Πιέζουν για 5000 με στόχο τα 350000 στο νοσοκομείο του Κιλκίς

“Κάτι βρωμάει στο βασίλειο της δανιμαρκίας”, λέει το γνωστό ρητό. Στο νοσοκομείο του Κιλκίς η διοίκηση συνεπικουρούμενη από το προεδρείο…

kilkis

“Κάτι βρωμάει στο βασίλειο της δανιμαρκίας”, λέει το γνωστό ρητό. Στο νοσοκομείο του Κιλκίς η διοίκηση συνεπικουρούμενη από το προεδρείο του σωματείου των εργαζομένων, ανέβαλαν για τρεις ημέρες (3-4-5/12) τα χειρουργεία, σε μια προσπάθεια πίεσης της Επιτρόπου του νομού να εγκρίνει κονδύλια με απευθείας ανάθεση για την προμήθεια πετρελαίου. Οι δύο σχετικοί διαγωνισμοί όμως έχουν κηρυχθεί άγονοι με αποτέλεσμα τα χέρια της Επιτρόπου να είναι επί της ουσίας δεμένα. Το ποσό του συγκεκριμένου εντάλματος αφορούσε ένα ποσό της τάξης των 5000 ευρώ, όμως όπως μας επεσήμαναν κύκλοι προσκείμενοι στο προσωπικό του νοσοκομείου εάν η επίτροπος ενέκρινε το σχετικό ένταλμα υπήρχε ο κίνδυνος και το υπόλοιπο πιστωμένο για πετρέλαιο του νοσοκομείου ποσό, που φτάνει στα 345000 ευρώ να δινόταν με απευθείας ανάθεση. Γίνεται αντιληπτό δηλαδή από τις υπάρχουσες πληροφορίες ότι αφέθηκε η όλη ιστορία να φτάσει στον χειμώνα ενώ θα μπορούσε να γίνει ομαλά από την άνοιξη, προκειμένου να πιεστούν καταστάσεις για απευθείας ανάθεση. 

Η όλη ιστορία ήρθε στο φως όταν το Σωματείο Εργαζομένων με σχετική καταγγελία προς τους αρμόδιους υπουργούς, ονομάτισε ως υπεύθυνο το Γραφείο Επίτροπου Κιλκίς «για την πεισματική άρνηση και την γραφειοκρατική αγκύλωση που επέδειξε με συνέπεια την μη έγκαιρη θεώρηση του χρηματικού εντάλματος». Το ένταλμα σύμφωνα με την καταγγελία αφορούσε ποσό 5 χιλ. ευρώ για προμήθεια 4.520 λίτρων πετρελαίου.
Πηγές στο Γραφείο Επιτρόπου επεσήμαναν στο koutipandoaras.gr ότι θα μπορούσαν να έχουν γίνει οι διαδικασίες από την άνοιξη και να μην περιμένουν οι υπεύθυνοι του νοσοκομείου να φτάσει ο χειμώνας, ωστόσο υπήρξε η σχετική ευαισθησία για την γρήγορη επίλυση του προβλήματος, ενώ σε ερώτησή μας γιατί δεν επισπεύστηκαν οι διαδικασίες από το νοσοκομείο, οι πηγές δεν θέλησαν να σχολιάσουν…
Οι πηγές που πρόσκεινται στο προσωπικό του νοσοκομείου ωστόσο, αναφέρουν ότι το σωματείο που ελέγχεται από το ΠΑΣΟΚ, δεν κάνει κουβέντα για τις ευθύνες των κυβερνήσεων που έχουν θεσπίσει τους νόμους και την γραφειοκρατία που πηγάζει από αυτούς. Μας επεσήμαναν ακόμη ότι εκ των πραγμάτων το Γραφείο Επιτρόπου δεν θα μπορούσε να εγκρίνει τα σχετικά κονδύλια, μιας και οι δυο διαγωνισμοί είχαν κυρηχθεί άγονοι κι ως εκ τούτου η επίθεση στο Γραφείο Επιτρόπου είναι έως και άδικη!
Εξηγώντας μας πως έχει η διαδικασία, μας επεσήμαναν ότι για το τρέχον έτος έχει πιστωθεί ένα ποσό της τάξεως των 350.000 περίπου για την προμήθεια καυσίμων του νοσοκομείου αλλά επειδή η λειτουργία του νοσοκομείου δεν μπορεί να περιμένει να τελεσιδικήσουν οι διαγωνισμοί, υπάρχει η διέξοδος το ποσό αυτό να κόβεται σε μικρότερα ποσά και να δίνεται με απευθείας ανάθεση, με την προοπτική βέβαια ότι μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία, ο νικητής του διαγωνισμού θα είναι αυτός στον οποίο έχει ανατεθεί η απευθείας ανάθεση και έτσι θα πάρει όλο το ποσό.
Στην προκειμένη περίπτωση μας επισημάνθηκε ότι η Επίτροπος του Γραφείου δεν μπορούσε να εγκρίνει το ποσό μιας και οι διαγωνισμοί είχαν τελεσιδικησει ως άγονοι. Αν προχωρούσε σε έγκριση υπήρχε ο κίνδυνος να δοθεί όλο το ποσό χωρίς έλεγχο με απευθείας ανάθεση!
Το koutipandoras.gr επικοινώνησε και με τον πρόεδρο του σωματειου κο Τριανταφυλλίδη, ο οποίος μας είπε ότι το θέμα λύθηκε μετα από συνεδρίαση του ΔΣ του νοσοκομείου που ανέλαβε την ευθύνη, υπερπηδώντας τις γραφειοκρατικές καθυστερήσεις.
Για την ιστορία, το koutipandoras.gr ψάχνωντας στην διαύγεια βρήκε https://diavgeia.gov.gr/doc/748%CE%9D4690%CE%922-4%CE%A3%CE%93?inline=true το σχετικό έγγραφο στο οποίο φαινεται ότι στις 3 Δεκεμβρίου που ήταν η πρώτη ημέρα αναβολής χειρουργείων είχε αναρτηθεί απόφαση του ΔΣ του νοσοκομείου, έγκρισης συμπληρωματικής δέσμευσης πίστωσης ύψους εβδομήντα χιλιάδων ευρώ με αποδέκτη  την ατομική επιχείρηση ΔΙΑΜΑΝΤΑΚΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ενώ είχε προηγηθεί και η https://diavgeia.gov.gr/doc/7%CE%9D%CE%95%CE%984690%CE%922-7%CE%A5%CE%A4?inline=true με ημερομηνία 29 Οκτωβρίου και αποδέκτη την ίδια επιχείρηση. Όλα αυτά και με τους δύο διαγωνισμούς να έχουν κυρηχθεί άγονοι!

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

ΚΚΕ

Το ΚΚΕ χαρακτηρίζει “αντικομμουνιστική αθλιότητα”, προεκλογικό διαφημιστικό σποτ της Ευρωβουλής

«Το ανιστόρητο σποτ προσφέρει άθελα του και μια πολύτιμη υπηρεσία. Φανερώνει ποιον πραγματικά θεωρεί αντίπαλο…