρίξουν τις προσπάθειες του Ισραηλινού Στρατού να αποκαταστήσει τον έλεγχό του στην περιοχή και να σταματήσει την εξάπλωση της κρίσης σε όλη την περιοχή της Μέσης Ανατολής.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου είπε ότι το εβραϊκό κράτος αντιμετωπίζει μια «μακροχρόνια και δύσκολη» σύγκρουση με τους μαχητές της Χαμάς αφού το υπουργικό συμβούλιο ασφαλείας του κήρυξε επίσημα τον πόλεμο.

Πηγή αρχικής φωτογραφίας: Smoke from an Israeli airstrike rises in Gaza City on Monday, Oct. 9, 2023. (AP Photo/Hatem Moussa)

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

5653777 1

Μετέτρεψαν σπίτι στην Ιπποκράτειο Πολιτεία σε παράνομο κέντρο απεξάρτησης – Πέντε συλλήψεις

Μετά από επιχείρηση αστυνομικών, εντοπίστηκε το εν λόγω σπίτι, μέσα στο οποίο διέμεναν 14 άτομα…

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Screenshot 2024 04 27 204402

Νέο βίντεο της Χαμάς με ομήρους: Ένας Αμερικάνος και ένας Ισραηλινός ελπίζουν σε συμφωνία (video)

Στο βίντεο, διάρκειας τριών λεπτών, οι Σίγκελ και Μιράν αναφέρουν τα ονόματά τους, και λένε…