Πλεύρης στη Δίκη Χρυσής Αυγής: «Είμαι ακροδεξιός, χουντικός, φασίστας, ναζί» – Νέα επίθεση και στη Φύσσα (Βίντεο/Εικόνες)

Να παραμείνουν στις φυλακές Κασιδιάρης και Λαγός πρότεινε η εισαγγελέας - Παραλήρημα Κ. Πλεύρη και νέα επίθεση στη Μάγδα Φύσσα: «Αυτή είναι η κα Φύσσα και δεν είναι αναρχική, είναι μια κομμουνίστρια που χαιρετάει έτσι [έδειξε σηκωμένη γροθιά]».

5762225

Η 17η δικάσιμος της δίκης της Χρυσής Αυγής σε δεύτερο βαθμό, ξεκίνησε λίγο μετά τις 9 το πρωί της Δευτέρας, με παρόντες τους Κασιδιάρη, Κομιανό και Λαγό. Την απόρριψη των αιτημάτων αναστολής εκτέλεσης της ποινής που είχε επιβληθεί πρωτόδικα στους Γιάννη Λαγό και Ηλία Κασιδιάρη (13 χρόνια κάθειρξη ο καθένας) εισηγήθηκε η Εισαγγελέας του Πενταμελούς Εφετείου. Την ίδια ώρα, σε νέες απαράδεκτες δηλώσεις προχώρησε ο συνήγορος του Γιάννη Λαγού, Κωνσταντίνος Πλεύρης.

5762235
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
5762491
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το GoldenDawnWatch, η έδρα έκρινε ότι δεν θα έχει αναστέλλουσα δύναμη η έφεσή τους.

«Κρίθηκε ότι δεν θα έχει αναστέλλουσα δύναμη η έφεση των κατηγορουμένων Ι. Λαγού και Η. Κασιδιάρη. Το είδος, η φύση και βαρύτητα των πράξεων, η πλήρης αδιαφορία τους για τις συνέπειες των πράξεων τους, οι εν ψυχρώ επιθέσεις με μόνο κριτήριο την διαφορετική ιδεολογία, […] το ιδεολογικό μίσος προς τον πολιτικό αντίπαλο καταμαρτυρούν άτομα ιδιαίτερα επικίνδυνα, χωρίς καθόλου ηθικούς φραγμούς με απαθή και αδιάφορη στάση απέναντι στο αγαθό της ζωής που επιδιώκουν να προκαλούν φόβο και συνέχονται από αίσθημα τυφλής υπακοής στην ναζιστική ιδεολογία που είναι το κίνητρο των πράξεων τους […] Αφορούν και εκείνους εκ των κατηγορουμένων που διηύθυναν την εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή που με εμπρηστικές δηλώσεις καθοδηγούσαν και κατηύθυναν το ιδεολογικό πλαίσιο έναντι των φυλετικών ή πολιτικών αντιπάλων[…]».

5762547
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI
5762551
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Kατά την εισαγγελέα, τα οικονομικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν δεν συνιστά ανεπανόρθωτη βλάβη, ούτε πρέπει να τοποθετούνται σε πλεονεκτικότερη θέση άλλων κρατουμένων λόγω της φιλοδοξίας τους να μην τερματιστεί η πολιτική τους καριέρα.

«Όσα άλλα θέματα ανέφερε ο κατηγορούμενος Η. Κασιδιάρης αφορούν την ουσία της υπόθεσης και δεν μπορούν να κριθούν [στο πλαίσιο του αιτήματος αναστολής] από το δικαστήριο αυτό. Το κριτήριο του υπέρμετρου πρέπει να συνδυάζεται με το ανεπανόρθωτο, δεν συνιστά υπέρμετρη και ανεπανόρθωτη βλάβη το γεγονός ότι αντιμετωπίζουν οικονομική και επαγγελματική απαξίωση. Τούτο είναι πρόβλημα κοινό για πολλές περιπτώσεις κρατουμένων, ούτε το γεγονός ότι δυσχεραίνεται η πολιτική φιλοδοξία για πολιτική καριέρα[…] Ο ισχυρισμός ότι θα εξέλθουν των φυλακών λόγω δικονομικών διατάξεων [συνιστά την απόρριψη των αιτημάτων του».

