Newsroom

Newsroom

Πλησιάστε το αληθινό νόημα της ζωής με 5 απλά βήματα στην καθημερινότητά σας

Η απόλυτη ευτυχία μάλλον έχει ουτοπικό χαρακτήρα, ωστόσο, υπάρχουν καθημερινές συνήθειες που αν ψάξουμε μέσα μας και καταφέρουμε να τις υιοθετήσουμε, μπορούμε να καταφέρουμε εσωτερική γαλήνη και ηρεμία. Η σύγχρονη ψυχολογία μάλιστα, υποστηρίζει ότι η ευτυχία, δεν είναι τίποτε άλλο από απλές καθημερινές ευτυχισμένες στιγμές.

573c633b1dc52445358b4d28

Αν αισθανόμαστε, λοιπόν, δυστυχισμένοι, καλό θα ήταν να εστιάσουμε στο πώς συνηθίζουμε να αντιδρούμε στα καθημερινά μας προβλήματα και πώς αντιλαμβανόμαστε και αντιδρούμε στις σχέσεις μας με τους άλλους. Με άλλα λόγια και η δυστυχία έχει τις… συνήθειές της. Τα καλά νέα είναι ότι κάποιες από αυτές τις συνήθειες μπορούν, με λίγη προσπάθεια, να αλλάξουν.

Δείτε, λοιπόν, ποιες συνήθειες θα έπρεπε να εγκαταλείψουμε στην καθημερινότητά μας για να βρεθούμε πιο κοντά στην ευτυχία.

  • Να σταματήσουμε να εστιάζουμε στα αρνητικά, αποφεύγοντας να δούμε έστω και μια θετική πλευρά των πραγμάτων, που αναμφισβήτητα υπάρχει στις περισσότερες περιπτώσεις.
  • Να είμαστε υπερβολικά καχύποπτοι με τους άλλους, ακόμα και με τους κοντινούς μας ανθρώπους, με αποτέλεσμα να σαμποτάρουμε, να δυσκολεύουμε και τελικά να δηλητηριάζουμε τις σχέσεις μας.
  • Να θέλουμε να έχουμε τον έλεγχο για τα πάντα, πράγμα φυσικά αδύνατο.
  • Να κλεινόμαστε στον εαυτό μας, αποφεύγοντας τις κοινωνικές συναναστροφές και την εξοικείωση με νέες καταστάσεις.
  • Να έχουμε υπερβολικές προσδοκίες από τους άλλους και από τον εαυτό μας με αποτέλεσμα να απογοητευόμαστε γρήγορα και εύκολα.

πηγή:yolife.gr 

Σέρες: Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από τον πατριό της – Από την ηλικία των 7 ετών

βια ενδο

Σέρες: Καταγγελία για βιασμό 14χρονης από τον πατριό της – Από την ηλικία των 7 ετών

Η 14χρονη με την μητέρα της πήγαν στην Αστυνομία για να καταγγείλουν περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας…