Newsroom

Newsroom

Πολάκης: Έχουμε χαλύβδινη υπομονή και ατσάλινα νεύρα για να αντέξουμε τον πόλεμο των συμφερόντων 

«Προβληματίστηκα έντονα για τη γλώσσα που έπρεπε να χρησιμοποιήσω σήμερα για να αντιμετωπίσω την πρόταση μομφής που κατέθεσε η ΝΔ σε βάρος μου», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης που ανέβηκε στο βήμα της Ολομέλειας απόψε.

Πολακης

«Σκέφτηκα αν πρέπει να χρησιμοποιήσω τη γλώσσα των Σφακίων ή του Χάρβαρντ. Αλλά όποια και να χρησιμοποιήσω, δεν θα την καταλάβει ο πρόεδρος της ΝΔ. Ο κ. Μητσοτάκης δεν ξέρει την ψυχολογία των Σφακιανών αλλά ούτε τη γλώσσα του Χάρβαρντ. Με τη χθεσινή του ομιλία ο κ. Μητσοτάκης εκτός από ανεπαρκής αποδείχθηκε και φυγόπονος. Διότι η ομιλία του ήταν συνονθύλευμα από τσιτάτα που φαίνεται ότι δεν τα έχει γράψει ο ίδιος αλλά του τα έχει επιβάλει το συγκρότημα της διαπλοκής», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και παρατήρησε ότι η ομιλία του προέδρου της ΝΔ έτυχε χλιαρών χειροκροτημάτων από την Κοινοβουλευτική του Ομάδα και παγερής αποδοχής.

«Δεν σας κάνει εντύπωση κύριε Μητσοτάκη που σας χειροκρότησαν όχι τόσο ζωηρά οι βουλευτές σας; Είναι για τον ίδιο λόγο που όταν βγαίνετε σε κάποια τηλεόραση πέφτει η τηλεθέαση. Το εκτόπισμα σας είναι μικρό και θα αποδειχθεί στις εκλογές της 26ης Μαΐου όταν θα κινηθεί, από το κόμμα σας η διαδικασία αντικατάστασής σας για την ήττα που θα υποστείτε», είπε ο Παύλος Πολάκης.

«Ό,τι έχω καταφέρει το οφείλω στην έντιμη και επίπονη προσπάθεια μου και την αμέριστη συμπαράσταση της οικογένειας μου, και όχι στο γεγονός ότι ήμουν ο γιος του μπαμπά μου», είπε ο Παύλος Πολάκης και πρόσθεσε: «έχουμε χαλύβδινη και ατσάλινη υπομονή για να αντέξουμε τον πόλεμο από τα συμφέροντα που έχασαν εκατομμύρια γιατί τους κόψαμε τον πακτωλό των χρημάτων που νέμονταν τα προηγούμενα χρόνια καταληστεύοντας τον χώρο της υγείας».

«Αντιμετώπισα τον κ. Κυμπουρόπουλο ως ισότιμο πολιτικό συνομιλητή. Πιστεύω ακράδαντα ότι βρίσκεται στο ίδιο ύψος με όλους μας. Δεν είμαι εγώ που έδειξα έλλειψη σεβασμού στο πρόσωπο του αλλά τα στελέχη σας που έσπρωχναν τα προηγούμενα χρόνια όλα τα άτομα με αναπηρία στον κοινωνικό Καιάδα», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και τόνισε ότι η δήλωσή του για τον κ. Κυμπουρόπουλο ήταν αμιγώς πολιτική.

«Πιστεύω ακράδαντα ότι ο κ. Κυμπουρόπουλος βρίσκεται στο ίδιο ύψος με όλους μας. Γι΄αυτό εξέφρασα την πολιτική μου διαφωνία με τις απόψεις του. Δεν είμαι εγώ που έδειξα έλλειψη σεβασμού στον κ. Κυμπουρόπουλο, είναι στελέχη της ΝΔ που διψασμένοι για προβολή, κατά την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ, τον έσπρωχναν προκειμένου να πάρουν μια καλύτερη θέση δίπλα στον κ. Μητσοτάκη για την αναμνηστική φωτογραφία. Είναι οι ίδιοι που με τις πολιτικές τους έσπρωχναν τα άτομα με ειδικές ανάγκες πιο βαθιά στον κοινωνικό Καιάδα», ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης μιλώντας απόψε στη Βουλή. Ο αναπληρωτής υπουργός απάντησε στις επικρίσεις που δέχθηκε τις τελευταίες ημέρες από τη ΝΔ και απάντησε και στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που του είχαν ζητήσει να ανασκευάσει. Κυρίως επέμεινε ότι οι δηλώσεις που είχε κάνει ο κ. Κυμπουρόπουλος και απαντήθηκαν από τον ίδιο πολιτικά «είναι δηλώσεις που εναρμονίζονται με την ατζέντα της ΝΔ για την πλήρη εφαρμογή της νεοφιλελεύθερης πολιτικής της σχολής του Σικάγο». Ο αναπληρωτής υπουργός υπενθύμισε όλα τα μέτρα που έλαβε η παρούσα κυβέρνηση για τα ΑμεΑ.

