Ποιός είναι ο Παπαμιμίκος που έχει κάνει έξω φρενών το Μεϊμαράκη;

Από τις πρώτες ημέρες της προεκλογικής περιόδου για την ανάδειξη νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος προκάλεσε εκνευρισμό στο Βαγγέλη Μεϊμαράκη, με τον τελευταίο να τον κατηγορεί πως παρά την ευαίσθητη θέση του στο κόμμα, κάνει προεκλογικό αγώνα υπέρ του Απόστολου Τζιτζικώστα. Μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση της ΚΕΦΕ της Τρίτης, το περιβάλλον του νυν προέδρου κατηγορούσε τον κο. Παπαμιμίκο ότι μαζί με το γενικό διευθυντή Κώστα Τσιμάρα, αμφότεροι τοποθετήθηκαν επί προεδρίας Αντώνη Σαμαρά, δρομολογούσαν την απευθείας ανάθεση της διοργάνωσης της εκλογής σε συγκεκριμένη εταιρία. Το Φεβρουάριο του 2014, αποκαλύπτεται πως στα μέσα της δεκαετίας του 2000 ο Ανδρέας Παπαμιμίκος συμμετείχε σε "γαλάζιες" ΜΚΟ που φέρονται να λαμβάνουν εκατομμύρια δημόσιου χρήματος, υπόθεση για την οποία είχε ζητήσει εξηγήσεις τότε η ΟΝΝΕΔ αλλά και ο τότε πρόεδρος της Βουλής... Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

papamimikos 3

Από τις πρώτες ημέρες της προεκλογικής περιόδου για την ανάδειξη νέου προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο γραμματέας του κόμματος Ανδρέας Παπαμιμίκος προκάλεσε εκνευρισμό στο Βαγγέλη Μεϊμαράκη, με τον τελευταίο να τον κατηγορεί πως παρά την ευαίσθητη θέση του στο κόμμα, κάνει προεκλογικό αγώνα υπέρ του Απόστολου Τζιτζικώστα. Μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση της ΚΕΦΕ της Τρίτης, το περιβάλλον του νυν προέδρου κατηγορούσε τον κο. Παπαμιμίκο ότι μαζί με το γενικό διευθυντή Κώστα Τσιμάρα, αμφότεροι τοποθετήθηκαν επί προεδρίας Αντώνη Σαμαρά, δρομολογούσαν την απευθείας ανάθεση της διοργάνωσης της εκλογής σε συγκεκριμένη εταιρία. Το Φεβρουάριο του 2014, αποκαλύπτεται πως στα μέσα της δεκαετίας του 2000 ο Ανδρέας Παπαμιμίκος συμμετείχε σε “γαλάζιες” ΜΚΟ που φέρονται να λαμβάνουν εκατομμύρια δημόσιου χρήματος, υπόθεση για την οποία είχε ζητήσει εξηγήσεις τότε η ΟΝΝΕΔ αλλά και ο τότε πρόεδρος της Βουλής… Βαγγέλης Μεϊμαράκης.

Μία από τις ΜΚΟ στις οποίες συμμετείχε ο νυν γραμματέας της ΝΔ ήταν η Εταιρία Βαλκανικής Δράσης για τη Διεθνή Ανάπτυξη (Balkan AID). Αν και δεν είχε καμία σχέση με τον αθλητισμό, είχε λάβει επιχορήγηση 10.000 ευρώ από τον ΟΠΑΠ που τότε ήταν ακόμη δημόσιος οργανισμός. Αργότερα αποδείχθηκε πως με τα χρήματα αυτά διοργανώθηκε το διήμερο φεστιβάλ της ΟΝΝΕΔ Blue Twon Festival στο οποίο είχαν τραγουδήσει “μεγάλα ονόματα” όπως ο Μιχάλης Χατζηγιάννης. Άλλωστε στο αίτημα χρηματοδότησης της προς τον ΟΠΑΠ, η ΜΚΟ του Παπαμιμίκου ανέφερε τη διοργάνωση “σειράς εκδηλώσεων που θα επικεντρώνονται σε θέματα νεολαίας και πολιτισμού”.

Τον περασμένο Ιούνιο έφτασε στη Βουλή η υπόθεση μιας άλλης ΜΚΟ, της “Δίκτυο για τη Δημοκρατία στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ΔΙΔΗΝΕ” στην οποία συμμετείχαν  στελέχη της ΟΝΝΕΔ. Η ΔΙΔΗΝΕ εμφανίζεται να έχει λάβει από την Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας (ΥΔΑΣ) του υπουργείου Εξωτερικών το ποσό των 2.492.728 ευρώ για έργα που τελικά δεν υλοποίησε. Για την υπόθεση το ΣΔΟΕ είχε ζητήσει στοιχεία από την ΥΔΑΣ τον Ιούλιο του 2014 ενώ κι ο αρμόδιος υπουργός Νίκος Κοτζιάς είχε πει τον περασμένο Ιούνιο πως έχει δώσει εντολή έρευνας. 

Βάσει των στοιχείων αυτών κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί με βεβαιότητα πως ο Ανδρέας Παπαμιμίκος έχει “φάει” ο ίδιος δημόσιο χρήμα ή πως τώρα με την εκλογή προέδρου στη ΝΔ προσπαθεί να αποκομίσει ίδια οφέλη. Μακάρι σύντομα να υπάρχουν νέα από την ΥΔΑΣ και το ΣΔΟΕ για να μάθουμε τί έγινε με τις ΜΚΟ του Παπαμιμίκου. Όσο για την εταιρία διοργάνωσης της εκλογής, αναρωτιέται κανείς γιατί δε βγαίνει ο Ανδρέας Παπαμιμίκος να υπερασπιστεί τον εαυτό του σε όσα του καταλογίζει το περιβάλλον του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

PHOTO: ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ, eurokinissi

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

5754833

Στην αντεπίθεση περνά η Καϊλή: «Δεν με υπερασπίστηκαν το ΠΑΣΟΚ και η Ε.Ε., θα μετακομίσω στην Ιταλία»

Τα παράπονα της προς το ΠΑΣΟΚ εξέφρασε σε συνέντευξη η Εύα Καϊλή

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Κανάκης 1

Ράδιο Αρβύλα: Το «αντίο» του Αντώνη Κανάκη για τη φετινή σεζόν – «Η χρονιά είχε δυο πρόσωπα, δεν ξέρω αν θα ξαναέρθουμε»

Αυλαία έριξε για φέτος το Ράδιο Αρβύλα, με τον Αντώνη Κανάκη να μιλάει για τη…

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

μητσο

Αλαζονικές δηλώσεις από Μητσοτάκη στο ΣΚΑΪ: «Η οικονομία πάει καλά και οι φόροι μειώνονται» (video)

Εκτός τόπου και χρόνου τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξη του στο ΣΚΑΪ