Στήριξη της Ελλάδας στον αγωγό ΤΑΡ – Ζήτησε αντισταθμιστικά στο Μπακού ο Π.Λαφαζάνης

Την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης στον αγωγό φυσικού αερίου TAP και την ετοιμότητά της να εργαστεί για την όσο το…

2237206

Την πλήρη στήριξη της κυβέρνησης στον αγωγό φυσικού αερίου TAP και την ετοιμότητά της να εργαστεί για την όσο το δυνατόν ταχύτερη υλοποίησή του, εξέφρασε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης κατά την επίσκεψή του στο Αζερμπαϊτζάν. Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας συμμετείχε στις εργασίες του Πρώτου Συμβουλευτικού Συμβουλίου για τον Νότιο Διάδρομο Φυσικού Αερίου κι έγινε δεκτός στο από τον Πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Αλίγεφ.

Η συζήτηση των δύο ανδρών κινήθηκε γύρω από το ευρύτερο πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και εκφράσθηκε αμοιβαία η διαπίστωση των καλών διμερών σχέσεων και της ανάγκης για περαιτέρω ανάπτυξή τους. Κατά τη συνάντησή του με τον Υπουργό Ενέργειας του Αζερμπαϊτζάν, ο Π.Λαφαζάνης υπογράμμισε την ανάγκη να υπάρξουν αντισταθμιστικά oφέλη για την Ελλάδα από την υλοποίηση του TAP, πράγμα που θα ήταν δίκαιο για τη χώρα μας και ωφέλιμο για τον αγωγό και για όλες τις πλευρές.

Ο Π.Λαφαζάνης συνάντησε ακόμα τον Αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με τον οποίο συζήτησε ενεργειακά θέματα της περιοχής της Νοτιοναταλικής Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένου του αγωγού TAP. Είχε ακόμη συνάντηση με τον Ειδικό Απεσταλμένο Ενέργειας των ΗΠΑ με τον οποίο συζήτησε  ενεργειακά θέματα της περιοχής, με ιδιαίτερη έμφαση στον Νότιο Διάδρομο και τον ΤΑΡ.

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

astynomia skai

Αγρίνιο: Άγριο οπαδικό επεισόδιο – Επιτέθηκαν σε φίλους του Ολυμπιακού που βγήκαν να πανηγυρίσουν (video)

Επίθεση σε τρεις 18χρονους έκαναν άτομα με κουκούλες στο Αγρίνιο

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

1291496

Μούκανος για τον τραγικό θάνατο του Θόδωρου Αγγελόπουλου: Εκτινάχθηκε και έπεσε σε ένα φρεάτιο (video)

«Ήμουν απέναντι. Έπεσαν οι μηχανές, σερνόντουσαν οι αναβάτες. Φωνές, πανικός, ουρλιαχτά», περιέγραψε για ο Αλέξανδρος…