Newsroom

Newsroom

Πολάκης για ΚΕΕΛΠΝΟ: Θα γίνει και μήνυση και θέμα στη Βουλή

«Να πουν δημόσια τι τους ζήτησε ο Άδωνις Γεωργιάδης όταν τους κάλεσε και τους συνάντησε στο υπουργείο Υγείας - Αυτό δεν θα περάσει έτσι»

5561867

Μήνυση και παρέμβαση στη Βουλή προαναγγέλλει ο Παύλος Πολάκης αναφορικά με την στροφή 180 μοιρών της διοίκησης του ΕΟΔΥ, σχετικά με τη με δικαστική υπόθεση με τις δεκάδες παράνομες προσλήψεις «ημετέρων» στο ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο 2011-2014, όπως αποκαλύπτει το documentonews.gr.

«Έβαλαν το ΔΣ του ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) να αποσυρθεί από παράσταση πολιτικής αγωγής στη δίκη των Πουλή – Θεοφιλάτου – Παπαδημητρίου για τους 22 διορισμούς μετακλητών του Γεωργιάδη που ζημίωσαν τον οργανισμό 250.000 ευρώ» τονίζει σε ανάρτησή του ο συντονιστής ΕΠΕΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και βουλευτής Χανίων.

Και επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «αυτή η στάση του ΔΣ του ΕΟΔΥ να αλλάξει στις 12/1/24 την πρώτη απόφαση του, που πάρθηκε στις 18/12/2023 και όριζε δικηγόρο τον καθηγητή Νομικής του ΕΚΠΑ κύριο Τριανταφύλλου και τελικά να μην παραστεί στη δίκη (προφανώς και στη δεύτερη δίκη με τους 70 διορισμούς και το 1 εκατομμύριο ζημιά) είναι βαρεία απιστία στην υπηρεσία και πρέπει να πάνε φυλακή». Ο Παύλος Πολάκης επισημαίνει παράλληλα ότι τους καλεί να αλλάξουν απόφαση και ειδικά «καλώ τον πρόεδρο κύριο Παπαχριστοδούλου και τον διευθύνοντα κύριο Ορφανό να πουν δημόσια τι τους ζήτησε ο Άδωνις Γεωργιάδης όταν τους κάλεσε και τους συνάντησε στο υπουργείο Υγείας στις 8/1/2024 , δηλαδή 4 μόνο μέρες μετά που ανέλαβε υπουργός».

«Αυτό δεν θα περάσει έτσι. Θα γίνει και μήνυση και θέμα στη Βουλή» τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Υπενθυμίζεται ότι η διοίκηση του ΕΟΔΥ (πρώην ΚΕΕΛΠΝΟ) προχώρησε σε μια κίνηση που μόνο σοβαρά ερωτήματα προκαλεί, καθώς έκανε στροφή 180 μοιρών, με δημοσίευμα του documentonews.gr να αναφέρει ότι ενώ αρχικά η διοίκηση, με επικεφαλής τον καθηγητή Υγιεινής και Επιδημιολογίας, Χριστάκη Χατζηχριστοδούλου, είχε αποφασίσει να υποβάλλει δήλωση για την υποστήριξη της κατηγορίας ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, λίγα 24ωρα πριν την έναρξη της δίκης, «ανέκρουσε πρύμναν».

Η υπόθεση αφορά 22 παράνομες προσλήψεις που είχαν γίνει στο ΚΕΕΛΠΝΟ την περίοδο 2013 – 2014 από τις οποίες έχει καταγραφεί ζημία στο ΚΕΕΛΠΝΟ ύψους 251.629 ευρώ. Στο εδώλιο βρίσκονται ο πολιτευτή της ΝΔ και προσωπικός φίλος του Άδωνι Γεωργιάδη, Σταμάτης Πουλής, η σύζυγος του πρώτου, Ανδρονίκη Θεοφιλάτου (συνεργάτης του κ. Γεωργιάδη), η πρώην οικονομική διευθύντριας του ΚΕΕΛΠΝΟ, Αικατερίνη Πολύζου και ο πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόδωρος Παπαδημητρίου.

Να σημειωθεί ότι στις 9 Φεβρουαρίου του 2024 έχει προσδιοριστεί η διεξαγωγή και της δεύτερης δίκης της «παρέας του ΚΕΕΛΠΝΟ» που αφορά σε ακόμη 74 παράνομες προσλήψεις την περίοδο 2011-14 από τις οποίες ζημιώθηκε το ΚΕΕΛΠΝΟ κατά 1,4 εκατ. ευρώ. Πρόκειται για «προσλήψεις – συνεργασίες» διάφορων ειδικοτήτων, είτε διοικητικών υπαλλήλων είτε γιατρών. Όπως αναφέρονταν στην εισαγγελική πρόταση προς το Δικαστικό Συμβούλιο που είχε αποκαλύψει το Documento, οι προσλήψεις είχαν γίνει στο «πλαίσιο ικανοποίησης αιτημάτων από πολιτικά γραφεία και ιδιώτες». Πολιτικά ρουσφέτια δηλαδή προς ικανοποίηση της εκλογικής τους πελατείας, σε βάρος όμως του κρατικού κορβανά.

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…