Πιονγκγιάνγκ: Οι ΗΠΑ οδηγούν την κορεάτικη χερσόνησο σε ένα "ακραίο επίπεδο έκρηξης"

Η Βόρεια Κορέα υποστήριξε σήμερα πως οι πράξεις της είναι απόλυτα δικαιολογημένες κατηγορώντας τις ΗΠΑ ότι οδηγούν την κορεατική χερσόνησο «σε ένα ακραίο επίπεδο έκρηξης».

59a549d71dc524005b8b4a3f

«Τώρα που οι ΗΠΑ έχουν δηλώσει ξεκάθαρα την εχθρική τους πρόθεση απέναντι στη Λαϊκή Δημοκρατία της Κορέας ξεκινώντας κοινές στρατιωτικές ασκήσεις παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις (…) η χώρα μου έχει κάθε λόγο να απαντά με σκληρά αντίμετρα, ασκώντας το δικαίωμά της στην άμυνα», επεσήμανε ο πρεσβευτής της Βόρειας Κορέας στον ΟΗΕ Χαν Τάε Σονγκστη κατά τη διάρκεια της συνόδου της Διάσκεψης για τον Αφοπλισμό υπό την αιγίδα του ΟΗΕ.

«Και οι ΗΠΑ θα είναι πλήρως υπεύθυνες για τις καταστροφικές συνέπειες που θα έχει αυτό», πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο νέος βαλλιστικός πύραυλος που εκτόξευσε η Πιονγκγιάνγκ, πέρασε πάνω από το νησί Χοκάιντο της Ιαπωνίας.

Η πυραυλική δοκιμή της Βόρειας Κορέας, που θεωρείται μία από τις πιο προκλητικές, σημειώθηκε την ώρα που αμερικανικές και νοτιοκορεατικές στρατιωτικές δυνάμεις πραγματοποιούν ετήσιες στρατιωτικές ασκήσεις στην κορεατική χερσόνησο.

Την ίδια ώρα, η Νότια Κορέα μέσα σε λίγες μόνο ώρες «απάντησε» ρίχνοντας οκτώ βόμβες κοντά στα σύνορα με την Βόρεια Κορέα ανεβάζοντας το πολιτικό θερμόμετρο. Συγκεκριμένα, η Σεούλ έριξε οκτώ βόμβες τύπου Mark- 84 με τέσσερα μαχητικά F15K κοντά στην περιοχή Taebaek της επαρχίας Gangwon-do.

Ο Χάρης Δούκας «ξήλωσε» τη διοίκηση της Δημοτικής Αστυνομίας μετά το σκάνδαλο εκβιασμών

dimotiki astynomia

Ο Χάρης Δούκας «ξήλωσε» τη διοίκηση της Δημοτικής Αστυνομίας μετά το σκάνδαλο εκβιασμών

Ο δήμαρχος Αθηναίων έκανε πράξη την δήλωση του για γραμμή «μηδενικής ανοχής» μετά το σκάνδαλο…