Πληροφορίες για επίσκεψη Ομπάμα στην Αθήνα

Την Αθήνα θα επισκεφτεί πιθανότατα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα στα μέσα Νοεμβρίου μετά δηλαδή τις αμερικανικές εκλογές, στο πλαίσιο της τελευταίας ευρωπαϊκής περιοδείας του πριν παραδώσει τα κλειδιά του Λευκού Οίκου.

5806180b1dc52420388b45b9

Ο αμερικανός Πρόεδρος ο οποίος θα παραδώσει την εξουσία στον διάδοχό του στις αρχές του 2017, αν επιβεβαιωθούν οι πληροφορίες περί έλευσής του, θα έχει συνομιλίες με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αλλά και τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο, σε μια περίοδο εξαιρετικά κρίσιμη αφού θα βρίσκονται σε εξέλιξη οι διαπραγματεύσεις της ελληνικής πλευράς με τους δανειστές για το κλείσιμο της δεύτερης αξιολόγησης, η εξέλιξη των οποίων αναμένεται να επηρεάσει και τη συζήτηση για το χρέος.

Έχει ενδιαφέρον ότι η επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα στην Αθήνα θα προηγηθεί πιθανότατα της συνάντησής του με τη γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ. Το γεγονός γεγονός αυτό κάνει την Αθήνα να αισιοδοξεί ότι θα απλώσει χείρα βοηθείας προς την Ελλάδα ως προς το ζήτημα του χρέους, αφού όπως είναι γνωστό τα Βερολίνο είναι εκείνο που συνεχίζει να αντιστέκεται σθεναρά, επιμένοντας ότι το πρόβλημα της Ελλάδας δεν αφορά το χρέος.

Σύμφωνα με πληροφορίες του koutipandoras.gr, αυτή την ώρα γίνονται συζητήσεις προκειμένου να καθοριστεί η ακριβής ημερομηνία της επίσκεψης του αμερικανού Προέδρου, ενώ τις επόμενες ώρες ή ημέρες αναμένεται ανακοίνωση, η οποία πιθανότατα θα εκδοθεί από τον Λευκό Οίκο. Σημειώνεται ότι ο τελευταίος αμερικανός Πρόεδρος που επισκέφτηκε τη χώρα μας ήταν ο Μπιλ Κλίντον, ο οποίος βρέθηκε στην Αθήνα στις 17 Νοεμβρίου του 1999, επί κυβέρνησης Κώστα Σημίτη.

Κύκλωμα εκβιαστών: Τυλιγμένα σε χαρτία και βαλμένα σε σακούλες και τάπερ τα χρήματα της σπείρας (video)

εκβιαστες1

Κύκλωμα εκβιαστών: Τυλιγμένα σε χαρτία και βαλμένα σε σακούλες και τάπερ τα χρήματα της σπείρας (video)

Εντυπωσιακές είναι οι εικόνες με τους αστυνομικούς τη στιγμή που εντοπίζουν μέρος των χρημάτων που…

Οι Σκιαδαρέσες στέλνουν το δικό τους μήνυμα για την Παλαιστίνη και καταχειροκροτούνται (video)

ΣΚΙΑΔΑΡΕΣΕΣ 2

Οι Σκιαδαρέσες στέλνουν το δικό τους μήνυμα για την Παλαιστίνη και καταχειροκροτούνται (video)

Ένα σύντομο, συγκλονιστικό μήνυμα για την Παλαιστίνη μοιράστηκαν χθες με χιλιάδες ανθρώπους οι Σκιαδαρέσες, στη…