Newsroom

Newsroom

Πίστωση χρόνου για το Brexit ζήτησε από Γιουνκέρ η Μέι

Η νέα πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι, ζήτησε πίστωση χρόνου από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε τηλεφωνική τους επικοινωνία την Πέμπτη. Παράλληλα, εξέφρασε την ελπίδα για «θετικές» συνομιλίες σε ό,τι αφορά το διαζύγιο του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

5787dfc61dc524a3178b45d6

«Η πρωθυπουργός εξήγησε ότι θα χρειαστεί λίγο χρόνο να προετοιμαστεί για τις διαπραγματεύσεις», ανέφερε η εκπρόσωπός της και πρόσθεσε ότι η κ. Μέι είπε στον κ. Γιούνκερ πως ελπίζει ο τόνος των συνομιλιών να είναι «εποικοδομητικός και θετικός».

Σημειώνεται ότι και την Τετάρτη, σε επικοινωνίες της με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, η κ. Μέι τόνισε ότι η κυβέρνησή της χρειάζεται χρόνο για να προετοιμαστεί εν όψει των συνομιλιών για το Brexit.

Η κ. Μέι τάχθηκε υπέρ του διορισμού του σερ Τζούλιαν Κινγκ στη θέση του νέου Βρετανού επιτρόπου, τον οποίο πρότεινε την περασμένη εβδομάδα ο προκάτοχός της Ντέιβιντ Κάμερον.

Νωρίτερα η Βρετανίδα πρωθυπουργός συνομίλησε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και υπογράμμισε τη δέσμευση του Λονδίνου να προασπίσει τη λεγόμενη ειδική σχέση των δυο κρατών και τη στενή συνεργασία τους, ειδικά των υπηρεσιών πληροφοριών και της αντιμετώπισης της τρομοκρατίας, όπως διευκρίνισε η εκπρόσωπός της.

Η κ. Μέι, η οποία ανέλαβε καθήκοντα την Τετάρτη, θα κληθεί να διαχειριστεί το δύσκολο καθήκον της διαπραγμάτευσης για την έξοδο της Βρετανίας από την Ε.Ε. μετά από την επικράτηση του Brexit στο δημοψήφισμα της 23ης Ιουνίου.

Άγρια καταστολή στα αμερικανικά πανεπιστήμια σε βάρος των διαδηλωτών υπέρ της Παλαιστίνης

AP24123016129693

Άγρια καταστολή στα αμερικανικά πανεπιστήμια σε βάρος των διαδηλωτών υπέρ της Παλαιστίνης

Εκατοντάδες συλλήψεις στη Νέα Υόρκη -Η αστυνομία διέλυσε καταυλισμό διαδηλωτών στο πανεπιστήμιο του Τέξας

Τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στην Κίνα: Κατέρρευσε τμήμα αυτοκινητοδρόμου (videos)

GMfZiA3WMAAvUty

Τραγωδία με δεκάδες νεκρούς στην Κίνα: Κατέρρευσε τμήμα αυτοκινητοδρόμου (videos)

Για «φυσική γεωλογική καταστροφή», οφειλόμενη στις πρόσφατες «συνεχείς ισχυρές βροχοπτώσεις», κάνει λόγο το δίκτυο CCTV