Ποινές και περικοπή μισθού σε όσους καθηγητές δεν παρουσιάζουν εργαστηριακά test

Απαγόρευση εισόδου στα σχολεία, αναστολή καθηκόντων, περικοπή μισθού και μη-προσμέτρηση υπηρεσίας

5073864

Παρά τις χθεσινές διαβεβαιώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη «μηυποχρεωτικότητα» του εμβολιασμού των εκπαιδευτικών και παρότι ο Πρωθυπουργός δήλωσε ότι δεν θα χρειαστούν ποινές αλλά πειθώ, η κυβέρνηση αποφάσισε με τροπολογία σε νομοσχέδιο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης -και όχι στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας που συζητείται στη Βουλή- να εισηγηθεί ποινές και περικοπή μισθού σε ανεμβολίαστους εκπαιδευτικούς που δε θα παρουσιάσουν πιστοποιητικό ή βεβαίωση εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου (rapid test ή PCR).

Σύμφωνα με το παρατηρητήριο για την Παιδεία του ΣΥΡΙΖΑ:

«Στο άρθρο 1 της τροπολογίας με τίτλο: «Προσλήψεις προσωρινών αναπληρωτών εκπαιδευτικών, μελών ΕΕΠ & ΕΒΠ κατά το διδακτικό έτος 2021», η παράγραφος 8 αναφέρει: 

Στην περίπτωση εκείνη που μόνιμοι ή απασχολούμενοι με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου εκπαιδευτικοί και μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ δεν προσκομίσουν πιστοποιητικό ή βεβαίωση εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου, σύμφωνα με τα ειδικότερα προβλεπόμενα στην παρ. 1, τότε δεν τους επιτρέπεται η είσοδος στην σχολικές μονάδες, στις οποίες υπηρετούν και επέρχονται οι εξής συνέπειες:

α) Στους μόνιμους εκπαιδευτικούς και τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ,  με απόφαση του διευθυντή εκπαίδευσης επιβάλλεται, κατά παρέκκλιση κάθε άλλης γενικής και ειδικής διάταξης, το ειδικό διοικητικό μέτρο της αναστολή καθηκόντων για επιτακτικούς λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας. Κατά το χρόνο αναστολή καθηκόντων, ο οποίος δε λογίζεται ως χρόνος πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας, δεν καταβάλλονται οι αποδοχές. Με όμοια απόφαση αίρεται η αναστολή, εφόσον προσκομίζεται πιστοποιητικό ή βεβαίωση εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου, σύμφωνα με τα ειδικότερα προβλεπόμενα στην παρ. 1.

β) Οι προσωρινοί αναπληρωτές και ωρομίσθιοι εκπαιδευτικοί, καθώς και τα μέλη ΕΕΠ-ΕΒΠ, οι οποίοι κατά την ημέρα ανάληψης υπηρεσίας δεν προσκομίζουν στο Διευθυντή/Προϊστάμενο της οικίας σχολικής μονάδας, στον Προϊστάμενο των Κέντρων Διεπιστημονικής Αξιολόγησης, Συμβουλευτικής και Υποστήριξης (ΚΕΔΑΣΥ), στον Προϊστάμενο των Κέντρων Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και την Αειφορία (ΚΕΠΕΑ), στον Διευθυντή Εκπαίδευσης ή στον Περιφερειακό Διευθυντή Εκπαίδευση, πιστοποιητικό ή βεβαίωση εμβολιασμού, νόσησης ή αρνητικού διαγνωστικού ελέγχου, σύμφωνα με τα ειδικότερα προβλεπόμενα στην παρ.1, δεν αναλαμβάνουν υπηρεσία.

Με απόφαση του Υπουργού Παιδείας & Θρησκευμάτων δύναται να καθορίζονται περαιτέρω συνέπειες στην περίπτωση επανειλημμένης παράβασης της παρούσας περίπτωσης.

Η τροπολογία:

Τέλος, πρέπει να σημειωθεί ότι ακόμα δεν έχει γίνει ξεκάθαρο αν τα εργαστηριακά test που οφείλουν να προσκομίζουν οι ανεμβολίαστοι καθηγητές ώστε να μην βρεθούν στην μέγγενη των ποινών, θα τα πληρώνουν οι ίδιοι από την τσέπη τους, ή αν θα τους τα παρέχει το κράτος.  

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

6167665

Μητσοτάκης: Σε πανικό στη Βουλή – Αντί για απαντήσεις, επίθεση και «δεν ντρέπεστε» στην αντιπολίτευση (video)

«Ουδέποτε, δόθηκε καμία εντολή για συγκάλυψη», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κοιτώντας τους συγγενείς των θυμάτων

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

6167422

Βουλή: Ο λόγος για τα άδεια έδρανα του ΚΚΕ και της Νέας Αριστεράς στην ομιλία της Κωνσταντοπούλου

Μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας της Ζωής Κωνσταντοπούλου, οι βουλευτές των δύο κομμάτων επέστρεψαν στις…

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

InCollage 20240328 205245331

Μητσοτάκης: Όλο το παρασκήνιο για τις εκκαθαρίσεις Μπρατάκου και Παπασταύρου

O Κυριάκος Μητσοτάκης φαίνεται πως «παραίτησε» τους δύο στενούς του συνεργάτες προκειμένου να μην απολογηθεί…