Πίσω γορίλες. Δεν θα περά, δεν θα περάσει ο σεξισμός

Κάντε πίσω, όσοι φθονείτε τους νέους ανθρώπους που ανά τους αιώνες, έπεφταν στη φωτιά για τα μικρά και τα μεγάλα. Κάντε πίσω, εσείς που ασελγείτε στις υπολήψεις γυναικών, έχοντας πλήρη συνείδηση των αληθινών σας κινήτρων. Κάντε πίσω, όσοι επιχειρείτε να στερήσετε από αυτές τη δική τους εικόνα, τη δική τους γλώσσα, τη δική τους ιστορία.

Της Ζωής Χαλιδιά

Κάντε πίσω! Τη ιστορία της Κατερίνας και κάθε Κατερίνας, δεν θα την κατασκευάσετε, ούτε θα την αφηγηθείτε εσείς. Γιατί, από τη σκάφη με το σαπούνι ως τα βουνά με το όπλο στην πλάτη, από τη γέννα ως την επιστήμη, από την Άννα Αχμάτοβα ως την Αννούλα της γειτονιάς στο Περιστέρι, οι γυναίκες έχουμε τη δύναμη όχι απλώς να επηρεάζουμε την πραγματικότητα, αλλά να τη συνθέτουμε μετατοπίζοντας έμπρακτα τα όρια.

Ταΐζετε το φιλοθέαμον και αναγνωστικό κοινό σας με αφηγήματα που δεν ζηλεύει ούτε η τελευταία παρακατιανή μεξικανική σαπουνόπερα. Αλλά η χοντροκοπιά σας ξεφεύγει πλέον με την ανοησία μιας σαπουνόπερας και περνά στην πρακτική ζωγραφίζω ακροδεξιά και νεοναζί σύμβολα έξω από κατοικίες ανθρώπων. Εν ολίγοις κάνετε πόλεμο με άλλα μέσα.

Το είπαμε, το ξαναλέμε. Η πρακτική σας είναι να αγκιστρώνετε έναν άνθρωπο, να τον περιλούζετε με τη λάσπη σας και στη συνέχεια να τον περιφέρετε προς παραδειγματισμό στο κοινό. Δεν είναι προσωπικές οι επιθέσεις που στήνετε. Ο κανιβαλισμός σας είναι βαθύτατα πολιτικός. Τον θυμόμαστε από την εποχή της νεολαιίστικης οργάνωσης Λαμπράκη. Τότε που οι Λαμπράκισσες φορούσαν μαύρα καλσόν για να παρασέρνουν ανθρώπους με ερωτικά τερτίπια στον κομουνισμό. Σήμερα οι επιθέσεις είναι προσωποποιημένες γιατί σας φαίνονται πιο αποτελεσματικές. Και τις κάνετε με θρασύδειλο τρόπο. Επιλέξατε να επιτεθείτε όχι σε οποιαδήποτε γυναίκα αλλά σε αυτή που κατά τη γνώμη σας, λόγω νεότητας, σας παίρνει να το κάνετε, είναι ευκολότερο. Τέτοιο μυαλό σέρνετε και τόση η κατάντια του χαρακτήρα σας.

Το φιλοθέαμον κοινό, στα χρόνια μας, έχει εθιστεί στη σαβούρα. Τόσα πολλά τα βάσανα του κι οι καθημερινές δυσκολίες, που είναι μία εύκολη διαφυγή του νου. Αλλά η ειδησεογραφία ούτε ΟΚ είναι, ούτε Γόβα στιλέτο, μήτε πρωινάδικα όπως πολλοί έχετε καταντήσει πολιτικές στήλες και εκπομπές. Και τώρα περισσότερο από άλλοτε μετατρέψατε την πολιτική σε αφήγημα για παραλίες και σε life style ώστε να χαθεί η ουσία της. Σε αυτή την επιδίωξη δεν υπάρχετε μόνοι. Ο φθόνος και η ζήλεια έχουν πολλά ποδάρια. Δεν έχετε την αποκλειστικότητά τους, μιας κι η ζήλεια αποτελεί δομικό και θεμελιώδες φαινόμενο ζωής. Από όλες τις μεριές στάζει το δηλητήριο, έστω και μουλωχτά. Αλλά εσείς ειδικά, που έχετε περάσει σε έναν ανταγωνισμό για το «πολύτιμο αντικείμενο» που θεωρείτε χαμένο, έχετε ενεργοποιήσει ένα ιδιαίτερο νοσηρό μίσος, με επιπτώσεις αγριότητας στην κοινωνία μας. Εξαπλώνεται η πανούκλα σας με τον αέρα.

Ας επανέλθουμε όμως στις γυναίκες. Που τις θεωρείτε εύκολη λεία και υποπροϊόν.

Εμείς σας θυμίζουμε, ότι στην ορολογία της αριστεράς δεν υπάρχει ο σεξιστικός όρος γυναικόπαιδα που συνδέεται με κάθε πολιτική πράξη. Με αυτή την έννοια δεν υπάρχουν αδύναμοι κρίκοι για να τους σπάσετε.

Εσείς θυμηθείτε ότι στα επαγγέλματα υπάρχουν γένη που υποδηλώνουν το φύλο που τα ασκεί αλλά δεν υπάρχουν θηλυκά και σερνικά υπουργεία, θηλυκές ή σερνικές εργασίες. Υπάρχουν καλές ή κακές πολιτικές πρακτικές.

Μαζέψτε λοιπόν τον σεξισμό σας, τον φθόνο σας και πάρτε το απόφαση: οι γυναίκες δεν είμαστε για τα δόντια σας. Θα συνεχίσουμε να δίνουμε ζωή στον κόσμο.

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

ap briths

Αποκάλυψη Daily Mail: Παρ’ ολίγον αεροπορική τραγωδία σε πτήση της British Airways από την Αθήνα

Το αεροσκάφος βρέθηκε σε απόσταση μόλις 1,5 μέτρου από... αδέσποτο drone που πετούσε σε υπερβολικά…

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

michos ilias 1

Κολωνός: Σήμερα η απόφαση του δικαστηρίου για τον Μίχο, τον «Μιχάλη» και τη μητέρα της 12χρονης

Οι δικαστές καλούνται να αποφανθούν για την ενοχή ή μη 26 κατηγορουμένων - Συγκεντρώσεις υποστήριξης…