Newsroom

Newsroom

Πήραν "φωτιά" οι αναζητήσεις του Brexit στο Google

Η Google δημοσιοποίησε ενδιαφέροντα στοιχεία σχετικά με τις αναζητήσεις στην διάσημη μηχανή, εν μέσω των εξελίξεων γύρω από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στη Βρετανία.

576d6f031dc52445148b467b

Η εταιρεία αναφέρει ότι έχει υπάρξει μια κατακόρυφη αύξηση στις αναζητήσεις σχετικά με αιτήσεις για ιρλανδικά διαβατήρια- και, όπως αναφέρει το BBC, οι περισσότερες από αυτές προέρχονται από τη Βόρεια Ιρλανδία.

Πάρα πολλές είναι οι αναζητήσεις σχετικά με το «τι συμβαίνει αν βγούμε από την Ε.Ε.» (what happens if we leave the EU), κυρίως κατά τα μεσάνυχτα της 23ης Ιουνίου, καθώς και άλλες φράσεις σχετικά με «Βρετανική Ημέρα Ανεξαρτησίας» και «Νορβηγία Ε.Ε.» (Norway EU).

Το Google Trends υπέδειξε πως έχει καταγράψει το υψηλότερο ενδιαφέρον που έχει καταγραφεί ποτέ σε αναζητήσεις για τη στερλίνα, η οποία τις πρώτες πρωινές ώρες έπεσε κατά 10% πριν σημειώσει μικρή άνοδο.

Ακόμη, αυξήθηκαν πολύ οι αναζητήσεις για «μετακόμιση στο Γιβραλτάρ» από χρήστες στο Λονδίνο.

Ωστόσο, ο Τομπάιας Πράις, του Warwick Business School, προειδοποίησε μιλώντας στο BBC ότι τα δεδομένα αναζήτησης θα έπρεπε να ερμηνεύονται με προσοχή, καθώς επιδεικνύονται μόνο «σχετικά», οπότε και οι απότομες άνοδοι μπορεί να οφείλονται σε μικρούς αριθμούς χρηστών.

Από τη πλευρλα του, ο Τζόναθαν Φρίμαν, διευθυντής της i2 Media Research (digital consumer insights) και ψυχολόγος, σημείωσε πως πολλοί ήταν αυτοί που σοκαρίστηκαν, οπότε ήταν φυσικό να ψάχνουν να βρουν όσο περισσότερες πληροφορίες ήταν δυνατόν.