Newsroom

Newsroom

Ποιοι είναι οι νεοναζί της Κύπρου που μπήκαν στη Βουλή για πρώτη φορά

Το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο (ΕΛΑΠ), δηλαδή το αδελφό κόμμα της νεοναζιστικής Χρυσής Αυγής στην Κύπρο, είναι από χθες μέλος του κυπριακού Κοινοβουλίου, αφού κατάφερε για πρώτη φορά να εκλέξει δύο βουλευτές λαμβάνοντας ποσοστό της τάξης του 3,71%.

5742d84e1dc524922b8b476c

Ποιοι είναι όμως οι νεοναζί της Κύπρου, η είσοδος των οποίων στη Βουλή δείχνει ότι το μαύρο πέπλο του ναζισμού επεκτείνεται -και μάλιστα ραγδαία- σε ολόκληρη την Ευρώπη;

Ο πρόεδρος του ΕΛΑΜ Χρίστος Χρίστου –ακτινολόγος στο επάγγελμα- διέμενε στην Ελλάδα και ήταν μέλος της Χρυσής Αυγής με την οποία διατηρεί άρρηκτες σχέσεις. Το κόμμα του άλλωστε, εμφανίστηκε αρχικώς στη δημόσια ζωή της Κύπρου με την ονομασία «Χρυσή Αυγή».

Το κόμμα αναγκάστηκε να αλλάξει το όνομά του διότι δεν γινόταν δεκτός ο τίτλος του από τις υπηρεσίες του κυπριακού Υπουργείου Εσωτερικών. Έτσι μετονομάστηκε σε ΕΛΑΜ διατήρησε όμως τις άριστες σχέσεις του με τη Χρυσή Αυγή. Είναι άλλωστε χαρακτηριστικό ότι στις περισσότερες εκδηλώσεις του ακροδεξιού κόμματος της Κύπρου είναι ο Χρήστος Παππάς της Χρυσής Αυγής.

Ο Χρίστος Χρίστου είναι ακτινολόγος και όταν διέμενε στην Ελλάδα ήταν μέλος της «Χρυσής Αυγής». Ακόμα και σήμερα δεν κρύβει την πραγματική ταυτότητα του ΕΛΑΜ και τη σχέση του ως παράρτημα της «Χρυσής Αυγής».




Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

issue 2465910 1920 1

Το Κουτί της Πανδώρας συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλε η ΕΣΗΕΑ

Η δημοσιογραφική ομάδα του koutipandoras.gr, συμμετέχει στην 24ωρη απεργία που εξήγγειλαν τα Διοικητικά Συμβούλια της Ομοσπονδίας…