Πήρε θέση ο… Πορτοσάλτε: «Ο Κασσελάκης διαλύει τον ΣΥΡΙΖΑ»

«Ο ΣΥΡΙΖΑ περνά απολύτως στον έλεγχο του Πολάκη προκειμένου να προετοιμαστεί ο Α. Τσίπρας για την επιστροφή του», αναφέρει ο Άρης Πορτοσάλτε

ΠΟΡΤΟΣΑΛΤΕ

Ο Άρης Πορτοσάλτε βλέποντας τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ με τις διαγραφές στελεχών αλλά και την αντιπαράθεση που έχει φτάσει πλέον στα άκρα, φαίνεται πως αγχώθηκε για το μέλλον της αριστεράς και του κόμματος στην Ελλάδα.

Μάλιστα ο δημοσιογράφος του ΣΚΑΙ υπογράφει κείμενο με τίτλο «Ο Κασσελάκης διαλύει τον ΣΥΡΙΖΑ», ρίχνοντας τα πυρά του στον νεοεκλεγέντα πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας μάλιστα ότι είναι το «Μοιραίο πρόσωπο για την αριστερά».

Βέβαια τι άλλο θα μπορούσε να περιμένει κανείς από έναν άνθρωπο που κάνει λυσσαλέα κριτική κατά του ΣΥΡΙΖΑ χρόνια ολόκληρα και ξαφνικά ήρθε από το πουθενά να ενημερώσει την αξιωματική αντιπολίτευση ποιο είναι το «πρόβλημά» της.

Αναλυτικά το κείμενο του Άρη Πορτοσάλτε:

ΣΥΡΙΖΑ τέλος!

Μοιραίο πρόσωπο για την Αριστερά ο Στ. Κασσελάκης. Ανέλαβε να διαλύσει τον ΣΥΡΙΖΑ. Η απόφαση του επιχειρηματία, Αριστερού Προέδρου, να διαγράψει μέσα στη νύχτα της Δευτέρας τους Ν. Φίλη, Δ. Βίτσα, Π. Σκουρλέτη στελέχη πρώτης γραμμής προκειμένου να ελέγξει το κόμμα του, επιταχύνει την διάσπαση του ΣΥΡΙΖΑ.

Βαθιά ανασφαλής ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, απέναντι στους δοκιμασμένους, στην πολιτική του αριστερού πεζοδρομίου, συντρόφούς του επιλέγει να τους καρατομήσει εξαιτίας της αδυναμίας του να ανταπεξέλθει στην ιδεολογική αντιπαράθεση μαζί τους. Τον συμβουλεύουν, φαίνεται, να συμπεριφερθεί με πυγμή.

Ενδεχομένως να του φέρνουν παραδείγματα πολιτικών αρχηγών οι οποίοι σε άλλη χρονική στιγμή και κάτω από διαφορετικές συνθήκες επιχείρησαν καρατομήσεις στα κόμματα τους. Η διαφορά είναι ότι εκείνα δεν κινδύνευαν από διάσπαση, όπως συμβαίνει τώρα με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Κασσελάκης δεν ξέρει από πολιτική, οι εσωκομματικοί του αντίπαλοι γνωρίζουν, κι ας είναι ιδεοληπτικοί. Ο Κασσελάκης στέκεται αμήχανος τις περισσότερες φορές να παραγάγει πολιτικό λόγο.

Σε αντίθεση με τους αντιπάλους συντρόφους του που έχουν αποστηθίσει το ιδεολογικό «ποίημα» και το απαγγέλουν άριστα. Ο Κασσελάκης πρέπει να διανύσει πολύ δρόμο για να γίνει «ξεφτέρι», κατά πως επιθυμεί.

Έτσι, ο ΣΥΡΙΖΑ περνά απολύτως στον έλεγχο του Πολάκη προκειμένου να προετοιμαστεί ο Α. Τσίπρας για την επιστροφή του. Προφανές είναι ότι κόμμα ΣΥΡΙΖΑ με Κασσελάκη δεν μπορεί να σταθεί, παρά μόνο σαν θεατρική επιθεώρηση. Για την οποία η ζήτηση θα ήταν διαρκώς δεδομένη.

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εκτός από αυταρχισμό, επιδεικνύει τον λαϊκισμό του ταυτόχρονα με τις καπιταλιστικές του καταβολές τις οποίες χρεώνει στα νεανικά του χρόνια, αλλά, κατά δήλωση του, δεν θυμάται τίποτε. Αποδίδει την αμνησία του στην νεανική του φάση.

Μπορεί οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ να επέλεξαν για αρχηγό το μοιραίο πρόσωπο αλλά και ο ίδιος ο ΣΥΡΙΖΑ συμπεριφέρθηκε μοιραία προς τον εαυτό του. Αρνήθηκε συστηματικά να μελετήσει την αιτία της ήττας του το 2019 και φυσικά την διπλή συντριβή του περασμένου καλοκαιριού.

Όσο αντιστέκονταν στην πραγματικότητα, αποδίδοντας την διαρκή πανωλεθρία τους σε σφάλματα επικοινωνίας και όχι στην συστηματική τους απόρριψη από την κοινωνία έφερνε πιο κοντά την επιλογή Κασσελάκη.

Αυτός επικράτησε έναντι της αριστερής κομματικής ελίτ, όπως λέει, προκειμένου να εμφανιστεί σαν ο «τιμωρός» που θα τα αλλάξει όλα.

Τον Αριστερό ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει να «μεταρρυθμίσει» ένας Αριστερός νεανίας, φίλος της επιχειρηματικότητας και του καπιταλισμού μέσω των οποίων έχει πλουτίσει ο ίδιος χωρίς να έχει ανάγκη να εργαστεί για το υπόλοιπο της ζωής του, όπως έχει δηλώσει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ηττήθηκε από τη βαρεμάρα, την αδιαφορία και την τεμπελιά του, έχοντας ήδη ξεπεραστεί από την εποχή του. Εξέλειπαν οι λόγοι ύπαρξης του ως κόμμα εξουσίας. Προφανώς, ένα κόμμα της Αριστεράς με δύναμη κάπου 3 έως 4% θα υπάρχει…

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

6205146

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Tέλος για την περιοδεία του Κασσελάκη στο Αιγαίο – Ικανοποιημένοι με την ανταπόκριση του κόσμου

Στην Αθήνα επέστρεψε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Στέφανος Κασσελάκης μετά την οκταήμερη περιοδεία του στα…

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

GMRAAiCWsAAsIeK

Θεσσαλονίκη: Η ΕΛ.ΑΣ επιτίθεται τώρα και σε…ρεμπέτικα γλέντια – Η αλληλεγγύη ποινικοποιείται και πάλι

Η αστυνομοκρατία καλά κρατεί στην Θεσσαλονίκη, φτάνοντας σήμερα στα όρια της γελοιότητας, όταν δεκάδες αστυνομικές…

H αστυνομία εισέβαλε σπίτι της, αλλά αυτή δηλώνει: «Είμαστε περήφανα ένοχες για κάθε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης» (vid)

mariare8umno.00 02 39 16.Still002

H αστυνομία εισέβαλε σπίτι της, αλλά αυτή δηλώνει: «Είμαστε περήφανα ένοχες για κάθε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης» (vid)

Σε μια πρωτοφανή κίνηση κατατρομοκράτησης φοιτήτριας προχώρησε η αστυνομία στο Ρέθυμνο την Παρασκευή.