Ξεχωριστή στιγμή της ομιλίας του κ. Πολάκη, εκείνη που φάνηκε να απευθύνεται και στο εσωτερικό της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ. “Πολλοί μου είπαν ότι πρέπει να ζητήσω συγνώμη από τον κ. Κυμπουρόπουλο. Εμείς τη συγνώμη τη ζητήσαμε με τις πράξεις μας τα τέσσερα χρόνια που ξαναχτίσαμε ένα σύστημα διαλυμένο στην υγεία, που συνειδητά έγινε για να ενισχυθεί ο ιδιωτικός τομέας”, είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και παρέθεσε όλα τα μέτρα για την υγεία, τα νοσοκομεία, τον ΕΟΠΥΥ, τις ΜΕΘ, τη χρηματοδότηση, το νοικοκύρεμα στα δημόσια νοσοκομεία.

Για τον κ. Μητσοτάκη

«Προβληματίστηκα έντονα για τη γλώσσα που έπρεπε να χρησιμοποιήσω σήμερα για να αντιμετωπίσω την πρόταση μομφής που κατέθεσε η ΝΔ σε βάρος μου και που μετατρέψαμε σε πρόταση εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας μόλις ανέβηκε στο βήμα της Ολομέλειας.

«Σκέφτηκα αν πρέπει να χρησιμοποιήσω τη γλώσσα των Σφακίων ή του Χάρβαρντ. Μετά που το σκέφτηκα, συνειδητοποίησα ότι όποια γλώσσα και να χρησιμοποιήσω, δεν θα μπορέσει να την καταλάβει ο κ. Μητσοτάκης. Τη μια γιατί δεν ξέρει την κουλτούρα, και την ψυχοσύνθεση και το ήθος των Σφακιανών και των Κρητικών και ούτε τη γλώσσα του Χάρβαρντ ξέρει, διότι με τη χθεσινή του ομιλία έδειξε ότι εκτός από ανεπαρκής είναι και φυγόπονος. Διότι η ομιλία του ήταν άθροισμα και συνονθύλευμα από τσιτάτα, χωρίς κανένα επιχείρημα. Φαίνεται ότι δεν τα έχει γράψει ο ίδιος αλλά του τα έχει επιβάλει το γνωστό συγκρότημα της διαπλοκής που είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης της ΝΔ. Είναι η γλώσσα των off shore», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας και παρατήρησε ότι η ομιλία του προέδρου της ΝΔ έτυχε χλιαρών χειροκροτημάτων από την Κοινοβουλευτική του Ομάδα και παγερής αποδοχής. «Δεν σας κάνει εντύπωση κύριε Μητσοτάκη που σας χειροκρότησαν όχι τόσο ζωηρά οι βουλευτές σας; Είναι για τον ίδιο λόγο που όταν βγαίνετε σε κάποια τηλεόραση πέφτει η τηλεθέαση. Αποδείξατε ότι το εκτόπισμα σας είναι από ανεπαρκές έως μηδαμινό. Αυτό θα σας το επικοινωνήσει ο ελληνικός λαός στις εκλογές που έρχονται και να είστε σίγουροι ότι αυτό το ξέρουν και οι βουλευτές και τα στελέχη της παράταξης σας που θα κινήσουν άμεσα τις διαδικασίες για την αντικατάστασή σας το βράδυ της 26ης Μαΐου», είπε ο Παύλος Πολάκης.

«Είπαν ότι είμαι κυνικός. Είμαι πράγματι κυνικός γιατί σπούδασα ορφανός από πατέρα, μένοντας στην εστία του Ζωγράφου, μπαίνοντας από τους πρώτους στην Ιατρική Σχολή Αθηνών, εδώ, και έχω θυσιάσει τη ζωή μου για να σώσω χιλιάδες ανθρώπους, χειρουργώντας και ξενυχτώντας σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και σε δημόσια νοσοκομεία και στον ιδιωτικό τομέα στον οποίο εργάστηκα», σχολίασε για την πρόταση μομφής και πρόσθεσε: «είμαι πράγματι φασίστας γιατί δεν έχω ούτε μια μήνυση ή αγωγή σε κανέναν από όλους αυτούς, πολιτικούς και δημοσιογράφους, οι οποίοι με έχουν λοιδορήσει με τις πιο χυδαίες εκφράσεις- από σκύλο μέχρι αρκουδιάρη- με καθωσπρέπει ύφος πάντα. Οι πρώτες μου φασιστικές παρεμβάσεις ως αναπληρωτής υπουργός στο υπουργείο Υγείας ήταν η κατάργηση του εισιτηρίου των 5 ευρώ για την είσοδο στα νοσοκομεία στα οποία είχαν επιβάλει είσοδο, λες και ήταν μπαρ! Κυρίως η φασιστική μου παρέμβαση ήταν η υγειονομική κάλυψη των ανασφάλιστων και των ευάλωτων κοινωνικών ομάδων με αποτέλεσμα 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι να έχουν πλέον δικαίωμα ελεύθερης πρόσβασης! Ποιο από τα δύο ήταν ο φασισμός;».

