Πλήρης αποκλεισμός του Σλαβιάνσκ από τον Ουκρανικό Στρατό

Οι ουκρανικές ειδικές δυνάμεις εξαπέλυσαν σήμερα τη δεύτερη φάση της επιχείρησής τους στο ανατολικό τμήμα της χώρας προχωρώντας στον πλήρη…

slav

Οι ουκρανικές ειδικές δυνάμεις εξαπέλυσαν σήμερα τη δεύτερη φάση της επιχείρησής τους στο ανατολικό τμήμα της χώρας προχωρώντας στον πλήρη αποκλεισμό της ελεγχόμενης από φιλορώσους πόλης Σλαβιάνσκ, όπως δήλωσε ένας στενός συνεργάτης του Προέδρου της μεταβατικής κυβέρνησης στο Κίεβο.

«Πριν από είκοσι λεπτά μονάδες των ουκρανικών ειδικών δυνάμεων άρχισαν τη δεύτερη φάση, η οποία συνίσταται στο ότι πήραμε την απόφαση να αποκλείσουμε την πόλη Σλαβιάνσκ εντελώς και να μην δώσουμε καμιά ευκαιρία να εισέλθουν σε αυτές ενισχύσεις» που θα δρούσαν στο πλευρό των φιλορώσων, δήλωσε ο Σερχίι Πασίνκσι στους δημοσιογράφους.

Ο Πασίνσκι, προσωπάρχης του μεταβατικού Προέδρου της Ουκρανίας Ολεξάντρ Τουρτσίνοφ, δήλωσε ακόμη, σύμφωνα με το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ, ότι «η επιχείρηση θα συνεχιστεί. Ο στόχος της είναι να αποκλειστούν οι τρομοκράτες στη Σλαβιάνσκ και να μην επιτραπεί (να υπάρξουν) απώλειες μεταξύ των πολιτών».

«Θα καταστρέψουμε τους επιτιθέμενους!»

Οι σχέσεις Μόσχας και Κιέβου βρίσκονται σε τεντωμένο σκοινί, την ώρα που η Δύση εξετάζει την επιβολή νέων κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας.  O Σερχίι Πασίνσκι τόνισε, εξαπολύοντας απειλές προς τη Μόσχα: «Θα θεωρήσουμε κάθε διέλευση των ουκρανικών συνόρων από ρωσικά στρατεύματα στην περιοχή του Ντονέτσκ ή σε οποιαδήποτε άλλη περιοχή στρατιωτική εισβολή και θα καταστρέψουμε τους επιτιθέμενους», δήλωσε ο προσωπάρχης του Τουρτσίνοφ Σερχίι Πασίνσκι, σύμφωνα με το ουκρανικό πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφάξ. «Δεν θα αποδεχθούμε ψευδείς ισχυρισμούς περί ανθρωπιστικής ενέργειας», συμπλήρωσε ο ίδιος.