Newsroom

Newsroom

"Πιο ΠΑΣΟΚος από τους ΠΑΣΟΚους" δηλώνει ο Γιάννης Μπουτάρης

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης μίλησε για τη στάση του απέναντι στο ΠΑΣΟΚ, τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Γιώργο Παπανδρέου και το “Ποτάμι”…

boutaris1 2

Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης μίλησε για τη στάση του απέναντι στο ΠΑΣΟΚ, τον Ευάγγελο Βενιζέλο, τον Γιώργο Παπανδρέου και το “Ποτάμι” κατά τη διάρκεια συνάντησης που είχε με εκπροσώπους των κομμάτων για την κατανομή των δημοτικών χώρων στους συνδυασμούς κατά την προεκλογική περίοδο.

«Δεν αισθάνομαι απλά κοντά στο ΠΑΣΟΚ, αλλά έχω πει ότι είμαι πιο ΠΑΣΟΚος από τους ΠΑΣΟΚους, κι αυτό το λέω γιατί είμαι βαθύτατα σοσιαλδημοκράτης. Το ΠΑΣΟΚ εξέφραζε αυτή την έννοια, αλλά κάπου στην πορεία ή έχασε το δρόμο, ή μπερδεύτηκε ή γλίστρησε», δήλωσε ο κ. Μπουτάρης.

Στη συνέχεια μίλησε για την τραγική εξέλιξη του κόμματος, ενώ αναφέρθηκε και στον πρώην πρωθυπουργό. «Έχουμε φτάσει στο σημείο, σήμερα, όπου ένα ΠΑΣΟΚ, το οποίο ήταν κυρίαρχο στον ελληνικό λαό, να βλέπουμε αυτό το τραγικό φαινόμενο, να υπάρχει η διεκδίκηση ακόμη και με την κληρονομική στο χώρο. Και αναφέρομαι σαφώς στον Γιώργο Παπανδρέου».

Αναφέρθηκε στον Ευάγγελο Βενιζέλο, τονίζοντας ότι «με όσα κουσούρια μπορεί να κουβαλάει, η στήριξη που έκανε στην κυβέρνηση με τη Νέα Δημοκρατία ήταν μεγάλη βοήθεια στη χώρα σε μια περίοδο πολύ δύσκολη».

Όταν ρωτήθηκε για το Ποτάμι, ο κ. Μπουτάρης δήλωσε «φιλικά προσκείμενος» προς το κόμμα του Θεοδωράκη, λέγοντας ότι δεν είναι ένα κόμμα, αλλά μια κίνηση πολιτική από ανθρώπους που δεν είναι πολιτικά φθαρμένοι και δεν έχουν εμπλακεί στη διακυβέρνηση της χώρας».