«Ποια είναι η κ. Μενεγάκη; – Δεν την ξέρω»: Η επική αντίδραση του αριστούχου πρόσφυγα (video)

Η επική απάντηση από τον Κούρο Ντουρμοχαμαντί Μπαγκί  όταν του ζήτησαν να βγει στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη 

Στην εκπομπή της Ελένης Μενεγάκη εμφανίστηκε ο νεαρός Κούρος Ντουρμοχαμαντί Μπαγκί από το Ιράν, ο οποίος ήρθε για πρώτη φορά στη χώρα μας πριν από τρία χρόνια και κατάφερε να αριστεύσει στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

«Τον πήρε η αρχισυντάκτρια, η Ελένη Γελαλή τηλέφωνο και του είπε: “θα θέλαμε να μας μιλήσεις στην εκπομπή της κυρίας Μενεγάκη” και λέει, “δεν την ξέρω, ποια είναι;”» ανέφερε αρχικά η Ελένη Μενεγάκη και συνέχισε: «λογικό να μη με ξέρει εκείνος αλλά αν ρωτήσει στη γειτονιά του όλο και κάποιος άλλος θα με ξέρει, δε μπορεί». 

Αμέσως μετά στην οθόνη εμφανίστηκε ο νεαρός Κούρο Ντουρμοχαμαντί Μπαγκί, ο οποίος εξήγησε πως μέσε σε μόλις τρία χρόνια κατάφερε όχι απλά να μάθει τη γλώσσα μας αλλά και να αριστεύσει στις Πανελλήνιες.

«Χθες ήταν μία πολύ ωραία ημέρα για εμένα και την οικογένειά μου. Οι γονείς μου έκλαιγαν και ήταν άφωνοι, δεν μπορούσαν να μου πουν κάτι. Ήταν μία πολύ ωραία μέρα», είπε αρχικά ο Κούρο και συνέχισε εξηγώντας γιατί θεωρούσε ότι δε θα τα πάει καλά στην έκθεση. «Είχα θέμα με τη γλώσσα. Στην Έκθεση, ακόμα και με τόσο διάβασμα που είχα κάνει, υπήρξαν λέξεις και φράσεις που δεν τις ήξερα. Οπότε πως θα απαντούσα στα ερωτήματα χωρίς να ξέρω τι σημαίνουν οι λέξεις;».

Ο δρόμος προς την επιτυχία όμως είχε και κάποια εμπόδια, τα οποία ευτυχώς ξεπεράστηκαν: «Αυτή τη χρονιά δεν ήμουν σίγουρος ότι θα μπορούσα να δώσω Πανελλήνιες. Δεν είχα χαρτιά, δεν είχα ταυτότητα, δεν υπήρξα κάπου, κάπως… Πολλοί άνθρωποι από το υπουργείο Παιδείας και υπουργείο Μετανάστευσης με βοήθησαν και μπόρεσα να πάρω επίσημα έγγραφα και να δηλώσω συμμετοχή στις εξετάσεις. Χωρίς τους καθηγητές μου, τους συμμαθητές μου και του ανθρώπους του υπουργείου δεν θα ήμουν εδώ» δήλωσε ο Κούρο Ντουρμοχαμαντί Μπαγκί.

 

Ρεπορτάζ του Guardian για το μετρό στα Εξάρχεια: «Οι γραμμές μάχης χαράσσονται νωρίς στην πλατεία και ορίζονται αυστηρά»

Ρεπορτάζ του Guardian για το μετρό στα Εξάρχεια: «Οι γραμμές μάχης χαράσσονται νωρίς στην πλατεία και ορίζονται αυστηρά»

Μεταξύ άλλων, το ρεπορτάζ επικεντρώνεται στη γνώμη των διαδηλωτών οι οποίοι αναπόφευκτα εκφράζουν την ανησυχία…

«Προετοιμαστείτε για γιγάντιες εκρήξεις ηφαιστείων» – Ο κίνδυνος έχει υποτιμηθεί προειδοποιούν οι επιστήμονες 

«Προετοιμαστείτε για γιγάντιες εκρήξεις ηφαιστείων» – Ο κίνδυνος έχει υποτιμηθεί προειδοποιούν οι επιστήμονες 

Ο κίνδυνος μίας γιγάντιας ηφαιστειακής έκρηξης είναι εκατοντάδες φορές μεγαλύτερος σε σχέση με τον κίνδυνο…