Newsroom

Newsroom

Ποιοι θα δικαστούν για τα σκάνδαλά στην ΕΡΤ

Σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων παραπέμπεται ο Χρήστος Παναγόπουλος, με την κατηγορία της απιστίας σε βάρος της εταιρείας για τα μπόνους των 2.145.412 ευρώ, τη σύμβαση με την Bug Stage, η οποία δεν είχε καν συσταθεί, και την ανάθεση σε ομάδα εργαζομένων μελέτης αδειοδότησης των σημείων εκπομπής της ΕΡΤ, χωρίς να έχουν εξειδικευμένη γνώση.

1391547

Παραπέμπεται στο τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο Χρήστος Παναγόπουλος με την κατηγορία της απιστίας σε βάρος της εταιρείας για τα μπόνους των 2.145.412 ευρώ, τη σύμβαση με την Bug Stage, η οποία δεν είχε καν συσταθεί, και την ανάθεση σε ομάδα εργαζομένων μελέτης αδειοδότησης των σημείων εκπομπής της ΕΡΤ, χωρίς να έχουν εξειδικευμένη γνώση.

Να σημειωθεί ότι ο Γ. Χ. κατηγορείται για συνέργεια στην περίπτωση της Bug Stage, ενώ για την ίδια υπόθεση έχει παραπεμφθεί και ο Κ. Λ., Ι. Ζ. και Π. Π., ενώ οι Α. Θ., Ε. Δ., Ι. Γ. και Γ. Σ. παραπέμπονται για τη συγκρότηση της ομάδας που θα κατέγραφε τις θέσεις εκπομπής της ΕΡΤ.

Το βούλευμα παύει οριστικά την ποινική δίωξη σε βάρος των Α. Α. και Α. Μπ., ενώ θεωρεί ως μη γενόμενη εκείνη σε βάρος του Γ. Κ., ο οποίος και απεβίωσε. Αποφαίνεται επίσης για τη μη ύπαρξη κατηγορίας κατά των Σ. Ζ. και Ν. Χ..

*Update 29/12/2022:

ΑΘΩΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΓΡΗΓΟΡΙΟ ΣΚΑΛΙΣΤΗΡΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΕΡΤ

Με την υπ’ αριθμ. 5485/2022 απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, κηρύχθηκε ομόφωνα αθώος ο Γρηγόριος Σκαλιστήρας, της ηθικής αυτουργίας σε απιστία για την υπόθεση πρόσληψης των Τεχνικών Συμβούλων της ΕΡΤ.

Η ανωτέρω απόφαση επισφράγισε όχι μόνο τη δικαστική δικαίωση του κου Γρηγορίου Σκαλιστήρα αλλά και την ηθική δικαίωσή του, κατόπιν μίας ακροαματικής διαδικασίας που διήρκησε σχεδόν 3 χρόνια, από το 2019 μέχρι και 8-12-2022, που εξεδόθη η τελεσίδικη αθωωτική απόφαση.
Ο κος Γρηγόριος Σκαλιστήρας, δήλωσε, σε ενημέρωση που έγινε στα Μ.Μ.Ε., ότι ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, έλαμψε η αλήθεια, παρά την προσπάθεια μερικών να τη θάψουν κάτω από τόνους λάσπης και επιφυλάχθηκε των νομίμων δικαιωμάτων του κατά παντός υπευθύνου, για την ανόρθωση της ζημίας του, από τα διαπραχθέντα εις βάρος του αδικήματα, της ψευδούς καταμηνύσεως, ψευδούς καταθέσεως και συκοφαντικής δυσφήμισης, για όσους τον κατήγγειλαν άδικα, όπως υποστηρίζει.
Τον κ. Σκαλιστήρα Γρηγόριο εκπροσώπησε στο Δικαστήριο ο συνήγορός του, κ. Κωνσταντίνος Καπελλάκης.
Με την ίδια απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών, που εκδόθηκε στις 8-12-2022, κηρύχθηκαν αθώοι όλοι οι κατηγορούμενοι, πλην του Χ.Π., που καταδικάστηκε πρωτόδικα σε ποινή κάθειρξης, για ένα μόνο μέρος της κατηγορίας, και άσκησε έφεση.

Πηγή: Τυπολογίες, Φωτογραφία: EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Άγρια καταστολή στα αμερικανικά πανεπιστήμια σε βάρος των διαδηλωτών υπέρ της Παλαιστίνης

AP24123016129693

Άγρια καταστολή στα αμερικανικά πανεπιστήμια σε βάρος των διαδηλωτών υπέρ της Παλαιστίνης

Εκατοντάδες συλλήψεις στη Νέα Υόρκη -Η αστυνομία διέλυσε καταυλισμό διαδηλωτών στο πανεπιστήμιο του Τέξας

Τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στην Κίνα: Κατέρρευσε τμήμα αυτοκινητοδρόμου (videos)

GMfZiA3WMAAvUty

Τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στην Κίνα: Κατέρρευσε τμήμα αυτοκινητοδρόμου (videos)

Για «φυσική γεωλογική καταστροφή», οφειλόμενη στις πρόσφατες «συνεχείς ισχυρές βροχοπτώσεις», κάνει λόγο το δίκτυο CCTV