«Όσο αφορά τα προβλήματα υγείας συγγενών του Ηλία Κασιδιάρη μπορούν να αντιμετωπιστούν με φαρμακευτική αγωγή. Προτείνω την απόρριψη των αιτημάτων», σημείωσε χαρακτηριστικά η εισαγγελέας.

5762495
ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Η πρόταση της Εισαγγελέα προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες, με τους δύο κατηγορούμενους να επιχειρούν για μία ακόμα φορά να πολιτικοποιήσουν τη δίκη.

Ο Ηλίας Κασιδιάρης τοποθετήθηκε για το αίτημα αναστολής εκτέλεσης της ποινής που έχει υποβάλει λέγοντας τα εξής: «Ζητώ αναστολή εκτέλεσης της ποινής μου διότι έχω εκτίσει το μεγαλύτερο μέρος της. Βλέπω ότι πολύ εύκολα δίνονται αναστολές για ειδεχθή εγκλήματα όπως έγινε με τον διευθυντή του εθνικού θεάτρου, εδώ, στην περίπτωση μου, είναι ξεκάθαρα πολιτική η απόφαση και η δίωξη. Η οικογένεια μου χτυπήθηκε όπως χτυπά η μαφία της οικογένειες αντιπάλων της. Ο αδελφός τέθηκε σε διαθεσιμότητα από τον στρατό, επειδή η μαφία που κυβερνά την Ελλάδα, όταν δεν μπορεί να χτυπήσει τον αντίπαλο, χτυπά την οικογένεια. Ζητώ να είμαι ελεύθερος να ασκώ τα πολιτικά μου καθήκοντα».

Μάλιστα σύμφωνα με το in.gr  ο Κασιδιάρης έφτασε στο σημείο να συγκρίνει τον εαυτό του με τον Εκρεμ Ιμάμογλου, το δήμαρχο της Κωνσταντινούπολης ισχυριζόμενος ότι όπως προσπαθεί να εξοντώσει εκείνον ο Ερντογάν έτσι και εδώ στην Ελλάδα το πολιτικό σύστημα προσπαθεί να τον κρατήσει εκτός της εκλογικής διαδικασίας σε μια χρονική συγκυρία μάλιστα που τα δημοσκοπικά ευρήματα είπε τον φέρνουν στο όριο του κοινοβουλίου.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Λαγός επισήμανε: «Δε μου κάνει εντύπωση η πρόταση της εισαγγελέως. Είναι δεδομένο τι θα πείτε και εσείς. Δεν έχω αμφιβολία πόσο καθοδηγούμενη είναι η δικαιοσύνη. Το κάνω διότι θέλω κάθε δύο μήνες που μου δίνει το δικαίωμα ο νόμος, να καταθέτω συγκεκριμένα στοιχεία. Κορόιδο είσαι Γιάννη λαγέ που ήρθες στην Ελλάδα. Ήμουν κορόιδο γιατί σεβάστηκα αυτούς που με πίστεψαν και ήθελαν να είμαι εδώ. Για τη δολοφονία ενός ατόμου από ένα άτομο μπήκαμε 48 στη φυλακή».

Με την ολοκλήρωση της τοποθέτησης του Γιάννη Λαγού, οπαδοί του τον χειροκρότησαν με την πρόεδρο να ζητάει από τους αστυνομικούς να παρέμβουν και να οδηγήσουν κάποιον εξ αυτών ενώπιον του δικαστηρίου.

Η πρόεδρος επανέλαβε ότι απαγορεύονται τα χειροκροτήματα και τόνισε πως εάν επαναληφθεί το δικαστήριο θα λάβει τα μέτρα του απευθύνοντας αυστηρές συστάσεις και προς τους αστυνομικούς που είναι επιφορτισμένοι με την τήρηση της τάξης.

Χυδαιότητες Κ. Πλεύρη με νέα επίθεση στη Μ. Φύσσα

Ο δικηγόρος του Γιάννη Λαγού, Κωνσταντίνος Πλεύρης, ζήτησε την εξαίρεση της εισαγγελέως της έδρας διότι όπως είπε στην απορριπτική πρότασης της αναφέρθηκε στην ιδεολογία του εντολέα.