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας απευθύνθηκε στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και επέμεινε: «και βέβαια είμαι επικίνδυνος για τη δικιά σας δημοκρατία. Αυτή που είχατε χρόνια και αυτή που θέλετε να ξαναφέρετε. Γιατί εγώ ξέρετε, παίρνω δάνεια με υποθήκη το σπίτι μου. Όχι με αέρα όπως οι φίλοι σας. Τα αποπληρώνω κανονικά και δεν χρωστάω σε όποιον μιλάει ελληνικά, όπως κάνει το κόμμα σας που χρωστάει 270 εκατομμύρια ή ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης με το δάνειο του Κήρυκα Χανίων. Γιατί εγώ δεν έχω πάρει τηλεφωνικά κέντρα ή άλλα δωράκια από τη Siemens. Δεν ήμουν ποτέ κολλητός φίλος με τον Χριστοφοράκο ούτε είχα σπίτι μεσοτοιχία με αυτόν, ούτε τον άφησα να φύγει γιατί αργήσαμε να βγάλουμε το ένταλμα. Είμαι επικίνδυνος γιατί εγώ ούτε η γυναίκα μου έχουμε off shore και ούτε χρηματοδοτηθήκαμε από άγνωστες off shore, μάλλον κάποιου εφοπλιστή».

«Εγώ προτιμώ να συνεργάζομαι με μηχανολόγους μηχανικούς των ΤΕΙ που για να ζήσουν την ώρα της κρίσης άνοιξαν συνεργείο αυτοκινήτων, γιατί είναι άξιοι άνθρωποι και έχουν γνώση. Με αυτούς συνεργάζομαι εγώ και θα συνεχίσω να συνεργάζομαι γιατί έβαλαν πλάτη για την υγεία στο Αιγαίο. Δεν θα συνεργάζομαι με κάποιους αποφοίτους κολεγίων που εκμεταλλευόμενοι τη διπλωματική τους ασυλία ασελγούσαν κατ΄εξακολούθηση σε ανήλικα παιδιά. Ναι, εμένα οι συνεργάτες μου είναι ιδιοκτήτες συνεργείου μοτοσυκλετών, όχι αυτοί που ασελγούν σε ανήλικα», είπε ο κ. Πολάκης και πρόσθεσε: «Είμαι επικίνδυνος γιατί εγώ ότι έχω καταφέρει στη ζωή μου μέχρι σήμερα, οφείλεται σε έντιμη, επίπονη, επίμονη προσπάθεια, στην αμέριστη στήριξη της οικογένειας μου και όχι στο γεγονός ότι ήμουν ο γιος του μπαμπά μου. Εγώ δούλεψα σε σκληρό ανταγωνισμό, αποδεικνύοντας καθημερινά την αξία μου και δεν διορίστηκα, όπως εσείς, κατευθείαν και με παρέμβαση Σημίτη στον Καρατζά, στην Εθνική Τράπεζα, κατευθείαν μόλις γύρισα από τις σπουδές στην Αμερική».

Ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας είπε ότι δεν ενοχλείται μόνο η ΝΔ και το «παρακολούθημά της το ΚΙΝΑΛ» αλλά και τα συστηματικά Μέσα με τα οποία κυβέρνησαν τα προηγούμενα χρόνια που είχαν επενδύσει στο αφήγημα της αριστερής παρένθεσης διότι θεωρούσαν ότι αυτή η χώρα τους ανήκει.

Ο κ. Πολάκης αναφέρθηκε διεξοδικά στα μέτρα για την υγεία, μέτρα που «στέρησαν από τα συμφέροντα τον πακτωλό χρημάτων που νέμονταν τις προηγούμενες δεκαετίες». «Ναι το έκανα εγώ. Έσπασα το απόστημα του ΚΕΕΛΠΝΟ. Έχουν χάσει 70 εκατομμύρια ευρώ ΜΜΕ φιλικά προς εσάς μόνο από το ΚΕΕΛΠΝΟ για να μην υπολογίσω τις δαπάνες των νοσοκομείων. Γι΄αυτό με πολεμούν. Γιατί εμείς τα κάναμε μεταμοσχεύσεις, τα κάναμε τεχνητά μέλη για τους ανάπηρους», είπε ο αναπληρωτής υπουργός και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση έχει χαλύβδινη υπομονή, ατσάλινα νεύρα, γερό στομάχι και καθαρό στόχο για να αντέξει τον πόλεμο.

Ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρθηκε και στον κ. Κυμπουρόπουλο. «Ξεκαθαρίζω και πάλι τα εξής. Οι άνθρωποι που γεννήθηκαν με κάποια αναπηρία, με κάποια ασθένεια ή εγγενή αδυναμία, είτε την απέκτησαν στη διάρκεια του βίου τους από κάποιο ατύχημα, έχουν τον αμέριστο σεβασμό μου. Ξέρω πολύ καλά και από πρώτο χέρι τον αγώνα τους. Ξέρω ότι προσπαθούν κάθε μέρα για τα αυτονόητα. Ξέρω πως όταν πετυχαίνουν πρέπει να είναι διπλά και τριπλά υπερήφανοι και αυτοί και οι οικογένειες τους. Και πρέπει όλοι να είμαστε δίπλα τους. Όχι με οίκτο αλλά με σεβασμό. Διότι το δικαιούνται», είπε και πρόσθεσε: «τον έμπρακτο σεβασμό που αποδείκνυα καθημερινά ως γιατρός, το ίδιο έκανα και από την πλευρά του αναπληρωτή υπουργού. Και το έχουμε κάνει με αυτά που νομοθετήσαμε για τα άτομα με αναπηρία».

Είναι αυτή η κυβέρνηση είπε ο κ. Πολάκης που νομοθέτησε:

– το νέο ΕΚΠΥ για τη μηδενική συμμετοχή στις παρακλινικές εξετάσεις για πάσχοντες από συγκεκριμένες παθήσεις με ποσοστό άνω του 80%

-την επιπλέον μοριοδότηση για τα ΑμεΑ σε όλες τις θέσεις

-τη διατήρηση του επιδόματος για τον ανάπηρο που διορίζεται

-να μην χάνει το επίδομα όποιος ενώ έχει προβλήματα ψυχικής υγείας και νοητικής στέρησης βρίσκει δουλειά

-να εξαιρείται το επίδομα αναπηρίας από τα εισοδήματα

-τα παιδιά με αναπηρία να πριμοδοτούνται σε όλα τα επιδόματα που παρέχει το κράτος

-την ενίσχυση της ειδικής αγωγής

-την ένταξη και άλλων ασθενειών για το δικαίωμα σε προσωποπαγείς θέσεις

«Ως απόδειξη του σεβασμού μου, εγώ αντιμετώπισα τον κ. Κυμπουρόπουλο ως ισότιμο πολιτικό συνομιλητή. Αντίθετα από στελέχη της ΝΔ και συστημικά ΜΜΕ που για να εργαλειοποιήσουν επικοινωνιακά, τον υποψήφιο ευρωβουλευτή σας, έφτασαν στο σημείο να προτάσσουν σιωπηλά τον οίκτο, παρουσιάζοντας τον ως μειονεκτικό και ανήμπορο», είπε ο Παύλος Πολάκης και πρόσθεσε:

«Πιστεύω ακράδαντα ότι ο κ. Κυμπουρόπουλος βρίσκεται στο ίδιο ύψος με όλους μας. Γι΄αυτό εξέφρασα την πολιτική μου διαφωνία με τις απόψεις του. Δεν είμαι εγώ που έδειξα έλλειψη σεβασμού στον κ. Κυμπουρόπουλο, είναι στελέχη της ΝΔ που διψασμένοι για προβολή, κατά την παρουσίαση του ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ, τον έσπρωχναν προκειμένου να πάρουν μια καλύτερη θέση δίπλα στον κ. Μητσοτάκη για την αναμνηστική φωτογραφία. Είναι οι ίδιοι που με τις πολιτικές τους έσπρωχναν τα άτομα με ειδικές ανάγκες πιο βαθιά στον κοινωνικό Καιάδα».

 

 

 

 

 

 

Διακοπές ρεύματος: Ποιες περιοχές σε Αθήνα και Αττική θα μείνουν χωρίς ρεύμα σήμερα

timi ilektrikou vatikiotis

Διακοπές ρεύματος: Ποιες περιοχές σε Αθήνα και Αττική θα μείνουν χωρίς ρεύμα σήμερα

Διακοπές ρεύματος καταγράφονται για ακόμη μία ημέρα σε πολλές περιοχές του λεκανοπεδίου της Αττικής.