Newsroom

Newsroom

«Πληγή» για το ΕΣΥ η υποστελέχωση εν μέσω πανδημίας

Πώς σχολιάζουν οι Νίκος Καπραβέλος και Νίκος Τζανάκης τα περί ανεπαρκώς στελεχωμένων ΜΕΘ που είχαν ως αποτέλεσμα να αυξηθεί η θνητότητα

nosokomeio1 1

Θέση αναφορικά με τις δηλώσεις που έκανε την περασμένη εβδομάδα ο καθηγητής Θεόδωρος Βασιλακόπουλος για ΜΕΘ που δεν είχαν στελεχωθεί σωστά, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η θνητότητα, πήραν οι Νίκος Καπραβέλος και Νίκος Τζανάκης, μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1. 

“Οι κλίνες ΜΕΘ αυξήθηκαν από 600 σε πάνω από 1.000. Αυτό ήταν αποτέλεσμα των δωρεών. Όμως το σύστημα δεν τις στελέχωσε, δεν υπαρχει επαρκής στελέχωση αυτήν τη στιγμή, είναι το μεγάλο στοίχημα που έχουμε σαν κοινωνία να βρούμε αυτούς τους γιατρούς. Προφανώς, οι μονάδες που δεν είναι στελεχωμένες με εξειδικευμένο προσωπικό προφανώς δεν μπορούν να λειτουργήσουν με μεγάλη ασφάλεια, διότι χρειάζεται και εξειδικευμένο πρσωπικό. Εμείς για να λειτουργήσουμε την 18κλινη μονάδα δωρεά της Γ. Αγγελοπούλου ήρθαν 4 γιατροί από την Αθήνα και άλλοι 2 από άλλα νοσοκομεία, αλλιώς δεν μπορούσαμε να τη λειτουργήσουμε”, ανέφερε ο κ. Καπραβέλος, ενώ στη συνέχεια τόνισε: “Δεν υπάρχουν αυτήν τη στιγμή εξειδικευμένοι γιατροί. Μας πρόλαβαν τα γεγονότα μετά από χρόνια υποστελέχωσης του συστήματος υγείας. Προκηρύξαμε 10 θέσεις γιατρών και από αυτές έχουμε 17 μεν υποψήφιους, αλλά μόνο οι 5 έχουν πιστοποιητικό εξειδίκευσης, οι άλλοι είναι ανειδίκευτοι”.

“Το πνεύμα του κ. Βασιλακόπουλου είναι το εξής: Όταν οι μονάδες, είτε στελεχωμένες είτε όχι τέλεια στελεχωμένες, πιεστούν, τότε δεν θα αποδώσουν τα αναμενόμενα. Αυτό το είδαμε και στη Νέα Υόρκη, όπου είχαν σχεδόν 90% θνησιμότητα οι μονάδες, το είδαμε και στο Μπέργκαμο της Ιταλίας. Το θέμα δεν είναι να λέμε ότι έχουμε κρεβάτια, αλλά να μην πιέζονται αυτά τα κρεβάτια τόσο πολύ, ώστε να δυσλειτουργούν και να μην αποδίδουν αυτά τα οποία μπορούν να αποδώσουν“, είπε από την πλευρά του ο κ. Τζανάκης.

 

 

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Βασιλακόπουλος είχε δηλώσει: “Πέρυσι την Άνοιξη μέσα στην κλινική κορονοϊού δημιουργήθηκαν εκτάκτως κάποιες κλίνες. Αυτές στελεχώθηκαν, λειτούργησαν για λίγο ως κλίνες ΜΕΘ, δεν υπήρχε καν πεπιεσμένος αέρας. Υπήρχε μόνο οξυγόνο και χρειαζόταν ειδικοί αναπνευστήρες που να συμπιέζουν το οξυγόνο. Δημιουργήθηκαν λοιπόν πέντε κλίνες εκ των ενόντων, λόγω τεχνικού προβλήματος. Όταν λειτούργησε αυτή η μονάδα, λειτούργησε για ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα με πολύ μέτρια, επιεικής χαρακτηρισμός, αποτελέσματα“.

Χαμός στον αέρα της ΕΡΤ με Αντώναρο και Λαζαρίδη: «Ο Κασσελάκης έχει βάλει μπουρλότο στην παραδοσιακή πολιτική – Κάνει lifestyle» (video)

InCollage 20240502 120728230

Χαμός στον αέρα της ΕΡΤ με Αντώναρο και Λαζαρίδη: «Ο Κασσελάκης έχει βάλει μπουρλότο στην παραδοσιακή πολιτική – Κάνει lifestyle» (video)

Ένας πολύ έντονος διάλογος εκτυλίχθηκε στον αέρα της δημόσιας τηλεόρασης, από τον Ευάγγελο Αντώναρο και…

Μαζωνάκης: Επικό βίντεο να τραγουδάει το «Du Hast» των Rammstein – «Ας είναι και οι 2 πάνω στη σκηνή Θεέ μου!» (video)

Μαζωνάκης

Μαζωνάκης: Επικό βίντεο να τραγουδάει το «Du Hast» των Rammstein – «Ας είναι και οι 2 πάνω στη σκηνή Θεέ μου!» (video)

«Ναι καλησπέρα σας, φροντιστήριο γερμανικών εκεί; Μια ερώτηση παρακαλώ;», ακούγεται να λέει στο βίντεο ο…