Newsroom

Newsroom

Πιλότος "ήρωας" προσγείωσε αεροσκάφος με 127 επιβάτες στα… "τυφλά"

Προσγείωση κυριολεκτικά στα «τυφλά» πραγματοποίησε την περασμένη Πέμπτη, ο κυβερνήτης Αλεξάντερ Ακόποφ, που εργάζεται για την τουρκική αεροπορική εταιρεία AtlasGlobal, στο αεροδρόμιο Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης.

597f4f051dc524cd148b456e

Συγκεκριμένα, στις 27 Ιουλίου το αεροσκάφος είχε απογειωθεί με 127 επιβάτες από την Κωνσταντινούπολη με προορισμό το αεροδρόμιο Ερκάν στην Κύπρο, όταν χτυπήθηκε από σφοδρή χαλαζόπτωση, η οποία ράγισε τα τζάμια του πιλοτηρίου, με αποτέλεσμα το πλήρωμα να «τυφλωθεί» και να μην μπορεί να δει έξω.

Ζημιά όμως φαίνεται ότι προκλήθηκε και στον αυτόματο πιλότο.

Έτσι ο πιλότος δεν είχε άλλη επιλογή από το να προσγειώσει το αεροπλάνο στα «τυφλά».


Τη σοκαριστική στιγμή κατέγραψε σε βίντεο ένας από τους επιβάτες. Στο βίντεο φαίνεται το χέρι μιας γυναίκας να κρατά σφιχτά ένα κάθισμα, εξαιτίας των δυνατών κραδασμών του αεροσκάφους κατά τη διάρκεια της προσγείωσης.

Πολλοί από τους επιβάτες ακούγονται να κλαίνε και να φωνάζουν. Κάποια στιγμή ένας τρομοκρατημένος επιβάτης ακούγεται να φωνάζει: «Δεν θα το κάνει, δεν θα το κάνει».

Ο κυβερνήτης που χαρακτηρίστηκε «ήρωας» κατάφερε τελικά να προσγειώσει το κατεστραμμένο αεροπλάνο εν μέσω της σφοδρής κακοκαιρίας.

Μόλις ολοκληρώθηκε η προσγείωση, οι εργαζόμενοι στο αεροδρόμιο ξέσπασαν σε χειροκροτήματα, ενώ πιλότοι άλλων αεροπλάνων αναβόσβηναν τα φώτα για να υποδεχτούν το αεροσκάφος που βρισκόταν σε κίνδυνο.

Ο κυβερνήτης βραβεύτηκε από την ουκρανική κυβέρνηση για το θάρρος του και για το κατόρθωμά του να προσγειώσει το αεροπλάνο και να επιστρέψει με ασφάλεια στο έδαφος τους 127 επιβάτες.

Ο κυβερνήτης του αεροσκάφος


Ο πιλότος, μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του πληρώματος γιόρτασαν το γεγονός σαν να επρόκειτο για «δεύτερα γενέθλια». «Πετάω εδώ και 30 χρόνια», είπε προσθέτοντας ότι δεν είχαν ενδείξεις για μία τέτοιου μεγέθους κακοκαιρία. 



ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Εγκλωβισμένος στην ίδια του την μικροκομματική τακτική, ζητάει τώρα και τα ρέστα

μητσοτακης μουζακι

ΣΥΡΙΖΑ για Μητσοτάκη: Εγκλωβισμένος στην ίδια του την μικροκομματική τακτική, ζητάει τώρα και τα ρέστα

«Ας του θυμίσουμε ότι η ΝΔ με το VMRO είναι αδελφά κόμματα, καθώς συμμετέχουν και…

Μάνα κατήγγειλε την έφηβη κόρη της για άσκηση βίας κατά της ίδιας και της 12χρονης αδελφής της

1100 e9fe6f8d 3499 412c 810b 6c532298735a

Μάνα κατήγγειλε την έφηβη κόρη της για άσκηση βίας κατά της ίδιας και της 12χρονης αδελφής της

Το απόγευμα της Κυριακής η 42χρονη μητέρα, κάτοικος Καλαφατιώνων Κέρκυρας, κατήγγειλε την κόρη της για…