«Η εισαγγελέας ποινικοποίησε την ιδεολογία και ζητάμε την εξαίρεσης της» τόνισε ο δικηγόρος, προσθέτοντας πως εάν η εισαγγελέας ανακαλέσει θα αποσύρουν την αίτηση με την εισαγγελέα του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων να του απαντά στη δευτερολογία της ότι εμμένει σε όσα είπε μέχρι κεραίας.

«Κράτος δικαίου στην Ελλάδα δεν υπάρχει, υπάρχουν σωστοί δικαστές. Τον Ντερτιλή τον είχαν 38 χρόνια παράνομα φυλακή(…). Ο ναζισμός στην Ελλάδα δεν απαγορεύεται, προηγήθηκε η ΠτΔ που είπε ότι “η δημοκρατία ενίκησε”. Έχουμε στη συνέχεια βουλευτές που ύψωσαν πινακίδες “δεν είναι αθώοι”, ετερόκλητος όχλος συγκεντρώθηκε απ’έξω».

«Εγώ σας δηλώνω ότι είμαι ακροδεξιός, χουντικός, φασίστας, ναζί, δεν είναι αδίκημα. Οι δικηγόροι που μιλάνε για τη δίκη στην τηλεόραση για να μονολογούν. Όταν κάνει δηλώσεις η ΠτΔ “η δημοκρατία ενίκησε” τι νόημα έχει το Εφετείο. Έχουμε στείλει διάφορες αιτήσεις και κανείς δεν απήντησε, ούτε ο προϊστάμενος της εισαγγελίας ούτε η κα Σακελλαροπούλου», είπε μετά, προσθέτοντας:

«Ζητάμε την εξαίρεση της κας εισαγγελέως γιατί η κα εισαγγελέας ασχολήθηκε με ιδεολογία, εμείς ασχολούμαστε με αξιόποινη πράξη και όχι ιδεολογία. Αυτό είναι το ποινικό δικαστήριο. Γιατί αναφέρθηκε στην ιδεολογία του κ. Λαγού; Και δε θα μας πει οποιοσδήποτε, έχουμε το δικαίωμα του αυτοπροσδιορισμού. Κατηγορηθήκαμε για τις ιδέες μας και γιατί πολιτικοποίησε την ποινική δίκη η κα εισαγγελέας και μιλάει για ναζισμό».

Σε ερώτηση της προέδρου της έδρας αν ζητά εξαίρεση από όλη τη δίκη, ο Πλεύρης είπε «ναι, κι έχουμε παράπονο γιατί δεν μας προστατέψατε».

Συνεχίζοντας το παραλήρημα και αναφερόμενος στον εντολέα του και στη μητέρα του Παύλου Φύσσα, Μάγδα, υποστήριξε πως «τον είπε “δολοφόνο” κι εσείς δεν τη διορθώσατε. Αυτή είναι η κα Φύσσα (σ.σ. σε αυτό το σημείο ο Πλεύρης προσκόμισε φωτογραφία στο δικαστήριο) και δεν είναι αναρχική, είναι μια κομμουνίστρια που χαιρετάει έτσι (σ.σ. σε αυτό το σημείο έδειξε σηκωμένη γροθιά) και δε μου επιτρέψατε να κάνω ερώτηση για το Μελιγαλά».

Στη συνέχεια, όπως μεταδίδει το GoldenDawnWatch, χωρίς καμία ντροπή είπε: «Και εδώ η κα Φύσσα απευθύνθηκε και στους αστυνομικούς λέγοντας “πιάστε τους φασίστες”. Δεν παρεμβήκατε. Θέλουμε να σταματήσουμε εδώ για να αποφανθείτε για την κα εισαγγελέα».

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Έδερνε και εξέδιδε και τη 40χρονη σύντροφό του επί τρία χρόνια

Βία

Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Έδερνε και εξέδιδε και τη 40χρονη σύντροφό του επί τρία χρόνια

Τον απόλυτο εφιάλτη ζούσε μια 40χρονη γυναίκα, δίπλα στον 42χρονο σύντροφό της, για τρία ολόκληρα…

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

kikilias 0

Έκτακτη σύσκεψη του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας – Δεκάδες οι ταυτόχρονες φωτιές

Νωρίτερα ο Βασίλης Κικίλιας έκανε δήλωση για τις φωτιές που ξέσπασαν το τελευταίο 24ωρο, αναφέροντας…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…