Φάμελλος: Η πολιτική είναι πολύ μικρότερη από τη ζωή

«Η πολιτική είναι πολύ μικρότερη από την ανθρώπινη ζωή» ανέφερε ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σωκράτης Φάμελλος, επαναλαμβάνοντας την πρόθεση της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει αποφασιστικά την αυθαίρετη δόμηση.

5b4774bc1dc524fb758b458c 2

«Κανένας πολίτης δεν θα εγκλωβισθεί ξανά σε μία παράνομη μάντρα, που θα του στερήσει τη ζωή, όπως έγινε στην πρόσφατη τραγωδία» είπε ο αν. υπουργός.

Όπως είπε μιλώντας στον ΑΝΤ1, πως στον τόπο της καταστροφής έχουν αρχίσει ήδη έργα αποκατάστασης, όπως ο καθαρισμός των ρεμάτων και η θωράκιση της καμένης έκτασης με κλαδοφράγματα, ενώ επισήμανε πως είναι σε εξέλιξη η οριοθέτηση της περιοχής της πυρκαγιάς, ώστε αυτή να ανακηρυχθεί αναδασωτέα και να καθαριστεί από αυθαίρετες οικοδομικές δραστηριότητες. «Ασφαλώς, αυτό δεν αφορά τους συμπολίτες μας που διαθέτουν άδειες δόμησης» διευκρίνισε ο αν. υπουργός.

Ο κ. Φάμελλος προανήγγειλε, σε συνεργασία με τους τοπικούς άρχοντες, χάραξη δρόμων, χώρων συνάθροισης των πολιτών για τις περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης και τρόπων πρόσβασης στις παραλίες.

Είπε ακόμη ότι η Πολιτική Προστασία, η οποία είναι επιφορτισμένη με το έργο διαχείρισης πυρκαγιών, πρέπει να ενσωματώσει όλα τα σύγχρονα δεδομένα περί κλιματικής αλλαγής και νέων περιβαλλοντικών συνθηκών και να προχωρήσει σε ασκήσεις εκπαίδευσης.

Αναφερόμενος στα αίτια της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι, ο κ. Φάμελλος έκανε λόγο για «κλιματικό φαινόμενο» και «ιδιαίτερο άνεμο που εκδηλώθηκε πάνω από μια περιοχή με συγκεντρωμένες όλες τις πολεοδομικές και περιβαλλοντικές παραβάσεις». Σχετικά, δε, με τη διαχείριση της πυρκαγιάς επέμεινε πως υπήρχε επιχειρησιακό σχέδιο, το οποίο οδήγησε στην εκκένωση της περιοχής από πάρα πολλά αυτοκίνητα, αλλά και στη διαφυγή και διάσωση 800 και πλέον ανθρώπων από τις παραλίες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Βόμβα» από Βενιζέλο για Τέμπη: Μπορεί να ασκηθεί δίωξη και σε δεύτερο υπουργό μετά τον Τριαντόπουλο

Τέμπη - Ευάγγελος Βενιζέλος

«Βόμβα» από Βενιζέλο για Τέμπη: Μπορεί να ασκηθεί δίωξη και σε δεύτερο υπουργό μετά τον Τριαντόπουλο

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις γύρω από την προανακριτική επιτροπή που θα εξετάσει τυχόν ποινικές ευθύνες του…

Η Daily Mail προτείνει 5 ελληνικά νησιά ανεπηρέαστα από τον υπερτουρισμό – «Φυσική ομορφιά, ηρεμία και αυθεντικότητα»

nisia

Η Daily Mail προτείνει 5 ελληνικά νησιά ανεπηρέαστα από τον υπερτουρισμό – «Φυσική ομορφιά, ηρεμία και αυθεντικότητα»

Η Ελλάδα διαθέτει εκατοντάδες νησιά, μερικά από τα οποία έχουν παραμείνει ανεπηρέαστα από τον μαζικό…