Ποιητική… καταστροφή: Πώς η… «έμπνευση» Μητσοτάκη, επισκίασε τα μέτρα ελάφρυνσης

«Τα καλύτερα Πόθεν Έσχες είναι αυτά που δε δηλώνεις!»

Και εκεί που νόμιζε ότι επιτέλους ένα διάγγελμά του θα τη γλυτώσει με το ελάχιστο δυνατό «δούλεμα», ο πρωθυπουργός έκανε πάλι το θαύμα του και με μια φράση κατάφερε να ισοπεδώσει όλα όσα προσπάθησε να χτίσει με το… πολυαναμενόμενο διάγγελμά του.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μπορεί για λίγα λεπτά να ξεγέλασε αρκετούς με τα μεγάλα, αντιευρωπαϊκά λόγια που είπε, τις αναφορές σε πρώτο πρόσωπο για τις «γενναίες» αποφάσεις υπέρ των αδυνάμων, αλλά και να μπέρδεψε κάποιους που στιγμιαία νόμισαν ότι πράγματι «τ’ αφεντικό τρελάθηκε και τα δίνει όλα τσάμπα», όμως λίγο πριν το τέλος έκανε το… ποιητικό του θαύμα.

«Η φθηνότερη ενέργεια είναι αυτή που δεν καταναλώνεται ποτέ», είπε, δίνοντας στο ελληνικό τουίτερ αυτό που χρειαζόταν για να αρχίσει να κάνει τα μαγικά του.

Δεν ήταν άλλωστε η πρώτη φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόλμησε να επιχειρήσει μια τραβηγμένη παράφραση του γνωστού στίχου του Ναζίμ Χικμέτ που έλεγε ότι «η πιο όμορφη θάλασσα είναι αυτή που δεν έχουμε ταξιδέψει ακόμα».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ένα από τα πάμπολλα διαγγέλματα που έκανε την περίοδο των lockdowns, είχε πει τη δική του… πανδημική εκδοχή: «Το καλύτερο εμβόλιο είναι το πιο γρήγορο εμβόλιο».

Επειδή λοιπόν μάλλον του φάνηκε πετυχημένο, είπε να ξαναπαίξει, αυτή τη φορά με την ενέργεια. Και έτσι προέκυψε το αριστούργημα της… ακατανάλωτης φτηνής ενέργειας. 

Το ελληνικό διαδίκτυο τον ευχαριστεί… 

 

«Όλα εντάξει τώρα κυρία Βούλτεψη; Μάθατε που βρίσκονται τα πτώματα προσφύγων;» -Προσοχή σκληρές εικόνες

«Όλα εντάξει τώρα κυρία Βούλτεψη; Μάθατε που βρίσκονται τα πτώματα προσφύγων;» -Προσοχή σκληρές εικόνες

Το πτώμα ενός άντρα που εντόπισε το πρωί του Σαββάτου (13/8) μέσα στη θάλασσα το…